Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Decembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Gripa nouã atacã gravidele

Gripa nouã atacã gravidele

• o gravidã din Piatra Neamt a fost trimisã de urgentã la Iasi fiind suspectã de gripã nouã • femeia a nãscut de urgentã • este a patra femeie însãrcinatã ajunsã la Terapie Intensivã, la Iasi • alti doi romascani au fost confirmati cu virusul gripal AH1N1 • este vorba despre un profesor si o elevã • în acest moment, în Neamt, sînt 57 de cazuri de gripã nouã confirmate •

Virusul gripei noi, AH1N1, a atacat încã o gravidã din judetul Neamt iar starea acesteia este destul de gravã, fiind internatã în Spitalul Sfîntul Spiridon din Iasi. Femeia este din Piatra Neamt si este doar suspectã de gripã nouã, dar medicii au convingerea cã testele de laborator vor confirma diagnosticul pus pe baza simptomelor. Pacienta a fost trimisã sîmbãtã, 5 decembrie, la Iasi unde doctorii de acolo i-au fãcut o cezarianã de urgentã. Din pãcate, proaspãta mãmicã are o insuficientã respiratorie acutã si este ajutatã sã respire de aparate. Evolutia bolii în acest caz a fost una extrem de rapidã. Femeia a prezentat joia trecutã semnele unei viroze obisnuite dar vineri starea sa s-a înrãutãtit brusc. Pacienta a ajuns în spital cu diagnosticul de pneumonie cronicã iar sîmbãtã dimineatã deja nu mai putea respira normal, avînd semne de insuficientã respiratorie. În aceste conditii, medicii pietreni au fost convinsi cã este vorba despre gripã nouã si i-au luat probe ce au fost trimise spre analizã la Bucuresti. De asemenea, pacienta a fost trimisã de urgentã la Iasi unde i s-a fãcut o cezarianã. Din fericire, bolnava mai avea doar cîteva zile pînã cînd ar fi trebuit sã nascã normal. Proaspãta mãmicã nu poate respira încã singurã, fiind ventilatã mecanic, starea ei dînd semne cã se îmbunãtãteste. În privinta bebelusului, acesta este bine dar doctorii din Iasi îi vor recolta probe pentru a stabili dacã nu cumva are si el gripã nouã.
Este a patra gravidã din Neamt care ajunge la spitalul din Iasi în stare gravã dupã ce a fost infectatã cu noul virus gripal. Cea mai gravã situatie este a unei femei din Tîrgu Neamt care, la mijlocul lunii noiembrie a suferit o cezarianã la 33 de sãptãmîni de sarcinã. Gravidã si suspectã de gripã nouã, nemtencei i s-a fãcut o operatie de urgentã pentru a fi salvati si ea si bebelusul despre care se credea cã ar putea avea si el noul virus gripal. Rezultatele testelor au arãtat cã femeia era infectatã cu AH1N1 dar bebelusul ei, un bãietel de 2,8 kg, nu. În schimb, amîndoi erau în stare destul de gravã dar copilasul si-a mai revenit între timp. Celelalte douã gravide din Neamt care au ajuns la Iasi si-au revenit desi ambele au necesitat ajutor respirator iar uneia chiar i s-a fãcut o întrerupere de sarcinã la 16 sãptãmîni pentru a fi salvatã. În acest moment, în Neamt, sînt 57 de cazuri de gripã nouã confirmate iar 5 bolnavi, (printre care si cele douã gravide care au nãscut de urgentã) sînt în stare gravã, la Iasi.
Un profesor în vîrstã de 29 de ani, de la o scoalã din Roman si o tînãrã în vîrstã de 18 ani, elevã la un liceu din Bacãu, au fost diagnosticati, la sfîrsitul sãptãmînii trecute, cu gripa AH1N1, în urma confirmãrii probelor recoltate. Cele douã persoane au fost internate pe 3 decembrie, la Sectia Boli Infectioase din cadrul Spitalului Roman, cu simptome specifice de gripã cu virusul AH1N1. „Cele douã persoane sînt din Roman. Este vorba despre un profesor din cadrul unei scoli din municipiu si o elevã originarã din aceeasi localitate, însã elevã la un liceu din Bacãu“, a declarat un medic nemtean. A fost imediat instituitã mãsura dezinfectiei în scoala respectivã, pentru a preveni transmiterea virusului la elevii si profesorii din institutie. Reamintim cã, primele douã cazuri au fost confirmate în orasul de la malul Moldovei pe 8 noiembrie, la doi tineri, în vîrstã de 16, respectiv 23 de ani. Adolescentul învatã la Liceul de Muzicã din Bacãu, iar tînãrul în vîrstã de 23 de ani lucra ca barman. Ulterior, alti patru elevi din cadrul Seminarului Ortodox „Sfîntul Gheorghe“ Roman au fost confirmati cu virusul gripal AH1N1.

Articol afisat de 2035 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE, L. BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective