Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Alte Titluri 8 Decembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bogati ai sportului au devenit faliti

• unii sportivi au avut averi de zeci si sute de milioane de dolari, cîstigate în cariere, dar au devenit faliti • Mike Tyson, Bjorn Borg, Scottie Pippen sau Marion Jones sînt doar cîteva nume care si-au pierdut averile dupã ce si-au încetat cariera sportivã •

Istoria sportului e plinã de exemple de sportivi care nu au stiut sã-si managerieze cum trebuie veniturile în timpul carierei si au ajuns apoi la sapã de lemn, uneori chiar înainte de a-si înceta activitatea. Cel mai recent exemplu vine din SUA, acolo unde asemenea cazuri sînt si cele mai frecvente, din cauza sumelor imense care sînt pompate în jucãtorii din ligile profesioniste. Ziarul Adevãrul aratã cã Antoine Walker, fost baschetbalist în NBA, ale cãrui venituri s-au ridicat de-a lungul carierei la 110 milioane de dolari numai din salarii, este în prezent falit, cu datorii de aproape un milion de dolari la mai multe cazinouri din Las Vegas. Walker a cãzut de acord cu reprezentantii legii sã plãteasca lunar suma de 13.000 de dolari pentru a acoperi în timp paguba fãcutã prin prezentarea unor cecuri fãrã acoperire. Este unul dintre sutele de cazuri de fosti jucãtori profesionisti care ajung la faliment. O statistica prezentatã în presa americanã spune cã 60% dintre jucãtorii din NBA devin faliti la cinci ani dupã retragerea din activitate. Iar în NFL, liga profesionistã de fotbal american, procentajul este chiar si mai mare, ajungînd la 75%. Unul dintre baschetbalistii celebri ai planetei, Scottie Pippen, de sase ori cîstigãtor al titlului de campion NBA cu Chicago Bulls, a ajuns si el fãrã nici un ban acum doi ani. Pippen a dat în judecatã firma de investitii care i-a administrat banii, fãrã succes însã. Michael Vick, celebrul jucãtor de fotbal american condamnat pentru lupte ilegale de cîini a parcurs cel mai repede drumul de la extaz la agonie. Cotat de Forbes printre cei mai bogati sportivi din lume acum doi ani, Vick a ajuns acum sã-si vîndã proprietãtile dupã ce s-a declarat falimentar la iesirea din închisoare.

Tyson, regele ringului si al falimentului

Probabil cel mai cunoscut exemplu de sportiv care si-a irosit întreaga avere este Mike Tyson. Cel considerat un fenomen în boxul mondial la începutul carierei, cel mai tînãr campion mondial la categoria grea din istorie, avea sã devinã un exemplu negativ si în ring si în afara lui. Fabuloasa avere estimatã la peste 400 de milioane de dolari s-a evaporat mai repede decît „Iron Mike“ îsi fãcea knock-out adversarii în ring. Omul care primea burse de milioane de dolari ajunsese sã se bucure dacã era rãsplãtit cu 700-800 de dolari pentru aparitiile sale. Boxerul pare însã sã-si revinã, cel putin financiar, dupã ce documentarul „Tyson“ a fost excelent primit de critica si de spectatorii americani si a declansat chiar controverse la adresa Academiei de Film pentru cã a fost omis, la categoria sa, de pe lista nominalizãrilor pentru Oscar.
Nici Bjon Borg nu se poate lãuda cu o viatã mai linistitã dupã încetarea carierei. Cîstigãtor a 11 turnee de Grand Slam, tenismenul suedez a socat lumea tenisului cu retragerea sa la doar 26 de ani. Dupã divortul de românca Mariana Simionescu, Borg a avut o viatã tumultoasã, oscilînd între multiplele sale proprietãti din Suedia si Monte Carlo, pentru petreceri în care femeile, bãutura si drogurile erau ingrediente principale. Borg a fost la un pas de faliment, dar si-a revenit, în special datoritã firmei sale de echipament sportiv care are un mare succes în Suedia.
Cea mai rapidã femeie din lume a intrat la fel de rapid în faliment dupã nenumãratele scandaluri care au plecat de la folosirea unor substante interzise. Jones a rãmas fãrã nici un ban si a fost nevoitã sã-si petreacã sase luni din viatã în închisoare. Acum încearcã sã-si refacã viata si finantele cu un contract în WNBA, campionatul nord-american de baschet feminin. Jones s-a antrenat cu echipa San Antonio Silver Stars si a declarat cã vrea sã joace din nou baschet, dupã ce a cîstigat titlul NCAA în 1996 cu Universitatea North Carolina.
END

FOTO: steven_gerrard.jpg

Steven Gerrard, 500 de meciuri pentru Liverpool

• mijlocasul englez a cîstigat cu formatia sa Liga Campionilor, dar nu a fost niciodatã campion în Premier League •

Steven Gerrard a devenit „Stevie Wonder“ pentru suporterii lui FC Liverpool. Sîmbãtã, 5 decembrie 2009, Gerrard a evoluat pentru a 500-a oarã într-un meci oficial pentru FC Liverpool, în egalul „cormoranilor“, 0-0 la Blackburn. Acum unsprezece sezoane, pustiul Gerrard, pe atunci, debuta în echipa mare a lui Liverpool, tot într-o partida cu Blackburn. La 29 de ani, cãpitanul mai are multe sezoane de petrecut pe Stadionul „Anfield Road“. „El este jucãtorul nostru cheie. Cînd joacã bine, echipa poate cîstiga orice meci. Are vîrsta perfectã si, dacã vom sti sã-l mentinem din punct de vedere fizic, poate juca încã 200 de meciuri pentru Liverpool“, l-a lãudat managerul Rafa Benitez pe Steven Gerrard. „Ce sã mai spun despre el? Este un simbol“, a declarat si mai vîrstnicul Jamie Carragher, cel care se pregãteste sã bifeze, la rîndul sãu, prezenta cu numãrul 600 pentru „The Reds“. Actualul cãpitan de pe „Anfield Road“ mai are patru sezoane de contract cu Liverpool, devenind al treisprezecelea jucãtor din istoria clubului care atinge impresionantul numãr de 500 de partide în toate competitiile. Recordmanul este Ian Callaghan, cu 857 de meciuri jucate pentru „cormorani“. Steven Gerrad a cîstigat cu FC Liverpool 10 trofee interne si internationale. A cîstigat si Liga Campionilor, în 2005, cînd Liverpool a întors de la 0-3 (min.45) la 3-3 (min.90) în finala cu AC Milan, la Istanbul. Gerrard a marcat atunci în gol în acea reprizã magnificã pentru fotbalul englez, însã marele sãu regret îl triãeste sezon de sezon în Prelier League. Nu a cucerit niciodatã titlul de campion al Angliei, desi Liverpool a fost consideratã mai mereu o fortã cu sanse mari. Tot timpul a privit în final cum Manchester United, Chelsea Londra si Arsenal Londra iau laurii insulei.
END

Urziceniul primeste vesti bune de la Sttutgart

• antrenorul nemtilor sustine cã are trei absenti certi si alti patru jucãtori cu probleme • meciul va fi arbitrat de un ungur •

Noul antrenor al echipei VfB Stuttgart, Christian Gross, sustine cã nu va putea conta pe trei jucãtori în meciul de mîine cu Unirea Urziceni din grupa G a Ligii Campionilor, în timp ce alti patru sînt incerti, informeazã site-ul oficial al grupãrii germane. Mijlocasul Thomas Hitzlsperger are rupturã muscularã si va lipsi de pe gazon pînã la finalul anului, sîrbul Zdravko Kuzmanovici are si el acceasi accidentare, într-o formã mai putin gravã, urmînd sã absenteze o sãptãmînã, iar Roberto Hilbert, care nu a jucat nici în ultima etapã de campionat, are probleme la tendon. Pe lîngã acestia, încã patru jucãtori sînt dati incerti pentru partida cu campioana României. Portarul Jens Lehmann suferã din cauza unei infectii gastro-intestinale, atacantul Cacau are probleme abdominale si la adductori, Arthur Boka are un umãr dislocat, iar Ricardo Osorio se plînge din cauza unei întinderi. Brigada de arbitri care oficiazã jocul de mîine searã de la Sttutgart este din Ungaria. La centru va fi Viktor Kassai, care va fi ajutat la cele douã tuse de asistentii Gabor Eros (38 de ani, ecuson FIFA din 2003) si Tibor Vamos (42 de ani, ecuson FIFA din 1999), în timp ce rezervã va fi Tamas Bognar. Delegat din partea UEFA a fost numit cipriotul Andreas Akkelides, în timp ce observator de arbitri a fost desemnat olandezul Cornelius Bakker. Dacã nu pierde la Sttutgart, campioana României se va califica în optimile de finalã ale Ligii Campionilor. Ar fi pentru prima datã cînd o formatiei româneascã ar accede în aceastã fazã a întrecerii, dupã ce Steaua si CFR Cluj nu au reusit în trecut asemenea performante, iar Rapid si Dinamo nu au ajuns nici mãcar pînã în faza grupelor.

Articol afisat de 1763 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(DV)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective