Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Decembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Iarnã autenticã cu niscaiva problemute

Iarnã autenticã cu niscaiva problemute

• încã de la prima zi de ninsoare, în judetul Neamt au apãrut probleme în trafic • în panta de la Tazlãu douã camioane n-au mai putut înainta • pentru a fi scoase din trafic a intervenit un utilaj de la Drupo • pe Bistrita a apãrut podul de gheatã, care deocamdatã este subtirel • ieri dupã amiazã se circula în conditii de iarnã pe toate drumurile •

Dupã o toamnã lungã si un început de iarnã calendaristicã blînd, anotimpul rece si-a intrat în drepturi în Neamt, creînd deja primele nemultumiri participantilor la trafic. De la primele ore ale diminetii zilei de marti, 15 decembrie, sectia Drumuri Nationale Neamt a actionat cu 13 utilaje pentru mentinerea viabilitãtii cãilor de rulare prin rãspîndirea de material antiderapant pe mai multe drumuri nationale. Dupã cum a declarat inginer Fãnica Tigãnuc, s-a actionat pe DN 15 B Poiana Largului - Tîrgu Neamt - Cristesti, pe DN 15 C Bodesti - Piatra Neamt, pe DN 15 D Piatra Neamt - Roman - Crãiesti, e DN 2 Roman - Motca (casa de apã), pe DN 15 Costisa - Piatra Neamt - Bicaz - Poiana Largului si pe DN 12C Bicaz - Bicaz Chei, un rãspînditor material antiderapant cu lamã. Drupo Neamt, societatea care administreazã drumurile judetene, a actionat cu un utilaj prin rãspîndirea de material antiderapant, pe DJ 155 H Bisericani, un tractor cu lamã si material antiderapant. Romeo Pustan, director al Drupo, a declarat cã grosimea stratului de zãpadã pe traseele judetene era ieri între unu si 5 cm, în parta montanã a judetului si de pînã la doi cm la ses. În panta de la Tazlãu, în cursul diminetii de ieri nu au mai putut urca douã camione încãrcate cu marfã, motiv pentru care un utilaj de la Drupo a mers în zonã si le-a ajutat sã depãseascã punctul critic. Celelalte utilajele de la Sectia Drumuri Nationale Neamt si Drupo sînt în baze, pregãtite pentru a interveni conform planurilor operative. Retelele electrice si posturile de transformare de pe teritoriul judetului Neamt sînt functionabile.

Nu plecati la drum nepregãtiti!

ÃŽncepînd de ieri noapte, pe toate drumurile din judet se circulã în conditii de iarnã si nici o arterã nu era blocatã. Situatia a fost valabilã si pentru orasul Piatra Neamt unde, pînã la ora 16 se înregistrase o singurã tamponare. Cifra nu este însã relevantã dat fiind faptul cã soferii implicati în evenimente rutiere nu mai sînt obligati sã treacã pe la Biroul Tamponãri dacã intervine constatarea amiabilã. Politistii recomandã tuturor categoriilor de participanti la trafic prudentã si iar prudentã. „Echipajele de Politie Rutierã si ale structurilor de Politie Ruralã vor fi prezente pe drumurile judetene si nationale, pentru monitorizarea traficului rutier, iar la constatarea de probleme de naturã a îngreuna circulatia rutierã, gen blocaje în trafic din cauza depunerii de zãpadã sau aparitia poleiului, vor sesiza de urgentã autoritãtile competente sã ia mãsurile ce se impun. Rugãm cetãtenii sã sesizeze, prin 112, orice situatii din trafic care pot duce la producerea de evenimente rutiere nedorite“, a declarat inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt. Politistii atrag atentia conducãtorilor auto cã fapta de a conduce autovehicule cu masa maximã autorizatã mai mare de 3,5 tone, pe drumurile acoperite cu gheatã, zãpadã sau polei, fãrã a avea montate pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate, se sanctioneazã cu amendã de la 540 la 1.200 de lei.

A venit iarna, a apãrut zãporul

ÃŽn ceea ce priveste fenomenul de zãpor, conform ultimelor raportãri, pe rîul Bistrita, amonte de acumularea Topoliceni situatia se prezintã astfel: nivelurile si debitele au fost stationare, pe barajul de la Topoliceni si aval 400 de metri pod Ruseni, comuna Poiana Teiului, podul de gheatã avea ieri grosimi de 1 - 5 cm; aval 400 de metri pod Ruseni - amonte 1.300 de metri pod Ruseni se înregistrau aglomerãri de gheturi avînd grosimi de 10 - 40 cm, iar din amonte curgea zai pe 30 - 40% din suprafata apei. Ieri dimineatã, la ora 6, temperatura aerului la Frumosu, com. Farcasa, era de minus 4 grade Celsius. „ÃŽn situatii speciale este nevoie de o bunã colaborare între Institutia Prefectului, Consiliul Judetean si autoritãtile locale, conform responsabilitãtilor ce le revin, pentru gestionarea situatiilor de urgentã determinate de viscole si înzãpeziri. Sînt încredintat cã mesajul a fost bine înteles, iar cetãtenii judetului nu vor avea de suferit“, a spus subprefectul Vasile Sendrea.

Articol afisat de 2002 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de mary la data 16.12.2009 09:27
hai cu ninsoarea!
in oras era zapada pe strazi de 5cm , asa ca hai sa fim seriosi in afara lui nu avea cum sa fie doar de 5cm mai ales ca acolo a si viscolit.Povesti!
si de ce nu zice nimeni nimic de faptul ca ieri se circula in Piatra-Neamt ca dracu.zapada pe strazi chiar si la orele 23.00-00.00 era foarte mare si se circula foarte greu chiar si pe arterele principale. am strabatut orasul dintr-o parte in alta (de nevoie) si nu am vazut decat pe la orele 23.30 o masina de curatat pe varianta (cu lama ridicata , desi zapada depasea lejer si acolo 5cm)care probabil mergea in afara orasului.de material antiderapant nici nu fusese vorba sa arunce cineva desi ningea destul de bine de vreo 10 ore cel putin.si acum pe strazile adiacente zapada troieneste si inca ninge bine.asteptam primaria sa-si faca treaba care trebuia inceputa de ieri de la orele 15.00!!!!!!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective