Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Decembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Arestatii, meniu special de Crãciun

• cele 17 persoane, aflate în arestul IJP Neamt vor mînca ciorbã de pui, carne de porc la tavã si desert • în plus, detinutii au drept la pachete si vor putea viziona programele speciale ale televiziunilor • în acest an, Politia Neamt a cheltuit peste o jumãtate de miliard de lei vechi pentru hrana detinutilor • lunar, pentru detinutii bolnavi se cheltuiesc 3.000 de lei •

Dacã de Paste arestatii primesc fripturã, ouã rosii si cozonaci, de Crãciun meniul va fi la fel de consistent. Si în acest an, persoanele aflate în arestul Inspectoratului Judetean de Politie Neamt, vor avea parte de un meniu bogat. În ziua de 25 decembrie, detinutii vor servi un mic dejun bogat, iar la prînz vor mînca ciorbã de pui si carne de porc la tavã. Nu va lipsi nici desertul, urmînd sã se aleagã între cozonac sau colaci. Seara, persoanele din arest au în meniu tocanã de legume si compot. Trebuie spus cã detinutii îsi pot îmbunãtãti meniul cu produsele pe care le pot primi de la cei apropiati, ei avînd dreptul la pachet. Asa cum se stie, persoanele care ajung în arest beneficiazã de masã, asistentã medicalã, apã caldã, cãldurã, repaos, plimbare zilnicã dar si pachete. Numai pentru hrana detinutilor, Politia Neamt a cheltuit în acest an suma de 54.750 de lei. La aceastã sumã se adaugã cele cu utilitãtile, însã aici nu se poate face un calcul separat, întrucît la arest nu existã contorizare. În medie, în fiecare lunã, pentru persoanele din arest se cheltuie aproximativ 3.000 de lei pentru medicamente.
Ratia de hranã zilnicã a unui detinut este de 6 lei, în schimbul acestei sume ei primind trei mese pe zi. De regulã, dimineata meniul cuprinde pîine cu telemea/marmeladã/unt. Masa de prînz cuprinde obligatoriu o ciorbã si felul doi, obligatoriu cu carne (ostropel, pilaf, tocãnitã de cartofi, varzã etc). La cinã, detinutii sînt rãsfãtati doar un singur fel de mîncare, însã acesta trebuie sã fie obligatoriu cu carne. Ei îsi pot îmbunãtãti norma de hranã în fiecare vineri, între orele 9-13, cînd pot primi pachete de la apropiati.
În cazul detinutilor la care nu vin rudele cu pachet, ei au dreptul la cumpãrãturi. Pentru asta, ei fac o cerere si o înainteazã sefilor arestului, dupã care politistii merg la magazin pentru a face cumpãrãturile solicitate. Suma pe care o pot cheltui lunar pentru cumpãrãturi nu are voie sã depãseascã o jumãtate din salariul mediu brut pe economie. Cît priveste petrecerea timpului liber, care în arest este din belsug, existã mai multe oportunitãti, respectiv somn, citit si plimbãri în spatiul special amenajat. Cei cu chef de citit au la dispozitie o bibliotecã dotatã cu sute de cãrti. Nu lipseste nici televizorul, unde persoanele încarcerate vor avea ocazia sã vizioneze programele speciale ale televiziunilor din perioada sãrbãtorilor.

Articol afisat de 1541 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective