Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Alte Titluri 24 Decembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Strigãtul dupã un Mîntuitor

„Venite adoremus Dominum! Veniti sã-l adorãm pe Domnul!“

Fecioara din Nazaret si dreptul Iosif

Cei care ne pregãtesc imediat pentru întîmpinarea lui Mesia, Mîntuitorul, pe lîngã ÃŽnaintemergãtorul, care striga în pustiu „pregãtiti calea Domnului!“, sînt Fecioara din Nazaret, Maria, cea curatã si sfîntã, care îsi oferã sufletul si trupul pentru a-l primi, si dreptul Iosif, care deschide casa pentru a-l gãzdui si ocroti pe prunc atît de cei care voiau sã-i ia viata, cît si în fata legilor timpului. Dumnezeu, voind sã-l trimitã pe Fiul sãu între oameni ca sã-i mîntuiascã de pãcate si sã-i facã vrednici de a fi fiii sãi, a ales o fiintã care sã-l primeascã în sînul ei si sã-l pregãteasca pentru misiunea sa între oameni si pentru oameni. Aceastã persoanã a fost aleasã din rîndul poporului ales si credincios, a fost pregãtitã într-un chip deosebit, iar ea, chematã la o asemenea misiune de cãtre un înger, arhanghelul Gabriel, a stiut sã raspundã cu toatã fiinta si hotãrîrea: „Iatã slujitoarea Domnului, fie mie dupã cuvîntul tãu“. ÃŽn sînul ei, al Fecioarei Maria, si în casa lui Iosif, ocrotitorul familiei din Nazaret, a coborît Mesia, cel promis de Tatãl, asteptat fãrã întrerupere de popor si anuntat cã în curînd se va naste si va coborî ca roua în lîna moale, pentru a fi „principe al pãcii“ si mîntuitorul tuturor.

Întîlnirea noastrã cu pruncul Isus

Împlinindu-se timpul, Fiul lui Dumnezeu a coborît pe pãmînt, nãscîndu-se la Betleem, într-o pesterã sãrãcãcioasã, dintr-o fecioarã, iar numele ei era Maria. Sînt de atunci peste 2000 de ani. Maria si Iosif l-au primit în casa lor, l-au admirat si l-au ocrotit, minunîndu-se de ceea ce se petrecea si se spunea despre el. Cîntul îngerilor, vizita pãstorilor cu darurile lor, venirea magilor si declaratiile fãcute de bãtrînul Simeon la templu, interventia specialã a îngerului fãcutã în somn sfîntului Iosif de a lua pruncul si de a pleca în Egipt, toate acestea ne aratã cum a întîmpinat cerul si pãmîntul împlinirea fãgãduintelor transmise de profeti, coborîrea între oameni a Fiului lui Dumnezeu, Mesia, cel asteptat de veacuri pentru a-i mîntui pe oameni. Celebrãm cu bucurie nasterea Domnului în anul 2009, urmîndu-i pe profeti, ascultîndu-i pe evanghelisti, care ne-au prezentat realitatea celor întîmplate la Betleem si la Nazaret, si primind cu viu interes învãtãtura apostolilor si a pãrintilor Bisericii, ne apropiem si noi de pestera pãstorilor, de ieslea cea sãraca, unde-i întîlnim pe prunc, pe Maria, mama lui si pe grijuliul Iosif cel drept, în spirit de credintã, si-l adorãm pe Cel ce a venit între oameni sã uneascã pentru totdeauna cerul si pãmîntul.

Veniti sã-l adorãm pe Domnul

Avînd în fatã Sfînta Scripturã si mesajul ei, primind cu bucurie chemarea Sfîntului Pãrinte Benedict al XVI-lea, de a ne oglindi în iubirea lui Cristos, marele preot, care a venit pe pãmînt, nu ca sã fie slujit, ci ca sã slujeascã, ne bucurãm sã ne întîlnim cu toti slujitorii altarelor din toatã lumea în jurul aceluiasi Isus care ne-a iubit si ne iubeste si ne cheamã sã-l facem cunoscut tuturor oamenilor. Cu aleasã pretuire fatã de toti preotii si slujitorii altarelor si ai credinciosilor nostri, cu încredere cã Maica Preasfîntã ni-l va arãta si ni-l va oferi si nouã sã-l adorãm împreunã cu pãstorii de lîngã Betleem si cu magii de la rãsãrit, cu multã bucurie si frãteascã dragoste, îndrept spre toti, împreunã cu episcopul nostru auxiliar Aurel si cu toti colaboratorii de la catedralã si de la seminar, o chemare sfîntã: Veniti sã-l adorãm împreunã pe Domnul, veniti sã ne întîlnim cu totii în jurul ieslei din Betleem, veniti sã-l primim în brate ca sã-l putem oferi si noi altora, asa cum a facut-o si o face mereu Maria, mama noastrã. Conduceti-i pe toti credinciopii la Isus!
Pruncul Isus este preotul nostru ceresc, el este modelul alegerii si al fidelitãtii noastre, el este pacea si bucuria noastrã la Crãciun.

Sãrbãtori fericite, cu multe bucurii sufletesti!
Ad multos felicesque annos!

Articol afisat de 1351 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Petru GHERGHEL, episcop de Iasi)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective