Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 29 Decembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Anul sportiv 2009 (I)

Ceahlãul spre Liga I, echipele de volei schiopãtã

• Ceahlãul a început anul cu un singur transfer, Constatin Ferariu, si cu douã cantonamente în Piatra Neamt si în Ungaria • nemtenii au comis-o în campionat, acasã cu Petrolul si la Bacãu, relansînd astfel lupta pentru promovare • VCM-LPS a ajuns în treia finalã consecutivã de Cupa României • Unic a ratat în 2009 semifinalele campionatului, pentru prima datã dupã sapte ani •

Primele patru luni ale anului sportiv 2009 nu au adus decît confirmãri ale predictiilor din 2008. Ceahlãul s-a reunit repede, iar în ianuarie si februarie a muncit pentru promovarea mult doritã. VCM-LPS s-a bucurat de cîteva reusite, una dintre acestea fiind cooptarea în lotul national a lui Marius Dascãlu, ridicãtorul reusind sã ajungã titular si cãpitan de echipã. În campionat, echipa lui Dan Gavril a ratat finala întrecerii, Dinamo cîstigînd în semifinale în dauna nemtenilor. Cu toate acestea, VCM-LPS a rãmas cu bucuria calificãrii în cealaltã finalã, a Cupei României. Cealaltã echipã de volei a orasului, Unic, a cunoscut decãderea. Pentru prima datã dupã 7 ani, Vasile Ouatu nu mai trãia emotiile unei înfruntãri în semifinale, iar în cupã nu s-a mai pus problema vreunei surprize.
Tenisul a avut si el succesele sale, asa cum si-n atletism Alina Militaru a fost la europenele în salã de la Torino.

IANUARIE

• 5 ianuarie - Ceahlãul s-a reunit dupã o vacantã plãcutã pentru a-si continua drumul spre Liga I. Din postura de lider a Ligii a II-a, Seria I, Ceahlãul nu a adus decît un jucãtor, pe Constantin Ferariu, de la Laminorul Roman. S-au prezentat la primul antrenament 26 de jucãtori.

• 7 ianuarie - Unic mai avea douã sãptãmîni pînã la startul campionatului, dar a vîndut-o pe Andreea Niculcea la CSM Sibiu. Vasile Ouatu a decis sã se despartã de principala sa ridicãtoare pentru a acoperi unele cheltuieli.

• 8 ianuarie - Marius Dascãlu, ridicãtorul echipei VCM-LPS Piatra Neamt, venea acasã de la turneul din Austria al nationalei de seniori a României, turneu din preliminariil CM Italia 2010. Voleibalistul se poate lãuda cu faptul cã a fost cãpitan de echipã.

• 10 ianuarie - Cetatea Tîrgu Neamt pornea pregãtirea de iarnã cu un nou antrenor la timonã, Ion Dascãlu fiind cel care l-a înlocuit pe Doru Botez.

• 12 ianuarie - VCM-LPS se despãrtea de Alin Bobeanu, jucãtor venit în vara lui 2008 de la Dinamo Bucuresti. Volebalistul se întorcea tot la Dinamo pentru cã alb-rosii îi fãcuserã o ofertã de nerefuzat.

• 17 ianuarie - Petru Paleu era cu nationala de handbal masculin a României în Croatia, unde tricolorii participau, dupã o pauzã de 14 ani la un turneu final de campionat mondial si astepta o evolutie bunã a echipei pregãtite de Aihan Omer.

• 23 ianuarie - Ceahlãul începea seria de meciuri amicale cu unul contra Dunãrii Giurgiu pe care o învingea cu 1-0, gol Ichim. Au urmat alte victorii cu Cetatea Tîrgu Neamt (1-0) si cu Laminorul Roman (4-0). HCF Piatra Neamt a urcat pe locul 3 în clasamentul Diviziei A, Seria A, dupã Turneul 1 de salã de la Bacãu, în care elevele lui Dan Valentin au înregistrat o înfrîngere si trei victorii. Pietreanca Ana Marina Lazer a cîstigat „aurul vietii“ dupã argintul cu nationala de handbal feminin a României la mondialul din Rusia, din 2005, dînd nastere unei fetite în ziua de 23 ianuarie. Maria Andreea a primit la nastere nota 10 pentru cele 3.150 kilograme si 53 de centimetri.

• 26 ianuarie - Petru Paleu a anuntat cã renuntã la functia de vicepresedinte FRH la trei zile de la ratarea obiectivului nationalei de handbal masculin la CM Croatia 2009. Paleu urma sã se alãture Ceahlãului în tentativa fotbalistilor de revenire în Liga I.

• 28 ianuarie - Ilinca Stoica a cîstigat la Adjud titlul de campioanã nationalã la categoria 16 ani, atît în proba de simplu, cît si în cea de dublu.

FEBRUARIE

• 2 februarie - Ceahlãul a plecat în Ungaria pentru al doilea cantonament al iernii. Florin Marin si colaboratorii acestuia s-au oprit la un lot de 26 de jucãtori pe care urmau sã îi testeze în cîteva meciuri de pregãtire.

• 5 februarie - Ceahlãul a cîstigat primul meci din Ungaria cu Honved Budapesta (1-0). S-au mai jucat apoi partidele cu KSC Bocs (1-0), Hajduk Boszomary (2-1), Debrecen II (4-0) si FC Bihor (1-1). Pînã la startul campionatului, în România, Ceahlãul a mai cîstigat douã meciuri, cu Muresul Deva si Cetatea Suceava, ambele cu 2-0.

• 6 februarie - Unic s-a calificat în semifinalele Cupei României dupã ce a eliminat pe Medicina Tîrgu Mures, cîstigînd ambele dispute din sferturile de finalã cu 3-1 si 3-2.

• 7 februarie - Viorel Mãstãcãneanu, presedintele Ceahlãului, a povestit despre pasiunea vietii sale, vînãtoarea. Marele trofeu al carierei de vînãtor este reprezentat de „blana“ unui lup ucis în pãdurile din zona Tîrgu Neamt si un cocos de munte la Borca.

• 9 februarie - Dupã succesul de la nationale, Ilinca Stoica si-a adjudecat titlul la ITF SFAX Junior, disputat în Tunisia, iar Alexandru Ghilea a condus echipa României în turneul final al Winter Cup.

• 16 februarie - Alina Militaru a sãrit 6.41 metri la nationalele de salã, cu care a cîstigat medalia de bronz si si-a cîstigat locul în lotul tricolor pentru Europenele de salã de la Torino.

• 18 februarie - Radu Lefter serbase cu o searã înainte împlinirea a 39 de ani, alãturi de familie si cîtiva prieteni. Nu a organizat însã nici o petrecere extravagantã, ci una simplã, care i-a fost pe plac.

• 24 februarie - Costache Lupu era reales ca presedinte al Clubului Sportiv Ecvestru Piatra Neamt. La Baza Hipicã „Colonel Virgil Bãrbuceanu“ se anunta un program bogat pe 2009, cu o etapã de Cupa Mondialã.

• 25 februarie - Romeo Stoica, presedinte si antrenor la Condor Piatra Neamt, a fost numit cenzor al Federatiei Române de Tenis, dupã ce candidase pentru un post de vicepresedinte.

MARTIE

• 2 martie - Ceahlãul a început returul cu o victorie facilã în dauna celor de la Lotus Bãile Felix, scor 3-0. ÃŽn acelasi week-end, Ceahlãul II Piatra Neamt si Cetatea Tîrgu Neamt începeau parcursurile în returul Ligii a III-a, Seria I.

• 4 martie - Elisabeta Lipã, cea mai bunã canotoare a lumii si candidatã la acea vreme pentru scaunul de presedintele al Federatiei Române de Canotaj, a ajuns în Neamt si s-a întîlnit cu prefectul Mihai Archip.

• 6 martie - VCM-LPS Piatra Neamt s-a calificat în finala Cupei României la volei masculin, dupã ce a eliminat pe Steaua Bucuresti. Gruparea pietreanã urma sã joace finala cu Tomis Constanta, fiind singura care a reusit o asemenea performantã în 2009. Lucian Amarghioalei a împlinit 50 de ani, fostul atacant al Ceahlãului vorbind cu Monitorul despre bucurii, dorinte si regrete.

• 11 martie - Bradul Borca a fost „performera“ primei etape a returului campionatului judetean de fotbal, pierzînd cu 0-3 la Bradul Roznov din cauzã cã oficialii echipei au uitat acasã legitimatiile jucãtorilor.

• 12 martie - DSJ Neamt a inaugurat la Muzeul de Istorie expozitia „Traditii si performante în sport“. Vizitatorii au putut vedea trofeul Cupei Mondiale din 1970 la handbal masculin, „Colanul olimpic“ al lui Ioan Kuntz-Ghermãnescu, medalii ale atletilor si tenismenilor, ale cãlãretilor, fotografii cu fotbalisti, handbalisi si volebalisti.

• 16 martie - VCM-LPS a cîstigat meciul cu Steaua Bucuresti si s-a calificat de pe locul 3 în play-off. Ceahlãul a cîstigat cu 2-0 la Progresul Bucuresti prin golurile marcate de Tudosã si Gafita si si-a pãstrat locul 1 în clasamentul Seriei I din Liga a II-a.

• 20 martie - Pilotul Thomas Abraham, campion national al grupei automobilistice H pe 2008, a încheiat Tess Rally, desfãsurat la Brasov, pe locul IV. Echipajul condus de cãtre patronul Moldoturism Bicaz a intrat în cursa de la Brasov la volanul noului sãu bolid, un Mitsubitsi Lancer Evo VIII.

• 25 martie - ÃŽn campionatul judetean, Marius Archip (Viitorul Podoleni) a luat 6 etape de suspendare pentru cã i-a aplicat un pumn în gurã unui adversar, dupã ce fusese sanctionat de arbitrul partidei cu un cartonas galben.

• 27 martie - VCM-LPS s-a calificat în semifinalele campionatului national, dupã ce a eliminat în sferturile de finalã pe Constam Buzãu. Tot atunci, Unic nu se mai numãra printre semifinalistele întrecerii interne, fiind eliminatã de Tomis Constanta. Era pentru prima datã dupã 7 ani , cînd Unic nu juca în semifinale.

• 28 martie - VCM-LPS nu a participat la licitatia Federatiei Române de Volei în vederea organizãrii finalei Cupei României, asa cã a acceptat fãrã probleme cã va disputa meciul acasã la Tomis Constanta.

• 29 martie - CSE Piatra Neamt a deschis editia 2009 a Scolii de echitatie. Totalul celor înscrisi la cursuri era de peste 80 de elevi, copii si adulti, Costache Lupu spunînd cã la capitolul adulti grupul este dominat de bãcãuani.

APRILIE

• 2 aprilie - AJ Fotbal Neamt a decis ca Petru Rotaru, de la Vointa Ion Creangã, sã fie suspendat pe o perioadã de doi ani, pentru cã s-a descoperit cã figura si în scriptele formatiei iesene Unirea Ruginoasa.

• 3 aprilie - VCM-LPS Piatra Neamt pierdut finala Cupei României la volei masculin, fiind a treia consecutivã jucatã în compania dobrogenilor si ratatã. VCM a pierdut cu 2-3 dupã ce a condus cu 1-0 si 2-1 la seturi.

• 6 aprilie - Ceahlãul a pierdut primul meci al returului, acasã cu Petrolul Ploiesti, scor 1-2, dintr-un penalty inventat de Sorin Corpodean, iar VCM-LPS pierdea primele douã jocuri ale semifinalei campionatului pe terenul lui Dinamo.

• 15 aprilie - Laura Mastahac s-a întors la antrenamentele Unicului dupã o pauzã de aproximativ 4 luni. Voleibalista renuntase la volei în decembrie 2008 dupã ce Vasile Ouatu a anuntat cã va diminua salariile la echipã.

• 16 aprilie - Bogdan Buzoianu, de la CS Ceahlãul Piatra Neamt, a cîstigat aurul la radio-amatorism, în proba de receptie si la probe practice, iar Mihai Airinei a fost cel mai bun dintre juniori la probe practic.

• 23 aprilie - A fost ziua în care Gheorghe Stefan, presedintele de onoare al FC Ceahlãul, a împlinit 56 de ani si revenea în „lumina reflectoarelor“ dupã ce suportase o interventie chirurgicalã. Tot atunci se anunta cã Stadionul Ceahlãul nu va gãzdui semifinala Cupei României dintre Dinamo si Timisoara pentru cã s-au opus suporterii bãnãteni.

• 27 aprilie - Ceahlãul a pierdut cu 1-0 la FCM Bacãu, dar drumul spre casã le-a fost tãiat de o gascã de suporteri bãcãuani care au aruncat cu pietrene în autocarul nemtenilor.

• 29 aprilie - Asociatia Judeteanã de Fotbal Neamt a luat decizia suspendãrii pe o perioadã de doi ani a jucãtorilor Mihai Rosu si Petronel Bordeanu, de la Biruinta Gherãiesti. Aceasta pentru cã cei doi aveau legitimatii si la o echipã din campionatul judetean iesean.

Articol afisat de 1480 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective