Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2010
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Ianuarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sportul a „mîncat“ 15,68 miliarde din bugetul judetului

• la cererea consilierilor, reprezentantii a opt echipe care sînt sprijinite lunar cu bani de la bugetul judetului au prezentat modul în care au cheltuit fondurile alocate • în total, anul trecut au fost alocati 15,68 miliarde de lei vechi • cu o parte din acesti bani au fost plãtite chirii, facturi la utilitãti, arbitri si s-au cumpãrat alimente sau medicamente •

Peste un miliard de lei vechi se duce lunar din bugetul judetului pentru sprijinirea sporturilor de echipã din Neamt. Sustinerea financiarã a echipelor a început încã din 2008, cînd s-au dat primii bani pentru cele mai mari dintre echipe, dupã care a devenit o traditie alocarea de fonduri lunar, pentru mai toate cluburile care au cerut ajutor. În decembrie 2009, la cererea consilierilor judeteni PSD, a fost prezentat modul în care cele opt echipe, beneficiare de sume de la buget în baza unor acorduri de asociere, au cheltuit banii. Contributia financiarã a CJ pe anul 2009 a fost de 1.568.609 lei, ceea ce înseamnã 15,68 miliarde de lei vechi. Una dintre echipele sustinute este FC Ceahlãul, cãtre care s-a virat anul trecut 958.222 de lei. Cu acesti bani s-au achizitionat alimente pentru cantinã, s-a plãtit energia electricã la stadion si vestiare, gazul metan, s-au luat medicamente pentru sportivi si li s-au fãcut analize, s-a achitat contravaloarea meselor si a cazãrii, s-au plãtit delegatiile arbitrilor si serviciile de arbitraj si s-a achitat asigurarea sportivilor.
HCM Roman a încasat 120.000 de lei, bani care s-au dus pe mese, transportul echipei la meciuri, medicamente si echipament pentru sportivi si pe chiria locuintelor. VCM LPS Piatra Neamt a încasat tot 120.000 de lei, bani cu care s-au plãtit mesele, cazarea, arbitrii si observatorii, asigurarea sportivilor, energia electricã pentru locuintele de serviciu, chiria locuintelor, transportul sportivilor la meciuri si prestarea serviciilor pentru utilizarea sãlii. Aceiasi bani s-au dat si cãtre Volei Club Unic. Cu 120.000 de lei alocati în 2009 s-au plãtit consumatia de la mese, indemnizatiile de efort, de arbitraj, echipamentul sportiv si medicamentele pentru echipã. Cetatea Tîrgu Neamt a încasat 117.000 de lei, fondurile fiind directionate la fel ca la celelalte formatii.

Justificãri si ceva critici

Sume mult mai mici au încasat FC Laminorul Roman - 30.000 de lei si HCF Piatra Neamt - 38.387 de lei. Prima dintre echipe a directionat banii de la judet cãtre aprovizionarea cu alimente, echipament sportiv, o instalatie de sonorizare, plata facturii de gaz metan, benere si pentru a se dota cu masinã de spãlat si jaluzele. Handbalistele pietrene au folosit banii pentru plata taxei la facultate, pentru plata chiriei si a utilitãtilor la locuintele de serviciu, au achitat chiria la salã, mesele servite, echipamentul sportiv, taxa la federatie, au plãtit delegatiile de arbitri si serviciile medicale. 60.000 de lei a încasat Petrotub Roman, bani cu care a achitat mesele servite, transportul echipei la meciuri, arbitrii, medicamentele sportivilor, dotarea vestiarelor si asigurarea asistentei medicale. LPS Piatra Neamt, echipa de handbal masculin ce activeazã în esalonul doi a primit doar 5.000 de lei, pe 3 decembrie. Reprezentantii echipelor sprijinite si cu bani publici au venit în fata conducerii CJ cu planul de activitate pe 2009. ÃŽn campionatul 2008-2009, VCM LPS Piatra Neamt a ocupat locul III, medalie de bronz, iar în Cupa României a primit argintul, obtinînd o participare în cupele europene, dar nu s-a înscris din motive de sãrãcie. ÃŽn acelasi campionat, fetele de la Unic au fost pe locul V, cu participare la Challenge Cup, unde au ajuns în turul III. HCM Roman a încheiat campionatul trecut pe locul VIII, iar în actualul se aflã pe IV. FC Ceahlãul a promovat în Liga I de pe primul loc, iar în momentul de fatã, dupã încheierea turului de campionat, se aflã pe locul XVIII. Bãietii si fetele care practicã handbalul la Piatra Neamt luptã pentru locuri fruntase în Divizia A, la fel ca si fotbalistii din Liga a III-a, care luptã pentru locuri fruntase la nivelul lor de competitie. Dupã aflarea acestor amãnunte, pesedistul Emil Creangã a declarat: „Am vãzut ce s-a fãcut cu banii si zîmbeam în coltul gurii... S-au plãtit chirii pentru locuinte, gazul metan, s-au luat jaluzele, banere... Asta e performanta pe care noi trebuie s-o sustinem?“. Pedelistul Traciuc a rãspuns cã toate acestea contribuie la atingerea performantei, iar presedintele CJ Vasile Pruteanu a adãugat cã sportivii nu puteau dormi pe stadioane, fiind normal sã aibã locuinte în care sã trãiascã.

Articol afisat de 1286 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective