Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2010
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Ianuarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Prefectul sare în apãrarea dascãlilor navetisti

• este vorba despre angajatii din învãtãmînt cãrora nu li se deconteazã de cãtre primãrii cheltuielile cu naveta • prefectul i-a chemat la discutii pe primarii restantieri fatã de cadrele didactice • în perioada urmãtoare va urma o întîlnire între liderii de sindicat, prefect si primarii în cauzã, pentru a se discuta problemele ce tin de decontarea navetei

n

Primarii care nu au avut posibilitatea decontãrii transportului angajatilor educatiei care vin din alte localitãti pentru a preda în scoli din comunele lor sînt avertizati cã trebuie neapãrat sã le asigure naveta. Sindicatul Liber din ÃŽnvãtãmînt Neamt a primit o scrisoare din partea Prefecturii Neamt, prin intermediul cãreia este informat cã institutia a fãcut demersurile în teritoriu pentru ca angajatii din învãtãmînt cãrora nu li se deconteazã naveta sã îsi recupereze banii cu transportul pe care îl suportã în momentul de fatã din propriul buzunar. „Institutia prefectului ne-a anuntat cã a trimis adrese cãtre toate primãriile din judet care nu au achitat contravaloarea navetei cãtre dascãlii navetisti cã au obligatia decontãrii cheltuielilor aferente transportului. La initiativa Prefecturii, primarii sînt solicitati sã identifice solutii astfel încît sã onoreze respectivele obligatii fatã de cadrele didactice. ÃŽn perioada urmãtoare va urma o întîlnire între liderii de sindicat, prefect si primarii în cauzã, pentru a se discuta problemele ce tin de decontarea navetei. Adresa trimisã de cãtre prefect în comune este o consecintã a articolului apãrut în «Monitorul de Neamt» în urmã cu cîteva zile, pe aceastã temã, dupã cum se precizeazã în documentul primit de noi. Asteptãm sã fim invitati la sediul Prefecturii pe mãsurã ce domnul prefect va avea rãspunsuri de la autoritãtile publice locale“, a declarat Gabriela Grigore, secretar general al Sindicatului Liber din ÃŽnvãtãmînt Neamt.
Zilele trecute, liderii sindicatului dascãlilor din Neamt au anuntat cã nedecontarea cheltuielilor cu transportul cadrelor didactice va fi subiect într-un nou proces. Pîrîti urmau a fi alesii locali care au rãmas cu restante la plata navetei angajatilor din unitãtile de învãtãmînt pe care le au în administrare. Pînã la a ajunge în sãlile de judecatã, sindicalistii s-au adresat inclusiv prefectului Mihai Archip „Am trimis în atentia primarilor adrese prin care i-am avertizat cã au aceastã obligatie de a deconta cheltuielile angajatilor din scoli care fac naveta. La cererea prefectului am prezentat Prefecturii situatia restantelor la navetã si ne-am pus speranta cã problemele colegilor nostri se vor sfîrsi. Din pãcate, timp de douã luni nu s-a întîmplat nimic si cadrele didactice si personalul auxiliar îsi plãtesc în continuare naveta din buzunarul propriu“, a declarat profesor Gabriel Ploscã (foto), presedinte al SLI Neamt.
Potrivit Statutului Personalului Didactic în baza cãruia s-a stabilit aceastã facilitate pentru angajatii din educatie, „personalul didactic din unitãtile de învãtãmînt de stat, care nu dispune de locuintã si cãruia nu i se poate oferi locuintã corespunzãtoare în localitatea în care are postul, i se vor deconta cheltuielile pe mijloacele de transport în comun, din localitatea de resedintã la locul de muncã si de la locul de muncã în localitatea de resedintã“. Potrivit aceleiasi legislatii, „decontarea sau plata echivalentã consturilor de transport se face de cãtre autoritatea publicã localã, sursa bugetarã fiind bugetul de stat - finantarea de bazã“. Cele mai vechi datorii cãtre plãtitorii navetei se înregistreazã în Horia, Grumãzesti, Galu - Poiana Teiului si Grinties - septembrie 2008, ceea ce înseamnã anul scolar trecut, urmatã de Roznov, Bicaz si Vãleni - decembrie 2008.

Articol afisat de 1823 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective