Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2010
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 16 Ianuarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„ÃŽN PSD NEAMT ESTE  INSTABILITATE DIN 2004“

„ÃŽN PSD NEAMT ESTE INSTABILITATE DIN 2004“

• acesta pare a fi unul din motivele pentru care Rãzvan Bobeanu, vicepresedintele PSD Neamt, a demisionat din partid • alte motive ale acestui gest ar putea fi faptul cã la nivel local si central nu se poate vorbi de o „echipã“, cã în partid sînt lupte interne si cã 70% din „energii“ se risipesc în lupta internã din formatiune si restul pentru cea externã • seful interimar al PSD Neamt s-a arãtat supãrat cã Rãzvan Bobeanu nu l-a anuntat de intentia sa • fostul vice neagã trecerea la vreun alt partid •

Surprizã de proportii la PSD Neamt: vicepresedintele Rãzvan Bobeanu a demisionat din formatiune. A depus la secretariatul formatiunii demisia la ora 11.45 si un sfert de orã mai tîrziu a sustinut o conferintã de presã în cadrul cãreia si-a anuntat decizia unilateralã si „irevocabilã“. A declarat cã nu si-a anuntat nici un coleg de partid, cu care în ultima vreme n-a mai reusit sã fie prieten, pentru cã asa au ajuns treburile în formatiunea rosie. „Aceastã demisie este o decizie personalã. Dupã doisprezece ani de functionare în PSD, din 1998, partid din care a fãcut parte si tatãl meu, l-a reprezentat cu cinste si la constructia cãruia a contribuit din plin, am decis sã renunt la formatiune. Am fost tentat sã demisionez si în 2004 si în vara lui 2009, dupã alegerile pentru presedintia PSD Neamt. ÃŽn 2004 n-am mai demisionat pentru cã s-a schimbat conducerea PSD la nivel central si am sperat cã se vor modifica lucrurile în partid. Astã varã, dacã as fi demisionat nu era fair-play, pentru cã m-as fi comportat ca un trãdãtor. Azi, 15 ianuarie, am fãcut acest pas pe care nu am avut puterea sã-l mai fac si cred cã am încheiat socotelile cu PSD. Nu detin nici o functie de demnitate publicã - parlamentar, consilier judetean, consilier local, astfel cã prin plecarea mea nu afectez în nici un fel formatiunea. Am candidat la alegerile pentru Primãria Piatra Neamt si pentru parlamentare, în conditiile în care nimeni nu se înghesuia sã facã acest pas. Am fost alãturi de colegii mei si am reusit sã cîstigãm Colegiul VIII. Consider cã munca si eforturile depuse ar fi trebuit altfel rãsplãtite“, a declarat cel care a fost vicepresedinte al PSD Neamt.

„Nu mã consider dezertor“

Acesta a mai punctat si alte aspecte pe care nu le-a considerat normale în cadrul formatiunii politice si care pot explica demisia sa. Printre ele faptul cã la nivel local si central nu se poate vorbi de o „echipã“, cã în partid sînt lupte interne si cã la PSD Neamt este instabilitate de cîtiva ani la nivel de conducere. „Cu colegii de la nivel central si judetean am uitat sã fim o echipã, sã fim prieteni înainte de a fi colegi de partid. Nu mai sînt dispus sã mã angajez în vreo luptã, pentru cã nu acesta este scopul meu în viatã. 70% din energie se risipeste în PSD în lupta internã din partid si restul pentru cea externã. Mereu s-au cãutat presedinti, lideri, desi îi aveam deja. ÃŽn PSD Neamt este instabilitate din 2004 încoace si asta din cauza schimbãrii presedintilor. Am schimbat mereu antrenorii, nelãsîndu-le timp sã arate ceea ce pot sã facã. Le multumesc colegilor cu care am colaborat bine, care îmi sînt prieteni si au avut încredere în mine. Unii dintre membrii PSD se bucurã acum de plecarea mea, altii sînt tristi. N-am anuntat pe nimeni despre aceastã decizie personalã. Stie doar familia mea despre acest gest si am preferat sã anunt presa, astfel încît sã îi informez despre demisie pe toti cei care mi-au dat votul de-a lungul timpului, care au avut încredere în mine. Este o decizie pe care n-am luat-o usor, dar s-au adunat multe în acesti ani. Si a existat si o picãturã care a umplut paharul, dar nu vreau sã vorbesc despre asta si nici sã dau nume. Mã simt împãcat si eliberat dintr-un proiect la care nu mai vreau sã depun efort. Statutul meu de acum este de «independent politic» si nu vreau speculatii pe marginea vreunei schimbãri politice care sã mã priveascã. Nu mã consider dezertor, pentru cã n-am demisionat într-un moment în care aveam oportunitãti. Sînt angajat într-o firmã particularã. Consider însã cã dupã 12 ani de PSD pot avea o predictie privind viitorul formatiunii. Cît nu se va face o reformã cu oameni noi în fatã, coroborat cu oameni cu experientã, în PSD va rãmîne instabilitate. PSD nu se va desfiinta cã a plecat Rãzvan Bobeanu. Sper cã acum, la plecarea mea, vor fi mustrãri de constiintã pentru cei care m-au lovit si nu le-au avut atunci“, a mai spus fostul pesedist. Rãzvan Bobeanu nu a negat cã a avut oferte politice cît a fost membru PSD, dar sustine cã acum acestea nu mai sînt de actualitate.

Liderul PSD dezamãgit de adjunctul sãu

Senatorul Ioan Chelaru, presedinte interimar al PSD Neamt, a declarat cã nu a avut nici cea mai micã bãnuialã cã Rãzvan Bobeanu ar fi putut renunta la partid. „Mã surprinde decizia lui si spun asta pentru cã eram unul dintre apropiatii sãi. Ce a fãcut fatã de mine este un gest pe care nu îl pot califica. Nu stiu ce e în spatele acestei demisii. Ne-am vãzut luni, 11 ianuarie, si nu mi-a spus nimic. Ce maturitate politicã are un om care face un act de acest nivel fãrã a se consulta cu cineva? Sînt convins cã dacã îmi spunea despre acest plan l-as fi convins sã nu demisioneze. Aveam suficiente argumente ca sã fac asta. Era consilier la grupul de parlamentari PSD la Senat si astfel era angajat al Senatului. Rãzvan e un bãiat tînãr, nu e un copil, dar probabil nu a mai avut rãbdare în partid... Cert e cã este o pierdere pentru PSD de cîte ori pleacã vreun membru, indiferent de pozitia pe care o ocupa. Detinea functia de secretar general al Organizatiei Nationale de Tineret, care este pepiniera partidului. Asta nu e lucru putin! Nu stiu ce sã cred despre viitorul lui politic, dar consider cã dacã a fãcut acest gest fãrã a mai vorbi cu cineva, mã pot astepta la orice. Cred totusi cã fatã de mine nu avea voie sã se comporte asa. Trebuia sã mã sune ca pe un prieten, nu ca pe presedinte de partid“, a declarat liderul PSD, Ioan Chelaru.

Articol afisat de 2282 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Rux la data 16.01.2010 14:33
dezamagire?
Nu doar liderul partidului ar trebui sa fie dezamagit de gestul acestui tanar politician. Partidul, prin prisma personalitatii regretatului domn Bobeanu, ca o reparatie morala, i-a acordat mereu functii acestui tanar. Sa nu credeti ca gestul pe care l-a facut este unul in pripa, tatonarile sunt de mult timp. Cu multe luni in urma a avut contacte cu (bruma) portocalie din judet. Practic, este un caracter slab. Capacitatea de a gestiona problemele si a-ti pastra moralitatea, le dovedesti atunci cand e greu pentru partid, nu cand esti secretar de stat, deputat sau mai stiu eu ce demnitar. Gestul pe care l-a facut inseamna sfarsitul carierei politice al acestui tanar. Poate e mai bine ca s-a intamplat acum. De ce n-a vorbit in cei 12 ani despre luptele interne? Nu-si merita alegatorii. Varianta cu independenta este o gogorita. Domnule Bobeanu, electoratul nu mai este cel pe care il doriti, care sa va inghita justificarile fara noima.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective