„Pufoasa“ lanseazã dieta cu hranã vie
Prezentatoarea emisiunii „Norã pentru mama“, rotofeia Gabriela Cristea, cunoscutã si sub numele de „Pufoasa“, este în pas cu lumea bunã. ÃŽn spetã cu marii actori americani cum ar fi Demi More, Donna Karan ori Woody Harrelson. Asta pentru cã recent a descoperit si urmeazã dieta bazatã pe hranã vie. „Dieta secolului” cum este numitã de specialistii în nutritie tine în primul rînd de un mod de viatã, simplu, normal si sãnãtos în care regimul alimentar este bazat pe produse naturale, neprelucrate termic. Ceva mai plinutã, Gabriela Cristea a urmat înainte de sãrbãtorile de iarnã un regim de detoxifiere a organismului, bazat pe lichide, adicã pe apã, sucuri naturale de legume si fructe, iar mai nou a trecut pe dieta cu hranã vie. Asta înseamnã cã alimentele trebuie sã fie cît mai aproape de starea naturalã, deoarece cu cît este mai elaboratã si supusã tratamentului termic, cu atît este mai toxicã si mai nocivã pentru organism. Asa se face cã „Pufoasa“ a ales pentru a se alimenta hranã neprelucratã termic si a consumat doar legume, fructe, cereale, salate, lapte nepasteurizat si lactate, alge, seminte, ceaiuri si sucuri naturale. „ÃŽn ultima perioadã consumul de carne nu mi-a fãcut bine, astfel cã am decis sã elimin acest aliment din dieta mea. Apoi am învãtat mai multe despre hrana vie si despre benefiicile acesteia si am decis sã adopt acest stil alimentar. Cred cã mîncarea nepreparatã este mult mai sãnãtoasã si oferã mai rapid necesarul de vitamine si nutrienti corpului uman“, a spus Gabriela Cristea. Ãsta e secretul hranei vii, dar pentru ca aceasta sã alunece cît mai usor pe gît, prezentatoarea emisiunii „Norã pentru mama“ a devenit pasionatã de mirodenii. Asa se face cã vedeta si-a fãcut o micã grãdinã chiar la ea acasã. Nu cumpãrã nici mirodeniile prelucrate, ci si le creste ea cu mînuta proprie. Din ghivecele ei rãsar diferite plante aromatice cum ar fi busuioc, oregano, tarhon, mentã si altele. Datoritã aceleasi pasiuni, prezentatoarea îsi comandã personal din strãinãtate diverse condimente, pe care nu le poate creste acasã. Cristea spune cã noul ei hobby a ajutat-o foarte mult sã treacã usor de la alimentatia clasicã la cea bazatã pe hranã vie.
|