Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2010
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Ianuarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
13 MESAJE PENTRU IUBIT

13 MESAJE PENTRU IUBIT

• o elevã în clasa a X-a a încercat sã-si taie venele ieri dimineatã, rãpusã de dragoste • timp de 44 de minute, adolescenta a trimis pe celularul prietenului 13 mesaje • a fost gãsitã cãzutã între bãnci de cãtre colegii care veneau de la o orã de laborator • viata tinerei este în afara oricãrui pericol • ea nu riscã vreo sanctiune la scoalã •

O zi normalã de activitate la Colegiul Tehnic Piatra Neamt, fostul Forestier, a fost tulburatã de gestul necugetat al unei tinere, elevã în clasa a X-a, care a vrut sã-si punã capãt zilelor pentru cã suferea din dragoste. Incidentul s-a petrecut aproape de ora 9, dupã cum se poate întelege din cursul si continutul mesajelor trimise de victimã cãtre tînãrul pe care îl iubea. Clasa din al cãrei colectiv face parte si adolescenta supãratã pe viatã a început ieri cursurile la ora 7. Conform orarului, de la 8 la 9 ar fi trebuit sã se desfãsoare ora de tehnologie, disciplinã care se tine în laboratorul de specialitate. Conform obiceiului, atunci cînd elevii merg la o orã în alt spatiu decît cel al clasei proprii, un copil rãmîne în salã, pentru a pãzi bunurile colegilor. Ieri, „paza“ a fost asiguratã de cãtre eleva care suferã din dragoste. Conform spuselor directorului colegiului, profesorul Mihai Cozma, adolescenta a trimis treisprezece mesaje, primul la ora 7,57 si ultimul la 8,41, prin care îl atentiona pe bãiat cã va recurge la gestul extrem. „Din ce am reusit sã aflãm de la tînãrã si din ce reiese din mesajele pe care le-am gãsit pe telefon, fata era supãratã cã a fost înselatã în dragoste. Este o elevã bunã, avînd o singurã medie de 6, iar familia ei este foarte interesatã de soarta copilului si de situatia scolarã. Desi e foarte trist si regretãm ce s-a întîmplat, ne bucurãm cã gestul sãu a fost o prostie care nu se lasã cu urmãri grave, în sensul cã viata nu îi este pusã în pericol. Dacã eram de fatã cînd a fost descoperitã de cãtre colegi în sala de clasã, nu as fi chemat Salvarea, pentru cã nu era cazul. Fata a sectionat o minã de pix si cu ea a încercat sã îsi taie venele. A «reusit» doar niste zgîrieturi superficiale. Eu veneam de la Inspectoratul Scolar cînd a fost gãsitã în clasã, cãzutã între bãnci, si am adus de la masinã trusa de prim ajutor. I-am pus un garou si am vorbit cu ea, pentru cã a stat la secretariat pînã a venit Salvarea. Cînd au apãrut cadrele medicale a început sã vorbeascã bine, fãrã a mai poza în suferindã. De aceea cred cã era mai mult un gest de bravurã. Nu si-a atins nici o venã. Am chemat-o la scoalã pe mama ei, care a mers la spital dupã care a revenit la noi sã ne povesteascã ce s-a mai întîmplat. Noi nu îi vom scãdea nota la purtare si nu vom aplica nici altã mãsurã represivã, pentru cã gestul ei este o deviere comportamentalã si nu un act de indisciplinã scolarã. Pe parcursul derulãrii gestului incalificabil, fata trimitea mesaje cãtre bãiatul despre care sustine cã o însealã“, a declarat profesor Mihai Cozma, directorul Colegiului Tehnic.

Un mesaj la douã, trei minute

Primul mesaj cãtre iubit a fost trimis de fatã la ora 7,57 si avea urmãtorul continut: „Nu-ti pasã de mine, adio te iubesc“. A urmat un altul, la 8.00 - „(...), e gata! Nu mã pot opri, te iubi pui“. La distantã de douã minute a mai urmat unul - „N-o sã mai fim împreunã, d.s. trãiesc“. Conform celor ce avea sã le scrie ulterior, la ora 8 a început sã-si „umble“ pe la vene, pentru cã la 8.03, a trimis de pe telefon anuntul: „o fak“. Apoi a scris „b d adio“ la 8.05, pentru ca la 8.08 sã scrie: „Adio, degeaba vei da mesg. Eu nu voi mai fi“. Conform celui de-al saptelea mesaj, în sufletul fetei s-a instalat panica, pentru cã la 8.12 i-a cerut ajutorul iubitului - „Ajutã-mã“, iar la 8.15 i-a dat de înteles ce fãcuse: „Curge sînge. J.g.j.“. Peste douã minute a mai scris un mesaj: „Iubeste majaj“. A urmat o pauzã ceva mai lungã - de cinci minute, dupã care a cerut din nou spijin: „(...) ajutã-mã“. Dupã douãsprezece minute de asteptare în zadar, la 8.37, tînãrã a mai trimis un mesaj: „Vino la Forestier. Te implor“. Disperatã, dupã alte douã minute a scris din nou: „Vino acum cã mor“. La 8.41 a fost trimisã ultima implorare: „Mor. Te rog (...)“. ÃŽn ciuda situatiei în care se afla, tînãra a avut puterea de a atasa la acest ultim mesaj si o imagine animatã, o inimã pulsînd.

La UPU, iubitul ce o pãrãsise s-a transformat în hãrtuitor

Cînd a ajuns la UPU, starea adolescentei era bunã. Ea era constientã si avea rãni superficiale la mîini care în nici un caz nu-i puneau viata în pericol. Cadrele medicale i-au dezinfectat si pansat rãnile dupã care au trimis-o pe adolescentã la Neuropsihiatrie Infantilã pentru a face un consult de specialitate. Medicii au întrebat la rîndul lor care a fost motivul acestui gest iar victima le-a povestit cã nu a mai suportat sã fie hãrtuitã de un coleg. Ea povestit cã a avut o scurtã idilã cu un bãiat dupã care a renuntat la aceastã relatie iar iubitul pãrãsit nu s-ar fi consolat cu acest gînd si a început s-o asalteze cu telefoane si mesaje iar adolescenta a declarat cã nu a mai suportat aceastã hãrtuialã si astfel a decis sã se sinucidã. Din faptul cã rãnile au fost superficiale, fãcute cel mai probabil cu scopul de a impresiona, dar si din mesajele trimise reiese cã povestea cu hãrtuirea nu prea stã în picioare.

Articol afisat de 2874 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, M. VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective