Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2010
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Ianuarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sacosa cu monede, acceptatã la platã

• casiera Primãriei Roznov, care refuzase sã încaseze plata unei amenzi pe motiv cã o parte din bani erau în monede, s-a rãzgîndit • dupã aparitia articolului în „Monitorul“, casiera „Mãcuta“ a acceptat sã primeascã banii pentru plata amenzii • „Era normal sã-i primeascã, pentru cã sînt bani reali“, a declarat tînãra refuzatã de casierã •

Aparitia articolului din editia de ieri a cotidianului nostru, în care se relata cã o casierã de la Primãria Roznov refuzã sã încaseze plata unei amenzi pe motiv cã o parte din sumã era în monede de 5 si 10 bani, a dus la rezolvarea situatiei. Ieri dimineatã, casiera nemultumitã a revenit la sentimente mai bune si a acceptat sã încaseze banii si sã elibereze chitanta care demonstreazã cã amenda a fost achitatã în 48 de ore. „S-a rezolvat problema. Am fost azi dimineatã (n.n., ieri) din nou la casierie, iar de aceastã datã au primit banii. I-am dus la fel, în fisicuri de 1 leu si 2 lei. Nu prea le-a convenit, însã nu au avut ce face. Oricum, nu aveam de gînd sã le duc alti bani, pentru cã am considerat cã nu este normal sã fiu tratatã astfel. Chiar dacã 150 de lei din cei 250 pe care trebuia sã-i achit pentru amendã, erau în fise de 5 si 10 bani, nu vãd de ce nu erau buni. Sînt bani munciti, nu sînt nici furati, nici falsi“, a declarat Paula Timofte, tînãra din orasul Roznov.
Femeia s-a prezentat luni dimineatã la primãria Roznov pentru a achita o amendã încasatã de cãtre sotul sãu. Ea nu a reusit, pentru cã „doamna Mãcuta“, casiera, nu a vrut sã-i ia banii pe motiv cã mare parte din sumã era în monede de 5 si 10 bani. „Sotul meu a fost amendat de cei de la ARR si avea posibilitatea sã plãteascã mai putin dacã fãcea acest lucru în 48 de ore. Cum nu mai aveam bani, pentru cã ne-am achitat si noi ratele, am strîns toti banii pe care îi aveam în casã. Avem o cutie în care strîngem toti banii mãrunti si am adunat astfel cei 250 de lei în bancnote de un leu si monede de 5 si 10 bani. I-am numãrat si m-am prezentat cu ei la casierie. Cînd i-a vãzut, casiera a zis cã-mi ia banii dacã îi pun în fisicuri. M-am conformat, însã cînd am ajuns din nou la casierie am fost din nou refuzatã. De data asta, mi s-a indicat sã mã duc la o bancã sã schimb banii mãrunti. Poate cã as fi fãcut acest lucru, însã m-a deranjat modul în care s-au comportat“, a declarat Paula Timofte.
Casiera a încercat sã justifice refuzul spunînd cã nu avea nici timp sã numere banii si cã nu avea cum sã-i foloseascã.
Directia Generalã a Finantelor Publice Neamt, prin vocea directorului Jan Sava, a precizat cã în acest moment în România nu existã nici o normã si nici o restrictie prin care sã se interzicã încasarea numerarului divizionar. Cu alte cuvinte, si monedele, chiar cu valoare micã, sînt bani în circulatie, valabili, care trebuie încasati de oricine îi primeste. Aviz amatorilor.

Articol afisat de 1661 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective