Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2010
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Ianuarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
POLITISTÃ LA 14 ANI

POLITISTÃ LA 14 ANI

• o adolescentã, în vîrstã de 14 ani, a primit o diplomã de excelentã din partea Politei Neamt, pentru cã a ajutat la identificarea autorului unui accident mortal • acesta fugise de la locul faptei si a fost depistat pe baza informatiilor date de eleva din Petru Vodã, comuna Poiana Teiului • victimã fusese un bãtrîn de 68 de ani • Petronela Tãnase a primit gradul de voluntar principal în politie •

Conducerea Politiei Neamt a oferit, ieri, cu ocazia prezentãrii bilantului activitãtii institutiei pe anul 2009, douã diplome de excelentã. Cele douã persoane, o adolescentã, în vîrstã de 14 ani, din satul Petru Vodã, comuna Poiana Teiului, si un cameraman de la postul de televizune 1TV Neamt au fost astfel rãsplãtiti pentru ajutorul pe care l-au acordat politistilor nemteni. Cei doi au primit diplome de excelentã si cîte un tricou inscriptionat cu mesajul „voluntar principal în politie“. Atît diplomele, cît si tricourile au fost înmînate de seful Politiei Neamt, comisarul sef Aurelian Vasea Soric care a tinut sã le multumescã în numele tuturor politistilor nemteni pentru sprijinul acordat. Petronela Tãnase, elevã la scoala generalã din Poiana Teiului a fost rãsplãtitã pentru spiritul civic, dar si ajutorul pe care l-a oferit Politiei Rutiere în rezolvarea unui accident de circulatie mortal. Evenimentul a avut loc în ziua de 3 octombrie 2009, pe DN 15 B, în Poiana Teiului, si s-a soldat cu decesul unui bãtrîn de 68 de ani. Constantin V. se deplasa regulamentar pe marginea carosabilului cînd a fost acrosat de o autoutilitarã a cãrui sofer nu a oprit la locul faptei. Conducãtorul auto se angajase într-o depãsire hazardatã, peste linia continuã. Bãnuind cã nu l-a vãzut nimeni, soferul a fugit, sperînd sã scape de rãspundere pentru fapta comisã. Spre nenorocul lui, în zonã se afla si Petronela Tãnase care a reusit sã retinã numãrul de înmatriculare al masinii. Informatia a fost oferitã politistilor, iar identificarea si prinderea autorului s-a realizat în mai putin de o orã. Soferul ucigas, Mihai P., de 50 de ani, din Brosteni, Suceava, a fost depistat pe raza satului Galu.
Politistii au considerat cã informatia oferitã de elevã a fost crucialã în rezolvarea acestui caz. „Eleva, cãreia i-am oferit o diplomã de excelentã, ne-a ajutat la identificarea unui accident mortal cu fugã de la locul faptei. Ea a vãzut numãrul de înmatriculare al masinii care a fost implicatã în accident. Nu i-a fost fricã si a venit în sprijinul nostru, oferindu-ne informatia care a dus la prinderea conducãtorului auto care pãrãsise locul accidentului. Poate alte persoane, care asistã la astfel de fapte, nici nu realizeazã cã ceea ce vãd este o infractiune. Sperãm ca exemplul ei sã fie urmat si de alti cetãteni. Implicarea ei constituie un exemplu pentru comunitate“, a declarat comisarul sef Aurelian Vasea Soric. La rîndul sãu, seful Politiei Rutiere, comisarul Neculai Catanã, a felicitat-o pe adolescentã si i-a multumit personal pentru sprijinul pe care l-a acordat în rezolvarea anchetei. „Politia Rutierã are 40 de voluntari, însã Petronela este cel mai important pentru noi. Sperãm ca exemplul ei sã fie urmat si de alti cetãteni“, a spus comisarul Neculai Catanã. Seful IJP Neamt a mai declarat cã gestul Petronelei este si rezultatul actiunilor de prevenire si informare pe care politistii de proximitate le fac în scolile din judetul Neamt.
Cea de-a doua persoanã, premiatã de conducerea Politiei Neamt, a fost cameramanul Dan Coarnã de la postul de televiziune 1TV Neamt. „ÃŽi multumim domnului Dan Coarnã pentru colaborare si sprijinul acordat. El ne-a ajutat sã realizãm douã filmulete pe care le-am folosit în campaniile preventive desfãsurate în anul 2009“, a declarat comisarul sef Soric.

Articol afisat de 2263 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective