Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Februarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Tepe prin SMS, noi metode

• escrocii prin intermediul sms-urilor si-au schimbat tactica • politistii îi avertizeazã pe posesorii de mobile sã nu dea curs nici unei oferte venite din partea unor apelanti necunoscuti •

Teparii, care folosesc telefonul mobil drept mijloc pentru a-si umple conturile sau cartelele telefonice, si-au diversificat metodele. Recent, politistii au constatat cã escrocii de acest gen se adapteazã din mers si gãsesc noi si noi variante de a-i pãcãli pe cei creduli.
Ultima gãselnitã în domeniu sunã astfel: un corespondent vã lasã un mesaj sã apelati numãrul 0607745241. Sã nu faceti în nici un caz acest lucru, pentru cã urmãtoarea dumneavoastrã facturã va fi foarte mare. Informatia a fost fãcutã publicã de Oficiul Central de Stopare a Terorismului. Escrocii au gãsit un sistem pentru utilizarea frauduloasã a mobilelor. Ei vã apeleazã pe telefonul mobil si se prezintã ca reprezentant Orange, Vodafone etc, la care sînteti abonati si vã cer sã introduceti un cod care, de regulã începe cu 09, explicîndu-vã cã este vorba de o verificare a mobilului. Sã nu tastati în nici un caz codul indicat si închideti imediat telefonul, pentru cã teparii dispun de dispozitive ce le permit sã citeascã cu acest cod cartela SIM. Astfel, nu le rãmîne decît sã creeze o nouã cartelã. Acest tip de fraudã pare a fi noua metodã a escrocilor. De asemenea, dacã aveti un apel telefonic si pe ecranul telefonului se afiseazã mesajul „ACE“, nu rãspundeti si anulati apelul. Este un virus care distruge cartela SIM si distruge mobilul. Acest lucru a fost confirmat de importante companii gen Motorola, Sagem sau Nokia.
ÃŽn ultimii ani, în Neamt s-au înregistrat sute de astfel de cazuri, iar reclamatiile de acest gen încã vin din partea cetãtenilor. ÃŽn ultimele trei zile, politistii nemteni au primit reclamatia unui cetãtean care s-a plîns cã a pierdut bani pe telefon dupã ce a fost tepuit de o personã necunoscutã. Metoda a fost una clasicã - individul a fost anuntat cã a cîstigat un premiu si cã trebuie sã tasteze anumite cifre pe telefon. Cînd a plãtit factura a constatat cã apelul l-a costat cîteva milioane de lei vechi. „ÃŽn ultimele trei zile a fost o singurã plîngere. Recomandarea noastrã este sã nu se dea curs unor astfel de apeluri sau mesaje. Nu comunicati nimãnui, prin intermediul mijloacelor de telefonie, internet, fax, datele dumneavoastrã de identificare sau ale firmei în care vã desfãsurati activitatea. Firmele de telefonie al cãror client sînteti, vã transmit date sau solicitãri doar prin numere scurte, compuse din 3 sau 4 cifre, si în nici un caz prin intermediul unor numere normale, de client, ori prin apelare de pe un numãr necunoscut. Nu dati curs unor solicitãri venite din partea unor persoane care pretind cã reprezintã firme cu renume national sau international, operatorii nationali de telefonie sau diverse reprezentante ale unor producãtori de electronice“, a declarat inspectorul Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt.

Articol afisat de 2918 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de hiddenhost la data 11.02.2010 15:52
foarte interesant!
Un virus care omoara SIM-ul,sa zicem ca ar fi posibil,dar de la un simplu apel sa-mi ucida si telefonul,asta e o sfidare de logica.In plus,companiile enumerate mai sus n-au afirmat niciodata asa ceva!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective