Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Februarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Drumarii fatã-n fatã cu poleiul

Dupã lupta cu nãmetii, care a durat trei zile si trei nopti, a venit vremea cã drumarii nemteni sã renunte la lopeti si sã se apuce de împrãstiat sare pe traseele principale, împiedicînd cît de cît producerea poleiului noaptea, cînd temperaturile devin negative.
Conform raportãrii transmisã Institutiei prefectului în dimineata zilei de miercuri, 10 februarie, în judet, pe drumurile nationale si judetene se circulã în conditii de iarnã.
SC Drupo SA Neamt actiona cu o autolamã si material antiderapant pentru combaterea poleiului pe DJ 208 G Hanu Ancutei - Girov, iar DJ 155L Topolita - Grumãzesti este înzãpezit pe o lungime de un km, sector pe care urma a se va interveni cu o wolã în cursul zilei de ieri. „Echipe si utilaje ale SC Drupo Neamt SA si respectiv Sectia Drumuri Nationale sînt pregãtite pentru a interveni, atunci cînd este nevoie, pentru mentinerea viabilitãtii cãilor de rulare, conform planurilor operative“, a declarat prefectul Mihai Archip.
În ceea ce priveste fenomenul de zãpor, acesta este monitorizat în continuare de cãtre specialistii din cadrul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgentã, ai Sistemului de Gospodãrire a Apelor Neamt si ai primãriilor Borca, Farcasa si Poaina Teiului. Totodatã se mentine permanent legãtura cu dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Suceava, pentru supravegherea evolutiei fenomenului de zãpor. Pe Bistrita, debitele si nivelurile sînt în stationare iar lungimea fenomenului de zãpor este de 13,1 km cu grosimi variabile de la 20 de centimetri la doi metri si jumãtate. Aglomerãrile de gheatã prezintã ochiuri si canal dezghetat cu lãtimi de la un metru pînã la opt metri pe aproximativ 10% din lungimea tronsonului, iar restul tronsonului este lãsat pe mijloc pe circa 15% din lungime. În aval canal de fugã Pîrîul Pîntei, pe o lungime de 50 de metri, sînt aglomerãri de gheturi cu grosimi cuprinse între 20 si 50 de centimetri. Din amonte curge zai pe aproximativ 20% din suprafata apei.
„Avînd în vedere cã modul de manifestare a fenomenului pe tronsonul de rîu aferent judetului Neamt poate fi influentat si de prezenta aglomerãrilor de gheatã de pe rîul Bistrita din judetul Suceava, zilnic se evalueazã situatia în baza informatiilor primite de la Sistemul de Gospodãrire a Apelor Suceava. Miercuri, 10 februarie, în amonte de judetul Neamt, rîul Bistrita prezenta aglomerãri de gheturi pe o lungime de 16,3 km, în zona localitãtilor Argestru, Dorna Arini, Ortoaia, Rusca, Holda si Brosteni din judetul Suceava. Personalul Sistemului de Gospodãrire a Apelor Neamt realizeazã supravegherea permanentã a cursului rîului Bistrita, monitorizarea fenomenului si a parametrilor hidrometeorologici din zonã“, a declarat inginer Ion Pãvãleanu, director al Sistemului de Gospodãrire a Apelor Neamt.

Articol afisat de 1439 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective