Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Februarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Politistul Marazliu, inculpat pe sest?

Politistul Marazliu, inculpat pe sest?

• ofiterul este judecat pentru infractiuni de coruptie de cãtre Tribunalul Constanta • instanta nu i-a mai prelungit interdictia de a pãrãsi tara • DNA nu a fãcut public actul de inculpare al politistului • el a fost prins în flagrant pe cînd primea 400 de euro •

Politistul George Constantin Marazliu, din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Neamt a fost trimis în judecatã pe sest de cãtre Directia Nationalã Anticoruptie. Dosarul sãu nu a fost fãcut public, desi pe site-ul institutiei, www.pna.ro, apar lunar toate inculpãrile, indiferent de la ce serviciu teritorial din tarã provin si indiferent de functia sau ocupatia inculpatilor. Cu toate cã dosarul politistului pietrean a fost înregistrat la instantã la data de 5 ianuarie 2010, pe site-ul DNA nu este decît un singur comunicat referitor la Marazliu, de pe 4 noiembrie 2009, în care se aratã cã fatã de învinuit se efectueazã cercetãri penale sub aspectul comiterii infractiunii de trafic de influentã. Cei de la DNA Bacãu au uitat însã sã facã public si comunicatul privind întocmirea rechizitoriului si trimiterea în judecatã a învinuitului. Am încercat sã aflãm care a fost cauza pentru care procurorii anticoruptie din Bacãu au uitat sã publice informatia pe site. ÃŽn acest sens, ieri dimineatã am înaintat Biroului de Presã al Directiei Nationale Anticoruptie, o adresã în care solicitam o explicatie pentru lipsa de transparentã în acest dosar. „Vã rugãm sã ne precizati în ce stadiu se aflã cercetãrile în cazul lui George Marazliu, ofiter în cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Neamt, prins la începutul lunii noiembrie 2009 de procurorii DNA Bacãu, în timp ce primea suma de 400 de euro de la un denuntãtor. Informatiile noastre aratã cã ofiterul a fost trimis în judecatã, însã stirea nu se aflã pe site-ul www.pna.ro. ÃŽn cazul în care s-a întocmit rechizitoriul, iar ofiterul a fost trimis în judecatã, vã rugãm sã ne precizati si motivele pentru care acest caz nu a fost mediatizat de DNA Bacãu“, se aratã în adresa pe care am înaintat-o Biroului de Presã al DNA. Pînã asearã, la închiderea editiei, redactorii de la „Monitorul“ nu primiserã nici un rãspuns oficial la adresa înaintatã.
Avînd în vedere faptul cã inculpatul este sotul judecãtorului Cristina Marazliu, sefa Sectiei penale a Tribunalului Neamt si tocmai pentru a înlãtura orice suspiciune referitoare la acest caz, la finele lunii noiembrie 2009 tot DNA Bacãu a cerut ÃŽnaltei Curti de Casatie si Justitie strãmutarea cauzei, în ce-l priveste pe politistul Marazliu. Asa se face cã ÃŽnalta Curte a stabilit: „Admite cererea DNA Bacãu (...) desemneazã Tribunalul Constanta sã judece în primã instantã cauza privind pe inculpatul Marazliu George Constantin în cazul în care se va emite rechizitoriu“, dupã cum se aratã în încheierea de sedintã. Ulterior politistul a fost trimis în judecatã la data de 5 ianuarie 2010. Deja s-au consumat douã termene de judecatã, unul pe 14 ianuarie, iar celãlat a fost luni, 15 februarie. Prima datã cînd Marazliu a dat ochii cu judecãtorii a cerut termen pentru angajarea unui apãrãtor. La începutul acestei sãptãmîni instanta a constatat încetarea de drept si nu a mai dispus prelungirea pentru Marazliu a interdictiei de a pãrãsi tara, aplicatã de Curtea de Apel Bacãu. Urmãtorul termen a fost stabilit la începutul lunii martie 2010 cînd urmeazã a fi administrate probele.

Politistul a stat o lunã în arest

George Marazliu a fost arestat pe 6 noiembrie 2009 sub acuzatia de trafic de influentã. A stat dupã gratii o lunã, pînã pe 4 decembrie cînd a fost eliberat, dar i s-a aplicat interdictia de a pãrãsi tara. Timp de douã sãptãmîni cererea de eliberare a învinuitului s-a „plimbat“ între Tribunalul Bacãu, Curtea de Apel si Tribunalul Neamt în cãutarea instantei competente, pînã ce a ajuns la Iasi, dupã ce întreaga instantã de la Tribunalul Neamt s-a abtinut deoarece sotia inculpatului este sefa Sectiei penale a acestei instante. ÃŽntre timp îi expirase arestarea, Tribunalul Bacãu a prelungit detentia, dar Marazliu a declarat recurs. Pe 4 decembrie 2009 a fost pus în libertate de instanta care l-a arestat, Curtea de Apel Bacãu. Reamintim cã inculpatul este inspector principal în cadrul Politiei Neamt si a fost prins în flagrant pe 2 noiembrie 2009 în timp ce primea de la un pietrean suma de 400 de euro, pentru a-i facilita acestuia o „schimbare“ a alcoolemiei într-un dosar. Conform datelor initiale ale anchetatorilor, în perioada mai - octombrie 2009, politistul a pretins si primit de la denuntãtor, în mai multe transe, suma de 700 de euro, lãsîndu-l sã creadã cã are influentã pe lîngã angajati ai Institutului de Medicinã Legalã Iasi care ar fi putut sã recalculeze alcoolemia sub limita ce ar fi putut sã atragã rãspunderea penalã. Denuntãtorul fusese trimis în judecatã pentru conducere pe drumurile publice avînd în sînge o alcoolemie peste limita legalã. A achitat o parte din bani dar nu a constatat nici o schimbare, iar cînd a trebuit sã dea si diferenta de 400 de euro a venit însotit de procurorii DNA. Ofiterul a fost prins cu banii capcanati asupra lui, drept pentru care a fost retinut si ulterior arestat.

Articol afisat de 2069 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective