Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Februarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bebelusul la maternitate, pãrintii la bacalaureat

• Eleva de la Colegiul „Ion Creangã“ care a nãscut în prag de bacalaureat a plecat ieri de la Maternitate pentru a sustine prima probã a examenului • o elevã a Colegiul „Stefan cel Mare“ riscã sã piardã examenul din cauza unei operatii de peritonitã •

Eleva de la Colegiul Tehnic „Ion Creangã“ din Tîrgu Neamt care a nãscut prin cezarianã chiar în ajunul primei probe a bacalaureatului, a reusit sã pãrãseascã ieri patul de spital, pentru a se prezenta în fata comisiei de examinare. A sustinut proba în cursul diminetii, trecînd fãrã probleme de evaluarea competentelor lingvistice de comunicare oralã în limba si literatura romînã, dupã care s-a reîntors la Maternitate. Tînãra are vîrsta de 22 de ani, si urma liceul la frecventã redusã. Spera sã poatã sustinã prima probã a bacalaureatului luni, 15 februarie, dar socotelile sale si ale medicilor nu s-au potrivit cu cele ale bebelusului, care a dorit sã vinã pe lume mai devreme. Astfel cã, la indicatia ginecologului, gravida a nãscut, duminicã 14 februarie, prin cezarianã, un bãietel sãnãtos în greutate de 4,1 kilograme. Emotiile au fost la fel de mari si pentru sotul tinerei. Si el este elev în an terminal la acelasi colegiu, tot la frecventã redusã, devenind tatã chiar în perioada cînd avea de sustinut prima probã a bacalaureatului. „Sînt profesor de chimie la clasa lui si chiar sãptãmîna trecutã era foarte emotionat, si mi-a prezentat situatia. Sotia sa era programatã sã sustinã luni, 15 februarie, prima probã a exemenului de bacalaureat, dar trebuia sã se interneze în spital fiindcã se apropia momentul nasterii. A si nãscut duminicã, prin cezarianã, si acum era o problemã în ceea ce priveste modul în care putea sã-si dea proba de competente, pentru cã risca sã piardã aceastã sesiune. Nu a mai fost nevoie de comisie mobilã, cu acordul medicului din spital a reusit sã ajungã dimineatã (miercuri n.r.) în fata comisiei de examinare. Ne bucurãm cã lucrurile au mers bine, el este un bãiat muncitor, de altfel am înteles cã amîndoi lucreazã“, a declarat profesorul Brîndusa Andrei, directorul adjunct al Colegiul „Creangã“. Dascãlul îsi aminteste cã tînãra, care se remarca prin sarcina avansatã, s-a prezentat în ianuarie la simularea probei de evaluare a competentelor digitale. Calculatorul o selectase pe ea pentru aceastã probã, iar pe sotul ei, nu, acesta asteptînd-o pe hol cît durase examinarea. Prima probã a examenului de maturitate a decurs fãrã alte probleme deosebite la colegiul amintit, unde erau înscrisi la examen 423 de elevi de la învãtãmînt de zi, seral, frecventã redusã, fiind înregistrate si 9 cazuri de elevi din seriile anterioare. „Ieri la prînz am reusit sã vorbesc cu profesorii examinatori, în perioada de pauzã. Copiii i-au impresionat, multi de la seral s-au prezentat foarte bine si ca tinutã si ca prezentare“, a mai spus profesorul Brîndusa Andrei.

Rezultate bune

Si la Colegiul National „Stefan cel Mare“ s-a semnalat o situatie medicalã deosebitã. O elevã a fost diagnosticatã chiar în aceastã perioadã cu peritonitã, a fost operatã de urgentã, si ieri se fãceau demersuri ca sã poatã da si ea BAC-ul, pentru a nu rata sesiunea. ÃŽn rest, lucrurile au decurs conform asteptãrilor. „Nu am avut probleme deosebite. Copiii s-au descurcat foarte bine. ÃŽn prima zi au fost examinati 129 de elevi, dintre care 12 dintre ei au primit calificativul avansat, si 117, experimentat. A doua zi au sustinut proba 110 participanti, si cinci dintre ei au obtinut calificativul avansat, iar 105, experimentat. Mai sînt de examinat astãzi (miercuri n.r.) 39 de elevi“, a declarat profesorul Constantin Rosu, responsabil cu organizarea Bacalaureatului la colegiul „Stefan“.
La nivel de judet, calificativele acordate în a doua zi a examenului
au fost mai bune în comparatie cu cele din prima zi. Din 1.909 ascultati, 1.274 au fost catalogati ca fiind „experimentati“, ceea ce înseamnã un procent de 66,74% din totalul celor care au ajuns marti în fata comisiilor, fatã de 63,55% cîti au obtinut acest statut dupã prima zi de ascultare. Alti 26,19% dintre candidati, adicã 500 la numãr, au primit marti calificativul de „avansati“, iar 135 au fost declarati de nivel mediu (135 de candidati). Urmeazã ca astãzi sã se anunte rezultatele finale. Urmãtoarea testare va avea loc la finele lunii aprilie, la calculator.

Articol afisat de 1812 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(R. AANEI, S. TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective