Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Februarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Salt în gol de pe Barajul Bicaz

Salt în gol de pe Barajul Bicaz

• o tînãrã s-a sinucis, ieri, aruncîndu-se de pe Barajul Bicaz • femeia a murit pe loc, strivindu-se de gheata de pe lac • concubinul sãu a vrut sã facã acelasi lucru, însã a fost împiedicat de agentul de pazã • se pare cã tînãra a recurs la acest gest dupã ce concubinul a anuntat-o cã se întoarce la nevastã • trupul neînsufletit a fost recuperat de salvamontisti în urma unei interventii foarte dificile •

Emilia Stãnescu, o tînãrã în vîrstã de 30 de ani, din cartierul Gara Veche, s-a sinucis, ieri, aruncîndu-se de pe Barajul Bicaz. Tragedia s-a consumat în jurul orei 12,30, si la ea au asistat fãrã sã poatã interveni, mai multi turisti aflati în zonã. Evenimentul a fost la un pas sã se transforme într-o dublã tragedie, dupã ce iubitul tinerei, ajuns la fata locului, a vrut sã sarã si el de pe baraj, însã a fost oprit de agentul de pazã de la baraj. Se pare cã fata a recurs la acest gest dupã ce concubinul i-a spus cã o pãrãseste pentru a se întoarce la sotia sa. Probabil, femeia n-a suportat acest gînd si a hotãrît sã se sinucidã si i-ar fi comunicat iubitului decizia sa. Însã acest lucru ar fi fost fãcut în timp ce se deplasa spre baraj. Ajunsã aici, tînãra a plãtit cursa, spunîndu-i taximetristului cã se duce sã bea o tãrie.
„Eram în timpul serviciului, la baraj, a oprit un taxi lîngã noi si a coborît o femeie. Dupã îmbrãcãminte era de etnie rromã. Si-a aprins o tigarã, a stat o clipã de vorbã cu soferul, cãruia cicã i-a spus cã se duce sã bea un rachiu, si a plecat pe baraj. A luat-o spre motelul Cristina, dar cînd a ajuns la mijlocul barajului am observat cã se uita spre lac. Atunci mi-am dat seama cã ceva nu-i în regulã. M-am îndreptat spre ea, dar între timp a încãlecat parapetul si-a sãrit în amonte de baraj. Cum apa-i înghetatã s-a fãcut praf. Am dat telefon la 112 si-am anuntat nenorocirea. N-a durat nici 10 minute si au sosit la fata locului politia si salvarea din Bicaz. ÃŽntre timp a mai venit un taxi din care a coborît un bãrbat, care, cînd a vãzut despre ce-i vorba a început sã se agite spunînd cã îsi dã drumul de pe baraj ca sã-si salveze prietena. ÃŽmpreunã cu politia l-am urcat într-o salvare si l-am trimis de-aici pentru a nu mai asista la încã o dramã. Interesant e cã n-am observat ca femeia sã fi fost supãratã“, a declarat Gheorghe Bordea, agent de pazã la Grup Est Security, aflat în exercitiul functiunii în momentul tragediei de la baraj. ÃŽn urma sesizãrii la 112, au descins în zonã politistul TN, Viorel Olaru, politistii Bicazului în frunte cu comisarul sef, Tomicã Pintilie, pompierii din Piatra Neamt, aflati sub comanda colonelului Ioan Niticã, jandarmii din Bicaz, ambulanta. Dupã ce au analizat situatia, cei prezenti au ajuns la concluzia cã numai salvamontistii pot interveni pentru recuperarea trupului neînsufletit. „Cu barca nu se putea ajunge în acel loc. Pe gheatã nici atît, pentru cã nu poti sã stii dacã gheata tine, mai ales cã dupã impact, o bunã bucatã din ea s-a crãpat. Numai salvamontistii puteau sã intervinã“, ne-a declarat un politist care s-a aflat la fata locului.

Cadavru scos de salvamontisti

ÃŽn scurt timp, pe baraj a ajuns si echipa Serviciului Salvamont, condusã de cãtre Raul Papalicef. Demersurile scoaterii cadavrului au durat mai bine de trei ore. Cel care a coborît de pe baraj cu ajutorul frînghiei a fost chiar seful salvamontistilor, Raul Papalicef. „A fost o interventie de dificultate maximã, fiind prima de acest gen la care participãm. Am coborît aproximativ 50-55 de metri pînã sã ajung la femeie. A fost foarte riscant, pentru cã structura barajului în acea zonã este foarte dificilã. Din constructie au rãmas mai multe capete de fier beton, care au un vîrf foarte ascutit. Dacã nu esti atent, existã riscul sã te rãnesti grav sau chiar sã ti se taie coarda în ele. S-a lucrat foarte greu si jos, pe o banchizã de gheatã de 30-40 de metri pãtrati care, în urma impactului s-a fisurat“, a declarat Raul Papalicef, seful salvamontistilor nemteni. Dupã aproximativ o orã, salvamontistul a reusit sã aseze cadavrul pe o targã, aceasta fiind ridicatã cu ajutorul unui troliu, de cãtre pompierii militari. ÃŽntr-un tîrziu, la baraj a ajuns si sotul victimei, Napoleon Stãnescu. Din spusele acestuia, cauza sinuciderii ar fi fost o poveste de dragoste desfãsuratã între ea si unul din cumnati, desi femeia era cãsãtoritã si avea trei copii. „A fugit de-acasã, cã-i plãceau banii. Se vede cã iubitul si-a bãtut joc de ea si-a trimis-o acasã. Asta-i toatã povestea“, a spus Napoleon Stãnescu, sosit într-un tîrziu la baraj. Cadavrul victimei a fost transportat la Serviciul de Medicinã Legalã în vederea efectuãrii necropsiei si stabilirii cauzei decesului.

Articol afisat de 5368 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(I. ASAVEI; D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective