Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 22 Februarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Schimbarea lui Geoanã, apreciatã de liderii nemteni

• aproape toti delegatii nemteni au votat schimbarea la Congresul PSD de sîmbãtã, 20 februarie • Ioan Chelaru a obtinut unul dintre cele cinciprezece mandate de vicepresedinti ai formatiunii, lucru salutat la Neamt • este pentru prima datã cînd judetul are un reprezentat în forul central de conducere • demisionarul Ioan Munteanu a declarat cã a votat cu Mircea Geoanã din motive de „verticalitate umanã“ •

Partidul Social Democrat a intrat în primenire. Si-a schimbat liderul, înlocuindu-l pe Mircea Geoanã, cel care a fost la cîrma formatiunii pentru cinci ani, cu tînãrul Victor Ponta, care promite reformã si unire. Schimbarea presedintelui la nivel central nu este indiferentã formatiunii de la Neamt, pentru cã odatã cu acea modificare, nemtenii au marcat un succes, prin alegerea senatorului Ioan Chelaru (foto stînga, alãturi de Cristian Diaconescu) în functia de vicepresedinte al PSD. Este pentru prima datã cînd probabil organizatia judeteanã va simti, la propriu, cã are „o bazã“ acolo sus. Pe lîngã aceastã satisfactie, liderii nemteni ai PSD salutã si schimbarea lui Mircea Geoanã, punîndu-si speranta în Victor Ponta pentru cã este tînãr si, cel putin pînã acum, n-a deceptionat formatiunea prin pierderea rusinoasã a unei bãtãlii, cum a fost cazul celei de la prezidentiale, cînd în ciuda eforturilor colosale ale foarte multor pesedisti, „Mircea Geoanã a pierdut pe mîna sa“.

Aproape de noul lider

Senatorul Ioan Chelaru, presedinte interimar al PSD Neamt, a declarat cã modificãrile aduse de congresul de sîmbãtã nu pot fi decît îmbucurãtoare pentru viitorul partidului. „Si pentru mine personal, dar si pentru organizatia PSD Neamt, rezultatul congresului reprezintã o reusitã care apartine în special echipei din judet, care a muncit foarte mult în campania electoralã. Este pentru prima datã cînd judetul Neamt are un reprezentant în echipa centralã de conducere, la nivel de vicepresedinte. Am speranta cã noul presedinte ales va aduce schimbãri în bine la nivelul Partidului Social Democrat. Va trebui sã punem cu totii umãrul si sã depãsim problemele majore si reale ale acestei perioade, dictate de criza economicã, de reducerile salariale si de micsorarea pensiilor. Ceea ce s-a întîmplat sîmbãtã la Congres este o dovadã cã în PSD s-a votat corect, secret, iar alegerile au fost cinstite“, a declarat vicepresedintele PSD, senatorul Ioan Chelaru.
Deputatul Culitã Tãrâtã, vicepresedinte PSD la nivel de Neamt, a precizat cã schimbarea liderului pesedist este beneficã în momentul de fatã pentru formatiune. „Este bine cã s-a produs schimbarea prin votul oamenilor. S-a produs o reînnoire a echipei de conducere, este un suflu nou. Faptul cã echipa de la Neamt era hotãrîtã sã meargã cu Victor Ponta este îmbucurãtor, pentru cã rezultatul este cel pe care ni l-am dorit. Aveam cu noi rugãmintea tuturor colegilor din judet, sã sondãm treaba la congres si sã vedem dacã se anuntã si turul doi sau nu. Aveam sarcina de a vota cu Victor Ponta de fiecare datã. Ne bucurã faptul cã votul nemtenilor a contat foarte mult. De la noi s-au dat peste 40 de voturi, iar diferenta dintre Victor Ponta si Mircea Geoanã a fost de 85 de sustineri. Iatã, jumãtate dintre cei care au decis scorul final reprezintã opinia delegatiei de la Neamt. Cît despre alegerea colegului Ioan Chelaru în structurile centrale de conducere, ca vicepresedinte, trebuie salutatã. Si asta e spre binele judetului. El va trebui sã facã echipã cu Victor Ponta. Iatã, viata te învatã sã colaborezi si cu cei mai tineri, care au idei noi, bune, nepoluate. Sînt convins cã pe viitor va fi un cîstig pentru echipa de la Neamt“, a declarat deputatul Culitã Tãrâtã.

Vot si pentru perdant

Deputatul independent Ioan Munteanu, care în ziua congresului PSD încã mai apartinea acestei formatiuni, a votat cu Mircea Geoanã. Desi acum chiar nu mai conteazã pentru el cine e lider PSD, cu toate cã existã voci care sustin cã renuntarea lui la social-democrati stã tocmai în aceastã schimbare de la nivel central, Ioan Munteanu a declarat cã a votat cu Mircea Geoanã din motiv de verticalitate umanã. „Am fost acuzat de cãtre unii indivizi din PSD (Cristian Liciu - n.r.) cã nu îl sustin pe Mircea Geoanã si asta se întîmpla înainte de congres. Vreau sã precizez cã l-am sustinut si în 2005, cînd a fost ales presedinte, si la fel am procedat si sîmbãrã, 20 februarie, desi nu pot spune cã m-ar fi ajutat Mircea Geoanã pe parcursul carierei politice. Ba, dimpotrivã, dacã e sã o spun sincer, poate mi-a fãcut mai multe deservicii decît servicii. Aceastã atitudine a mea tine de demnitate, de tinutã moralã, individualã. Am fãcut asta pentru cã am tinut la partid. Organizatia PSD Neamt nu s-a pronuntat pentru nici un candidat. Ne-a interesat ca noi sã îl avem pe Ioan Chelaru vicepresedinte, lucru care ne-a iesit. Dacã e sã fiu sincer, cred cã mai multi din Neamt l-au votat pe Victor Ponta decît pe Mircea Geoanã, dar important este cã a fost votat si Ioan Chelaru“, a declarat fostul presedinte al PSD Neamt, Ioan Munteanu.

Articol afisat de 1342 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective