Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Februarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Anchetati pentru rambursãri ilegale de TVA

• administratorul, contabila si secretara unei societãti pietrene sînt cercetati pentru fapte de naturã economicã • politistii au stabilit cã firma în cauzã a tepuit bugetul de stat cu o sumã considerabilã •

Lucrãtorii Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul Politiei Neamt, au finalizat cercetãrile într-un dosar penal si au propus procurorilor trimiterea în judecatã a celor trei învinuiti.
Este vorba de Valentin A.,în vîrstã de 38 de ani, din Piatra Neamt, administrator de societate, care este anchetat pentru stabilirea, cu rea credintã, de cãtre contribuabil a impozitelor, avînd ca rezultat obtinerea unor sume de bani cu titlu de rambursãri sau restituiri de la bugetul general consolidat, evaziune fiscalã, instigare la fals intelectual din legea contabilitãtii si împrumutul de sume de bani de la firmã. Mariana C., de 51 de ani si Mihaela V., de 28 de ani, ambele din Piatra Neamt, fostã contabilã la firma cu pricina, respectiv, secretarã, sînt acuzate de fals intelectual. Totul a iesit la ivealã în ianuarie 2008, cînd la Administratia Finantelor Publice Piatra Neamt a fost înregistrat un decont privind taxa pe valoare adãugatã, aferentã trimestrului IV 2007, prin care firma lui Valentin A. a solicitat rambursarea soldului sumei negative a TVA de 84.158 de lei. În urma acestei solicitãri, Finantele au demarat o inspectie, pentru perioada iunie 2005 - decembrie 2007. Cu aceastã ocazie s-a constatat cã firma a înregistrat în evidenta contabilã o serie de facturi care nu contin sau nu furnizeazã toate informatiile solicitate de legislatie, prin care sã se facã dovada efectuãrii acestora. Mai exact, inspectorii au stabilit cã nu sunt indicate avizele de însotire a mãrfii, tinînd cont de cantitãtile mari de materiale ce au fãcut obiectul tranzactiilor si nici mijloacele cu care au fost transportate bunurile. În aceste conditii, firma a înregistrat achizitii de diverse materiale de constructii în valoare totalã de 396.320 de lei, din care TVA în sumã de 62.170 lei, achizitii ce au fost consemnate în 98 de facturi emise de douã firme din comuna Grajduri, judetul Iasi.
Prin înregistrarea facturilor, firma pietreanã a dedus nejustificat TVA în valoare de 62.170 de lei, respectiv a majorat nejustificat cheltuielile cu suma de 334.150 de lei. Verificãrile efectuate la firmele din Grajduri au stabilit cã bunurile tranzactionate au provenientã incertã. Organul de control a mai constatat cã firma din Piatra Neamt datoreazã bugetului de stat suma de 41.749 de lei, reprezentînd impozit pe profit. „Cît priveste impozitul pe dividende s-a stabilit cã firma nu a repartizat profitul realizat în anii 2005 si 2006, iar 98.300 de lei reprezintã sume retrase de Valentin A., pentru care nu a putut prezenta documente justificative, motiv pentru care organele de control au stabilit cã sumele retrase reprezintã în fapt venituri din dividende, neachitate persoanelor care controleazã în mod efectiv persoana juridicã. ÃŽn ceea ce priveste TVA deductibilã s-a stabilit cã în perioada supusã verificãrii, firma pietreanã a dedus suma de 218.200 de lei, iar la control s-a stabilit TVA deductibilã în sumã de 138.339 lei, rezultînd o diferentã de 79.861 de lei. Firma a solicitat rambursarea soldului sumei negative a TVA de 84.158 de lei, iar la control s-a stabilit suma de 58 de lei, reprezentînd TVA cu drept de rambursare“, a declarat inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt.

Articol afisat de 1687 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective