Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Martie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Contrabandist prins dupã o urmãrire

Contrabandist prins dupã o urmãrire

• un bucurestean, care transporta cu autoturismul aproape 7.000 de pachete de tigãri, a fost urmãrit de politisti pe strãzile din Tîrgu Neamt • individul a refuzat sã opreascã la semnal • anterior, fãcuse acelasi lucru cu inspectorii vamali din Iasi • marfa, în valoare de 386 de milioane vechi a fost confiscatã, urmînd sã fie luatã aceeasi mãsurã si în cazul masinii •

Un tînãr, în vîrstã de 30 de ani, din Bucuresti, care transporta cu un autoturism Logan aproape 7.000 de pachete de tigãri netimbrate, le-a dat serioase bãtãi de cap autoritãtilor, dupã ce a refuzat în douã rînduri sã opreascã la semnalul oamenilor legii. Figura însã nu a tinut, iar individul a fost prins de politisti pe o stradã din Tîrgu Neamt dupã o urmãrire. Dupã ce au perchezitionat masina s-a aflat si de ce bucuresteanul a încercat sã-i fenteze - în interior erau ascunse 6.970 de pachete de tigãri, fãrã documente legale. Ieri dimineatã, în jurul orei 7, Politia Tîrgu Neamt a fost sesizatã de inspectorii vamali din cadrul Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Iasi, despre faptul cã o persoanã aflatã la volanul unui autoturism s-a sustras de la controlul organizat în localitatea Motca, judetul Iasi, continuîndu-si drumul spre orasul de la malul Ozanei. Imediat, toate echipajele aflate în trafic au primit sesizarea dar si datele de identificare ale autoturismului. Dupã numai 20 de minute de la primirea sesizãrii, politistii au identificat autoturismul si i-au cerut soferului sã tragã pe dreapta. În loc sã opreascã, individul a apãsat pedala de acceleratie. Oamenii legii au pornit pe urmele lui, iar dupã o urmãrire de aproximativ 4 kilometri au reusit sã-l blocheze. Conducãtorul auto a fost identificat în persoana lui Laurentiu H., în vîrstã de 30 de ani, din Bucuresti, iar în autoturism au fost gãsite pachetele de tigãri, cu timbru de Republica Moldova, de diferite mãrci. Cum era de asteptat, tînãrul nu a putut prezenta documente de provenientã si transport pentru produsele accizabile pe care le avea în autoturism.

Ultimele capturi - 25.000 de pachete

Valoarea tigãrilor a fost evaluatã la 38.620 de lei. „Tigãrile si autoturismul au fost predate de politisti Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Iasi, institutie competentã de a lua mãsura sanctionãrii contraventionale, confiscãrii tigãrilor si a autoturismului, potrivit prevederilor Codului de Procedurã Fiscalã. Conducãtorul auto a fost sanctionat contraventional si i s-a retinut permisul de conducere pentru neoprirea la semnalul regulamentar al politistului. De asemenea i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de evaziune fiscalã“, a declarat inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt.
Este cea de-a treia capturã de tigãri netimbrate, realizatã de politistii nemteni în ultimele douã sãptãmîni, semn cã afacerile cu produse accizabile au prins avînt, mai ales dupã ce tigãrile s-au scumpit în România. Vineri searã, pe E85, un taximetrist din Bacãu a fost prins în timp ce transporta, cu un autoturism Logan, peste 2.000 de pachete de tigãri de contrabandã. În autoturismul condus în regim de taxi de cãtre Lucian C., în vîrstã de 24 de ani, din municipiul Bacãu, politistii au descoperit 2.060 de pachete de tigãri, de provenintã Republica Moldova, care îi apartineau lui George B., în vîrstã de 25 de ani, din Sascut, pasager în taxi. Acesta nu a putut prezenta documente de provenintã si de transport pentru tigãri, fapt pentru care i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de evaziune fiscalã. În urmã cu douã sãptãmîni, politistii au prins, tot pe E85, trei constãnteni, care transportau 23.000 de pachete cu tutun. Indivizii au rãmas fãrã cele trei autoturisme, dar si fãrã tigaretele pentru care nu detineau documente legale. Afacerea cu tigãri de contrabandã pare a fi extrem de profitabilã în conditiile în care politistii intercepteazã tot mai des astfel de transporturi. Tigãrile ajung pe piata neagrã unde sînt vîndute, de regulã, cu aproximativ 3 lei mai putin decît tigãrile din magazinele românesti. De regulã, profitul este de 100%, ceea ce înseamnã cã în buzunarul celor care au o astfel de ocupatie, intrã foarte multi bani.
END

Articol afisat de 2340 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective