Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Martie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
STÃŽNA LU’ ION

STÃŽNA LU’ ION

• la Centrul pentru Culturã si Artã se pare cã nimeni nu si-a fãcut treaba • în aceste conditii, bani publici au fost folositi cam aiurea • Consiliul de Administratie, din care fac parte si consilieri judeteni, nu s-a întrunit niciodatã în mandatul directorului Ionut Cucoarã • stîna traditionalã construitã în Strand, de Zilele orasului Piatra Neamt, a costat vreo 443 de milioane vechi •

Centrul pentru Culturã si Artã „Carmen Saeculare“ - institutie publicã de culturã, care functioneazã sub autoritatea Consiliului Judetean Neamt, se aflã de cîteva zile în mijlocul unui scandal: controale efectuate în ultimul timp au demonstrat o neglijentã crasã în gestionarea banului public. Toatã lumea aratã cu degetul spre fostul director interimar Ionut Cucoarã. Vinovat, fãrã îndoialã. Dar la fel de vinovati sînt cei din jurul lui, care l-au promovat, consiliat, ascultat si nu l-au controlat. Numele lor: economist Bîndilã Daniela, consilierii judeteni care au fost numiti în Consiliul de Administratie - Morar Dan si Constantin Tcaciuc. Cei trei ar trebui, fãrã glumã, sã-si dea demisia odatã cu Cucoarã. Cei doi consilieri judeteni ar trebui sã suporte si sanctiunea partidului, cã nu si-au fãcut treaba cu care au fost investiti, dovedind nepãsare si dezinteres. Lista poate continua cu Vasile Pruteanu, presedintele Consiliului Judetean, pentru cã a avut încredere si nu l-a controlat pe cel pe care l-a propulsat în functia de director. Si vicepresedintele Valerian Percã, deoarece el are în subordine ceea ce tine de culturã la Consiliul Judetean si nu l-a informat pe presedinte. Lista poate continua cu cei care nu au sesizat faptul cã interimatul lui Cucoarã s-a prelungit nepermis, peste limita legii si la limita bunului simt, fãrã decizii legale.

Director - dictator sau CA inexistent ?

Consiliul de Administratie, din care fãceau parte si cei doi consilieri judeteni - Morar si Tcaciuc - NU S-A ÎNTRUNIT NICIODATÃ în 2009, dupã ce conducerea a fost preluatã de Cucoarã. Dacã nu s-a întrunit, nici nu putea sã-l ajute, sfãtuiascã, îndrume pe proaspãtul director cum sã încheie conventii civile substantiale, sã nu închirieze un apartament pe bani publici de la un prieten, cum sã cheltuie banii din venituri extrabugetare, cum sã negocieze contractele de colaborare, premierile din institutie, cum sã nu cheltuie peste 80 de milioane de lei pe delegatii la Bucuresti si Cluj etc. Dacã nu s-au întrunit putem spune cã nu existã si dacã nu existã probabil nici nu pot avea pretentii financiare. Eventual pot contribui la recuperarea daunelor, cã au închis ochii.

Contracte la „Stîna lui Ion“

Sã ne ocupãm putin de aspectul conventiilor civile - un nume retine atentia: Ioan Murariu Boatcã. Domnia sa are cu Centrul „Carmen Saeculare“ o conventie civilã - nr.622/23.06.2009 - pe care a semnat-o pentru „lucrãri de proiectare, supraveghere executie clãdire-stînã“. Retineti numãrul contractului, stimati cititori. Valoarea contractului: 13.608 lei (sau 136 de milioane vechi). Chiar si în euro, o sumã frumusicã. Tot pentru „Stîna lui Ion“ din Strandul Tineretului a fost încheiat un contract cu firma Proinstal SRL, reprezentatã prin inginer Balint I. Contractul de prestãri servicii are nr. 156/07.06.2009, pretul lucrãrii fiind de 30.754,22 lei. S-au plãtit banii în douã transe, prima de 19.690,53 cu ordinul de platã 245/25.06.2009 iar restul cu OP nr. 532 din 21 decembrie 2009. De mentionat cã „Stîna lui Ion“ a fost inauguratã pe 19 iunie 2009, în prezenta oficialitãtilor judetene si locale cu prilejul Zilelor Orasului Piatra Neamt. Observatie: contractul de constructie se încheie pe 7 iunie, constructia trebuia terminatã în 10 zile, iar pe 23 iunie se încheie o conventie civilã pentru proiectare si supravegherea executiei!! Parcã ceva nu se leagã si dacã e asa, ar trebui ca cineva sã dea banii înapoi. Dacã nu cei ce au semnat actele, atunci cei care au închis ochii. Contractul de constructie al Stînii are si alte hibe, nu este act aditional pentru prelungirea termenelor, pentru lucrãrile suplimentare care au fost plãtite.

497 milioane plãtite pe un deviz - ofertã de igienizare

La cîteva zile dupã numirea ca director a domnului Cucoarã se semneazã un contract de reparatii si igienizãri la sediul din str. Stefan cel Mare nr. 3 al Centrului „Carmen Saeculare“. Suma: 497 milioane de lei vechi. Constructor: SC Axa Imex SRL - director Silviu Bighiu. Datele contractului : nr. 543/09.06.2009.
Observatie: e ceva cu numerele contractelor la centru: între 7 iunie si 9 iunie e o diferentã de aproape 400 de numere, ceea ce duce cu gîndul la contracte antedatate, cã tot e regula casei! Adicã între contractul de constructie a Stînii si cel de igienizare. Care o fi antedatat? Dupã douã sãptãmîni Centrul plãteste 474 milioane cãtre constructor, care probabil a lucrat contracronometru. Ce ar fi de semnalat cu privire la acest contract? Devizul ofertã este semnat pentru constructor doar de directorul economic si pentru beneficiar de omniprezenta economist Bîndilã Daniela; procesul verbal de receptie nu are numãr, datã; factura emisã pe 17 iunie 2009 nu este însotitã de situatii de lucrãri, plata s-a efectuat pe baza devizului-ofertã. Cine poate verifica ce s-a fãcut, calitatea lucrãrilor si, mai ales, valoarea lor? Tot cei care au închis ochii?

Articol afisat de 2945 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(V. BÃLÃNESCU, D. SOFRONIA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective