Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Martie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ministrul Oprea aduce vesti bune pentru Neamt

Ministrul Oprea aduce vesti bune pentru Neamt

• vizita ministrului Apãrãrii, Gabriel Oprea, la Piatra Neamt, a rezolvat probleme extrem de importante pentru judet • una dintre ele vizeazã alocarea a douã suprafete apartinînd pînã acum Ministerului Apãrãrii cãtre Primãria Piatra Neamt, pentru constructia de locuinte sociale • Armata va prelua în administrare Statiunea Bãltãtesti • la fel se vor petrece lucrurile si cu Statiunea Negulesti • Uniunea Nationalã pentru Progresul României are aproape 14.000 de semnãturi în Neamt • „Agricultura este o prioritate pentru o formatiune de centru-stînga. Prin initiativele legislative pe care le-am avut si le am vizavi de satul românesc, vreau sã îmbunãtãtesc viata omului de la tarã. Mã preocupã în mod deosebit absorbtia de fonduri europene“, a declarat deputatul Culitã Tãrîtã •

Vizita ministrului Apãrãrii Nationale, generalul Gabriel Oprea, în judetul Neamt, vineri, 19 martie, s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente dintre toate cîte s-au mai petrecut pînã acum. Venit la Piatra Neamt la invitatia parlamentarilor independenti Culitã Tãrîtã, Ioan Munteanu, Emil Bostan si Ovidius Mãrcutianu, a celorlalti alesi judeteni si a autoritãtilor nemtene si pietrene, Gabriel Oprea a reusit în numai cîteva ore sã punã la punct proiecte care îsi asteaptã solutionarea de patru ani.

Teren pentru locuinte sociale

Printre cei cu care s-a întîlnit ministrul Oprea se numãrã presedintele Consiliului Judetean, Vasile Pruteanu, prefectul Mihai Archip si primarul de Piatra Neamt, Gheorghe Stefan. „Am vorbit de mai multe ori cu primarul Stefan. A venit si la Ministerul Apãrãrii si mi-a spus cã este nevoie de locuinte sociale, în special pentru tineri, la Piatra Neamt. Noi putem da o mînã de ajutor. Asa cã am discutat cu toti cei cu putere de decizie si am stabilit cã imobilul de pe Aleea Tineretului nr. 6 din Piatra Neamt, mai exact cazarma 1522, avînd o suprafatã de aproximativ cinci hectare si o suprafatã construitã de 2.246 de metri pãtrati, îl vom da, prin hotãrîre de guvern, municipiului Piatra Neamt pentru a construi locuinte sociale. Unele dintre aceste locuinte îi vor reveni Ministerului Apãrãrii. De asemenea, vom mai da un teren de circa 12 hectare - cazarma de pe General Nicolae Dãscãlescu, tot pentru construirea de locuinte. Ultimul proiect bãtut în cuie se referã la reconstruirea dreptului de proprietate. Existã un poligon pe Dealul Vulpii, cu o suprafatã de circa 35 de hectare, care prin hotãrîre de guvern va fi dat în administrarea judetului Neamt. M-am convins în timp cã este foarte important sã colaborãm, comunicãm si discutãm la fata locului, pentru a rezolva problemele. Asta s-a vãzut si azi (ieri - n.r.), la Piatra Neamt“, a declarat ministrul Gabriel Oprea. Deocamdatã nu s-a putut preciza cam care e numãrul de locuinte ce se vor ridica pe cele douã suprafete si nici cîte anume îi vor reveni Armatei, dar ministrul a tinut sã precizeze cã si angajatii din Apãrare sînt tot oameni ai judetului Neamt si ei nu trebui vãzuti în mod distinctiv fatã de ceilalti beneficiari de unitãti locative. ÃŽn tarã existã 25 de judete în care Armata asigurã terenul pentru construirea de locuinte sociale. Si în municipiul Roman, ministerul a renuntat la una dintre cele douã cazãrmi, dînd un teren de opt hectare si o constructie de peste 10.000 de metri pãtrati cãtre administratia localã, tot pentru realizarea de locuinte sociale. Mai rãmîne de rezolvat de cãtre autoritãtile judetene problema poligonului din Piatra Neamt, pentru cã acesta va trebui mutat pe un teren ce urmeazã a fi identificat, astfel încît manevrele de pregãtire a soldatilor profesionisti sã se poatã desfãsura fãrã probleme.

Apele de tratament, pe mîna „Apãrãrii“

Ministerul Apãrãrii va fi stãpîn pe douã obiective extrem de importante din judetul Neamt: Statiunea Negulesti, care în prezent are portile închise fiind aproape în paraginã, si Statiunea Bãltãtesti, pe care, în momentul de fatã ministerul o administreazã în baza unui contract care va expira la finele acestui an, dar asupra cãreia va avea drept de administrare încã 49 de ani de acum încolo, în baza unei hotãrîri a Consiliului Judetean. „Ministerul Apãrãrii avea nevoie în continuare de Statiunea Bãltãtesti, acolo unde militarii români merg pentru refacere. Se va da o hotãrîre de Consiliu Judetean prin care contractul care expirã în decembrie va fi înlocuit cu un altul, prin care se va prelungi perioada de administrare cu 49 de ani. Toti parlamentarii de Neamt, nu doar cei patru independenti, m-au rugat sã rezolv aceastã problemã din Neamt. Vom avea o colaborare cu Consiliul Judetean si pentru Statiunea Negulesti, pe care vrem sã o reabilitãm tot în interesul sistemului de securitate. Vrem ca si acolo sã se refacã angajatii din Ministerul Apãrãrii, SRI, STS, SIE, SPP. Iatã cã, bãtînd cu pasul localitãtile si judetele, se pot rezolva problemele organelor alese si pe cele ale cetãtenilor. ÃŽn aceste demersuri vreau sã spun cã nu a contat culoarea politicã. Voi merge si în alte judete si sper ca sã pot rezolva si alte probleme, nesolutionate de ani de zile“, a mai spus ministrul Oprea.

Uniunea Nationalã pentru Progresul României a fost înscrisã la Tribunalul Bucuresti

Desi nu au vrut sã vorbeascã prea mult despre noua formatiune pentru consolidarea cãreia lucreazã, cei cinci independenti care au sustinut conferinta de presã - patru parlamentari nemteni si ministrul Gabriel Oprea, au precizat cã din judetul Neamt s-au adunat aproape 14.000 de semnãturi pentru constituirea Uniunii Nationale pentru Progresul României. Formatiunea de centru-stînga a fost înscrisã vineri, 19 martie, la Tribunalul Bucuresti, urmînd a se derula procedura pentru a deveni partid cu acte în regulã. „Interesul national este în centrul atentiei membrilor acestei noi formatiuni. Este singura formatiune care are înscris în statut interesul national. De aceea spunem cã e de «centru». Si este si de «stînga» pentru cã e nevoie în statul român de o nouã formatiune politicã de stînga. Cei patru parlamentari de Neamt vor reprezenta structurile de conducere, fie cele centrale sau judetene. Noi am avut de ales între partid si principii si am ales principiile - libertate, buna guvernare, plata salariilor la timp. Pentru noi primeazã douã lucruri: interesul national si dialogul cu sindicatele. Dacã existã dialog cu sindicatele, atunci existã liniste în tarã“, a mai spus Gabriel Oprea.

Agricultura, o altã grijã a celor de centru-stînga

Reprezentant important la nivelul UNPR, deputatul Culitã Tãrîtã a declarat cã va lupta în continuare pentru binele agriculturii românesti. „Agricultura este o prioritate pentru o formatiune de centru-stînga. Prin initiativele legislative pe care le-am avut si le am vizavi de satul românesc, vreau sã îmbunãtãtesc viata omului de la tarã. Mã preocupã în mod deosebit absorbtia de fonduri europene, cu respectarea strictã a legislatiei europene si a fondurilor care trebuie sã vinã corect si concret acolo unde le este locul. Voi face si mai departe demersurile pentru atragerea în circuitul agricol a peste trei milioane de hectare de teren. Sînt pierderi imense în fiecare an pentru cã aceste terenuri nu produc. Mã intereseazã si ridicarea nivelului fermelor de productie si nu voi neglija nici gospodãriile tãrãnesti si exploatatiile mai mari sau mai mici. Fiecare dintre români are o legãturã cu «tara». De la pãrinti pleci cu zece ouã si dacã vom avea grijã de gospodãria tãranului român, atunci tara va fi mai bogatã, pentru cã fiecare va avea ceva de luat de la pãrinti sau va avea ce-i trebuie în gospodãria lui. Din pãcate, peste 65% din produsele agroalimentare care se consumã la noi sînt din import si asta e o rusine nationalã. 99% din aceastã marfã nu are calitate, valoare nutritivã si gustul care ar trebui. Trebuie sã facem în asa fel încît sã producem ieftin, bun si mult, sã actionãm în favoarea agriculturii românesti“, a declarat deputatul Culitã Tãrîtã.
Deputatul Ioan Munteanu a precizat în finalul întîlnirii dintre ministrul Oprea si cei cu functie de decizie din Neamt, fie ei alesi sau numiti, cã unele dintre proiectele analizate si pentru care s-au gãsit solutii ieri stau în asteptare chiar si de patru ani.

Articol afisat de 2307 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective