Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 22 Martie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ceahlãul, prima victorie acasã în retur

• Ceahlãul calculeazã din nou sansele de scãpare de matineu, dupã ce sîmbãtã a învins Brasovul cu 2-1 • Mulisa (‘16) si Cebotaru (‘24) au semnat golurile victoriei cu FC Brasov, ambele goluri nemtene fiind marcate din pasele decisive ale lui Vasilache • pentru oaspeti a înscris Savic (‘25) •

Ceahlãul a spart gheata pe propriul teren în acest retur, reusind sîmbãtã prima victorie. FC Brasov a lãsat la Piatra Neamt toate punctele puse în joc, dupã ce, anterior, Otelul plecase cu 3, iar Gaz Metan numai cu unul. S-a terminat 2-1 un meci atractiv, deschis, jucat adesea pe contre si între douã formatii compacte, care au muncit mult la mijlocul terenului. Dãruirea în dueluri, munca si determinarea, plus reusitele tehnice sau fazele jucate din prima au atras aplauzele publicului pietrean care a plecat zîmbind de la stadion si încrezãtor cã si alte grupãri din Liga 1 vor capota aici. Ceahlãul a început mai ezitant jocul, iar Savic (‘6) si Zaharia (‘11) au dat ceva emotii taberei adverse. Fãrã Bãdescu, suspendat, Ceahlãul a avut în Cebotaru, Vasilache si Jeremic oamenii care i-au mers în ajutor lui Mulisa (foto) în jumãtatea adversã. Vîrful din Rwanda a fost la înltime în toatã prestatia sa. A marcat un gol de toatã frumusetea, a mai ratat o ocazie monumentalã, pentru ca apoi sã hãrtuiascã fundasii centrali adversi timp de 90 de minute. Cu o formatie compactã si disciplinatã, Ceahlãul a pus cu „botul pe labe“ o echipã grea, bine legatã, dar în acelasi timp lentã. Nimic nu a reusit Brasovul sîmbãtã, mai ales cã mijlocasii centrali, Ilyes si Grigore, au fost depãsiti total de joc. Astfel, Ceahlãul a stat linistitã si si-a apãrat rezultatul, în special în partea secundã, reusind si cîteva contraatacuri ce se puteau transforma în golul decisiv. „ÃŽn sfîrsit trei puncte“, a exclamat la final Zoran Filipovic.

Goluri la primele trei suturi pe poartã

Nimic nu prevestea deschiderea scorului în mintutul 16. Vitelaru a excutat o loviturã liberã de la mijlocul terenului, Stevic si un brasovean s-au duelat în aer, iar al doilea a respins, dar nu departe. Vasilache a urmãrit, iar de pe la 25 de metri a trimis cu capul înspre careul advers. Mingea a trecut peste Nae Constantin, iar Jimmy Mulisa a sutat din prima lãsîndu-l fãrã replicã pe Dani Coman. Bucuria a fost mare pe teren, în tribune si pe banca tehnicã a gazdelor, numai cã si FC Brasov a înscris la primul sut pe poartã. Balde si Dumitras l-au pierdut pe Savic în marginea careului la un aut, sîrbul a pãtruns si a sutat la coltul scurt: min.23, 1-1. Villadsen a plonjat, dar mingea i-a trecut peste mînã, dupã ce a lovit în fata sa pãmîntul. Reactia Ceahlãului a fost superbã. S-a pus mingea la centru, Vasilache si Cebotaru au „lucrat“ un un-doi, iar ultimul a primit în spatele lui Ezequias. Moldoveanul a preluat perfect si l-a învins pe Dani Coman, tot pe scurt: 2-1, min.24. Mulisa a avut golul al treilea în vîrful bocancului, la o pasã în adîncime care l-a lãsat singur cu Coman, dar africanul a driblat si a iesit mult din cadrul portii, iar apoi Nae Constantin a scos de pe linia portii. Din cornerul iesit, balonul a ajuns iar la Mulisa, care a sutat din 14 metri agonizant de aproape de vinclu. Dacã nu a fost 3-1 era sã fie 2-2. Brasovul a avut o loviturã liberã din lateral, mingea a venit în careul nemtean pe jos, si, bîlbîitã de gazde, a ajuns la Nuno Diego (‘39) care din 2-3 metri a nimerit doar bara. Prima reprizã s-a încheiat cu o altã fazã care l-a avut în prim-plan pe Mulisa. Balonul a ajuns în posesia lui în marginea careului mare al ardelenilor, atacantul a driblat un adversar si a ales sã suteze pentru un plonjon salvator al lui Dani Coman, în locul unei pase de gol la Cebotaru.
Dupã pauzã, Ceahlãul a fost presatã mereu. Brasovul, si cu ajutorul lui Ovidiu Hategan, care a dictat multe faulturi usoare pentru oaspeti, a încercat sã strãpungã defensiva pietreanã, numai cã Ceahlãul s-a apãrat cu succes. Vitelaru (‘50) l-a blocat mai întîi pe Savic, dupã care, în careul celãlalt, a trimis cu capul pentru plonjonul de zile mari al lui Coman, care a prins pe linia portii. Villadsen (‘67) a salvat apoi si el din situatie grea, la capul lui Zaharia din 8 metri, dupã o centrare venitã de la Voicu, pentru ca Mulisa sã termine cu un sut afarã o fazã bunã de atac a gazdelor. Landauri (‘81) a sutat frumos de la 16 metri, cu exteriorul piciorului stîng la coltul lung, dar putin peste transversalã, fãcînd tot stadionul sã rãsufle usurat, pentru ca si Sburlea (‘83) a rateze tinta. Ceahlãul a strîns alte trei puncte, viseazã în continuare, dar la Bistrita trebuie sã confirme, mai ales cã este tot penultima în Liga 1.
END

Articol afisat de 1467 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de haralambie la data 23.03.2010 20:53
Meritul lui Multescu
Se vede ca Multescu e bun antrenor, asa ca Filipovici nu are voie sa greseasca.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective