Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Martie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Leoreanu a luat pulsul... nordului Europei

Leoreanu a luat pulsul... nordului Europei

 edilul a sustinut oportunitãtile de afaceri din zona Romanului în Norvegia si Suedia  pe 22 aprilie a fost invitat la Oslo, la deschiderea oficialã a Camerei de Comert româno-norvegianã  în perioada urmãtoare vor fi adunate informatiile cerute de oamenii de afaceri români stabiliti în cele douã tãri, pentru perfectarea unor colaborãri 



Primarul Laurentiu Leoreanu a efectuat o serie de vizite, în perioada 16-20 martie, la solicitarea unor români aflati în Suedia si Norvegia si a Ambasadelor României, în cele douã tãri scandinave. ÃŽn cursul acestei deplasãri, el a încercat sã prezinte investitorilor români de acolo, ce oportunitãti de afaceri existã în zona Romanului. „La Oslo am fost primit de ambasadorul României în Norvegia, Cristian Istrate, care si-a manifestat disponibilitatea pentru problemele prezentate de mine cu acest prilej. Pe 22 aprilie, am fost invitat sã particip la deschiderea Camerei de Comert româno-norvegiene, din Oslo. Voi declina aceastã invitatie deoarece consider cã ar fi oportun ca la acest eveniment sã fie prezenti oameni de afaceri romascani. Voi avea o întîlnire, în perioada urmãtoare, cu afaceristii romascani si voi prezenta materialele aduse din tãrile nordice. La acest eveniment va fi organizatã si o expozitie de popularizare a produselor românesti. Un cetãtean din zona Romanului, care a absolvit Colegiul Miron Costin, pe nume Dorin Antal, a înfiintat o revistã pentru românii din Norvegia, intitulatã «Gînd bun». La Oslo mi-a fost pus la dispozitie un raport al unei aliante între Norvegia, care nu este membrã UE, si Islanda si Liechtenstein, aliantã care sub titulatura «The European Economic Area» acordã fonduri pentru unele tãri din UE. Un prim ciclu de finantãri de proiecte a fost derulat în 2004-2009, iar acum urmeazã un altul, pînã în 2014, la care am fost invitati sã participãm cu proiecte, pentru multe capitole“, a declarat primarul Laurentiu Leoreanu. Seful administratiei publice romascane a mentionat cã aceste fonduri, pe filiera asociatiei celor trei state, ce reprezintã interesele a peste 5 milioane de locuitori, pot fi obtinute mult mai usor decît în prezent. „Prezentarea acestor oportunitãti va fi utilã pentru atragerea de investitori în zonã, singura rezervã fiind cã momentul nu ar fi destul de prielnic, deoarece ne aflãm într-o perioadã de crizã economicã mondialã. Cu toate acestea am aflat cã România a fost trecutã pe pozitia a ll-a a finantãrilor acordate de «The European Economic Area» totalul fondurilor ce vor fi derulate pînã în 2014, ar fi de 1.788 de miliarde de euro“, a spus primarul Leoreanu.

Solii Romanului în Suedia

La Stockholm, la Ambasada României, edilul sef romascan a fost primit de ambasadoarea Rãduta Matache. „Acolo am avut motive de satisfactie, mai ales cã dupã întrevedere am fost invitat la un dineu la care au participat peste 60 de români stabiliti în Suedia, cu vîrste între 25-85 de ani. Acesti oameni de afaceri, care detin functii sau pozitii socio-economice sînt buni cunoscãtori ai situatiei din România. Tot la ambasadã am avut o discutie cu ambasadoarea Austriei în Suedia, Ulriche Tille. Am luat si cuvîntul si am cãutat sã fiu aproape de sufletele lor, pentru cã este greu sã fii departe de tarã si i-am numit «Solii Romanului». Tot aici, la dineu, am fãcut cunostintã cu un român, Mihail Tãnase, plecat de 25 de ani în Suedia, si care este seful proiectãrii la concernul «Fortum», care se ocupã cu producerea de energie de toate felurile. Acesta mi-a facilitat a doua zi o vizitã la sediul concernului si o întîlnire cu vicepresedintele «Fortum», Per Njlung. Convorbirile au avut loc douã ore si jumãtate si au fost deosebit de promitãtoare pentru romascani“, a încheiat primarul Laurentiu Leoreanu.

Articol afisat de 2036 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de cicero la data 23.03.2010 10:29
halal justificare
mai bine ar spune cit au costat drumurile si care au fost rezultatele concrete, nu chiolhanurile si mesele. In rest, sa auzim de bine.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective