Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Martie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Serpãria politicã si culturalã

Circuitul banilor publici din jurul Centrului pentru Culturã si Artã „Carmen Saeculare“ te duce cu gîndul la un sistem de tip mafiot. Contracte fãcute în dorul lelii, antedatate, constructii proiectate dupã ce au fost ridicate, apartament închiriat în Bucuresti cu decontãri la hotel în aceeasi perioadã, contracte civile dubioase, sotul economistei lucreazã pentru centru cu contract de prestãri servicii, desi este angajat, contract de igienizare plãtit imediat, fãrã situatie de lucrãri si tot asa. Imediat ce s-a scris în Monitorul au început comisiile si comitiile la Consiliul Judetean. S-a fãcut chiar si o conferintã de presã pe aceastã temã din care am aflat... nimic. Comisiile si comitiile au reusit sã afle cîte-n lunã si-n stele. Au vorbit angajatii despre perdele de zeci de milioane care nu mai sînt, despre angajati care lucrau pe la diferite vile, despre soferi care duceau cadouri si plase pe la diferite persoane cu functii, despre grãtarele de la o oarece stînã, despre cum se fãceau delegatii aiurea, despre cum se sifonau banii, cu justificãri de activitãti artistice. Ne-am sãturat sã tot scriem despre toate astea si sã vedem doar fete îngrijorat compãtimitoare si nici un fel de dorintã realã de a face ordine la Centrul „Carmen Saeculare“. Poate a venit timpul sã încercãm niste rãspunsuri la problemele despre care stie deja tot judetul. Rãul vine de demult la aceastã institutie, folositã pentru plasarea diferitelor persoane care lucrau pentru oarece partide si care în felul acesta primeau o pîine mai albã sau mai putin albã. Compromisul l-au fãcut toti directorii. Au urmat apoi binefacerile venite politic. Despre ele, cu ocazia altei anchete.
Numirea ultimului dintre directori, Ionut Cucoarã - s-a fãcut pe principiul - „am eu un bãiat bun, e din Roznov“ - fãrã a se tine seama cã un actor bun, un bãiat bun, nu este întotdeauna un bun director, chiar dacã s-a nãscut în Roznov sau pe-aproape. Fiind din zona respectivã nimeni nu a avut curajul sã-l controleze, cã doar era recomandat. Dupã ce Ionut si-a dat demisia - e un fel de-a spune - tapul ispãsitor a fost gãsit. Vinovatul este pus la zid, moralmente vorbind, iar toti ceilalti care s-au bucurat cã acesta a fãcut greseli si s-au folosit de ele sînt bine mersi! Este drept asa? Dacã gîndim conform legilor mafiote, ca sistemul sã functioneze elimini cauza „la vedere“ si folosesti sistemul, pare a fi corect.
Rãul mai existã si în mentalitatea functionãresc-comunistã a celor care dau banii. Ei recunosc cã s-a încãlcat legea, pe de o parte, dar ridicã neputinciosi din umeri, cã nu au ce face, pe de altã parte. Pãi, dacã existã hîrtii contrafãcute, contracte care se bat cap în cap, declaratii de instigare la fals, de ce nu se face pasul firesc, o adresã la Politie, Parchet, cu rugãmintea ca lucrurile sã se deruleze foarte rapid? E greu? E complicat? Pare mult mai simplu sã musamalizezi totul. Aprope cã putem previziona ce se va întîmpla în zilele urmãtoare. Se va cãuta, eu cred cã s-a si gãsit o persoanã care sã gireze centrul cu numele, o persoanã mai putin cunoscutã în Neamt, dar cu CV cît mai bogat, sã nu se poatã lega ãstia din presã, se va pãstra compartimentul economic, cã deh, pe-acolo au trecut toate si doamne fereste sã vorbeascã cineva prin somn, se trece la cosmetizarea hîrtiilor si, dã-i înainte, trai nineacã. Pe banii contribuabililor.
P.S. : Îmi spunea cineva cã perioada de glorie a Teatrului Tineretului a fost atunci cînd la conducerea judetului au fost comunisti care gîndeau în stil capitalist. Si-mi mai spunea, cã sã te ferescã Dumnezeu de capitalistii care gîndesc în stil comunist, cel putin în culturã.

Articol afisat de 1946 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valentin BÃLÃNESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective