Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Eveniment cultural 24 Martie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Draga Olteanu Matei si elevi nemteni l-au omagiat pe Florin Piersic

• actrita stabilitã la Piatra Neamt a fost prezentã la spectacolul de galã „Florin Piersic - 50 de ani de activitate artisticã“ • ea a fost însotitã de membrii Grupului folk „Clestar“ •

Marele actor Florin Piersic a avut în preajmã copii din judetul Neamt la importantul eveniment în cadrul cãruia a marcat împlinirea a 50 de ani de activitate. Marti, 23 martie, a avut loc la Sala Palatului Bucuresti, spectacolul de galã „Florin Piersic - 50 de ani de activitate artisticã“. Printre invitatii sãi s-a numãrat actrita Draga Olteanu Matei, care a mers însotitã pe scenã de membrii Grupului folk „Clestar“, format din Ana Moncea, Antonia Custurã, Laura Ploscaru si Ioana Serban, eleve în clasa a VIII-a la Scoala Zãnesti si coordonate de profesoara Nicoleta Minciu de la Liceul de Artã „Victor Brauner“ Piatra Neamt. Se pare cã actrita va trebui sã mai facã un drum la Bucuresti deoarece pe 29 martie va primi „Premiul Gopo pentru ÃŽntreaga Carierã“. Decernarea va avea loc în cadrul celei de-a patra editii a „Galei Premiilor Gopo“, eveniment ce va avea loc la Palatul Parlamentului.
Despre Piatra Neamt, oras al cãrui cetãtean de onoare este, Draga Olteanu-Matei ne-a spus o întîmplare pe care nu multi o stiu. Este legatã de sotul sãu, Ionel, medic de profesie, cu care este cãsãtoritã din 1970. Tînãr fiind, a ajuns cu colegii si la Piatra Neamt, unde aveau diverse spectacole. Dupã o astfel de reprezentatie, tîrziu în noapte se îndreptau cãtre vagoanele de dormit, aflate în garã, manifestîndu-se zgomotos. Dupã cum spune actrita, un amãnunt cãruia nu i-a dat importantã pe moment avea s-o lase mascã peste ani: „Am ajuns pe strada 9 Mai si cum eram ceva mai în fata grupului mi-a sãrit în ochi o casã cochetã, cu luminile stinse. Le-am spus colegilor sã înceteze cu zarva, cã poate oamenii dorm. Si s-a lãsat tãcere, cã aveam putere de convingere. Peste ani, am venit cu cel ce avea sã-mi devinã sot la Piatra Neamt. Am rãmas interzisã cînd am ajuns pe strada 9 Mai si Ionel mi-a arãtat casa unde locuiau pãrintii lui. Era cãsuta cochetã care-mi rãmãsese în memorie din noaptea aceea în care fãceam tãrãboi pe stradã“.
Dupã pensionarea sa de la Teatrul National din Bucuresti, în 2007, Draga Olteanu-Matei s-a retras la Piatra Neamt, unde a înfiintat propria companie: Teatrul Vostru - primul teatru particular din România cu actori neprofesionisti. Nãscutã pe 24 octombrie 1933 la Bucuresti, Draga Olteanu-Matei a absolvit Institutul de Artã Teatralã si Cinematograficã în 1956.

Articol afisat de 1636 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective