Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2010
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Aprilie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Medicii grevisti, tãiati la bani

• CJAS Neamt a anuntat cã intentioneazã sã nu-i plãteascã pe medicii de familie pe timpul grevei • peste 50 de pacienti lãsati de izbeliste de doctori i-au reclamat la Casã •

Cei peste 250 de medici de familie nemteni care au protestat în perioada 1-7 aprilie din cauza Contractului Cadru pe anul acesta ar putea avea veniturile diminuate pe luna în curs. Casa Judeteanã de Asigurãri de Sãnãtate Neamt a anuntat cã intentioneazã sã nu le plãteascã medicilor zilele în care ei s-au aflat în grevã pe motiv cã, oricum nu si-au fãcut treaba, deci nu existã nici o justificare pentru a-i retribui. „Nu am luat încã nici o decizie clarã în acest sens dar ne gîndim serios sã nu-i plãtim pe medicii de familie pentru zilele lucrãtoare în care s-au aflat în grevã. Asa mi se pare si corect, pentru cã nici nu au lucrat dar nici nu avem contracte semnate cu ei, deoarece au refuzat sã semneze Contractul Cadru dar si actele aditionale. Dupã cum se stie, noi, Casa, reprezentãm pe de o parte interesele pacientilor dar si pe cele ale medicilor. Cum interesele pacientilor primeazã, fie si pentru faptul cã ei sustin bugetul asigurãrilor de sãnãtate prin contributii bãnesti, mi se pare normal ca în acest conflict sã fim de partea acestora. Din pãcate, zilele acestea, cît timp au fost doctorii de familie în grevã, zeci de pacienti au venit la noi si s-au plîns de ei. Oamenii erau disperati, aveau nevoie urgentã de trimiteri la specialisti sau de medicamente si nu aveau bani sã le cumpere în lipsa retetelor gratuite si compensate. Cred cã toate acestea ne îndreptãtesc sã nu-i plãtim pe medici pentru cele cîteva zile de proteste si, apoi, chiar dacã i-am plãti, nu avem nici un document care sã justifice aceste plãti, ei neavînd contracte cu noi“, a precizat Valericã Frãtilã, presedintele CJAS Neamt.
Medicii de familie din Neamt la fel ca si majoritatea colegilor lor din tarã au decis ca de pe data de 1 aprilie sã nu mai acorde consultatii pacientilor si nici sã nu le mai elibereze retete sau trimiteri, protestînd astfel împotriva unor prevederi din Contractul Cadru care le diminua veniturile. Pe timpul acestor proteste, în Neamt s-au înregistrat la CJAS peste 50 de reclamatii împotriva doctorilor iar în tarã numãrul plîngerilor au fost de ordinul miilor.
Medicii nu s-au arãtat prea supãrati de decizia CJAS de a nu-i plãti si merg pe ideea cã hotãrîrea finalã va apartine CNAS. „Sincer, nici nu ne asteptam sã aibã o cu totul altã pãrere Casa noastrã. Indiferent ce spun ei, ultimul cuvînt în privinta acestui aspect îl va avea Casa Nationalã de Sãnãtate si ce va spune ea va trebui sã facã si CJAS Neamt“, a declarat medicul Mihaela Covrig, presedintele Patronatului Medicilor de Familie Neamt. Protestul medicilor s-a sfîrsit iar de joi, 8 aprilie, doctorii de familie si-au reluat activitatea în program normal.

Articol afisat de 1348 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective