Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2010
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Aprilie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primarul Tarcãului a învins Carpat Asig

• Primãria Tarcãu si-a recuperat autoturismul folosit pentru situatii de urgentã • masina fusese implicatã într-un accident rutier, iar Carpat Asig refuzase sã achite plata reparatiilor • în urmã cu douã zile, înainte cu o zi de primul termen al procesului intentat de primarul Iulian Gãinã, asiguratorul a achitat integral costurile reparatiei, iar autoturismul a fost predat primãriei • „Multumesc presei care a mediatizat acest caz si sînt convins cã fãrã ajutorul ziaristilor lucrurile nu s-ar fi rezolvatat atît de repede“, a declarat primarul Iulian Gãinã •

Dupã o asteptare de aproape sapte luni, Primãria Tarcãu are din nou autoturism pentru situatii de urgentã. ÃŽn toatã aceastã perioadã, masina, un Nissan de teren, a fost retinutã de reprezentantii unui service pe motiv cã asiguratorul refuza sã achite contravaloarea reparatiilor survenite ca urmare a unui accident rutier. Nemultumit de faptul cã reprezentantii firmei de asigurare, Carpat Asig, refuzau sã achite reparatiile, pe motiv cã accidentul cu pricina ar fi avut la bazã o culpã comunã, primarul Iulian Gãinã a apelat la instantã. Primul termen a avut loc ieri, însã primarul Tarcãului nu a mai ajuns la proces, întrucît asiguratorul a plãtit contravaloarea reparatiilor si a predat autoturismul. „Efectiv, nu mi-a venit sã cred atunci cînd am fost sunat de cei de la Carpat Asig si anuntat cã aduc masina la primãrie. Este îmbucurãtor faptul cã si-au dat seama cã au gresit. Cei doi reprezentanti ai Carpat Asig, care s-au deplasat la Primãria Tarcãu, au recunoscut cã la mijloc a fost vorba de o gresealã a celui care a stabilit cã ar exista o culpã comunã în cazul accidentului, dar si o altã gresealã reprezentatã de o subestimare a pagubelor. Eu le-am spus din start cã cel mai bine ar fi sã ducem masina la reprezentanta Nissan, pentru cã acolo ar fi reparat-o mult mai ieftin. Au refuzat si mi-au recomandat un alt service unde am si dus-o de altfel. Am înteles cã valoarea reparatiilor a scãzut de la 278 de milioane de lei vechi la aproximativ 209 milioane de lei, dupã o reevaluare a lucrãrilor“, a declarat primarul Iulian Gãinã.
Edilul a acceptat sã-si retragã plîngerea, însã afirmã cã nu este decis dacã va renunta la daunele morale pe care le-a cerut în instantã. „ÃŽn procesul verbal am scris cã-mi retrag plîngerea, însã mã voi gîndi dacã voi face acelasi lucru în cazul daunelor morale pe care primãria le-a solicitat. Si asta pentru cã îmi pare foarte rãu cã nu am putut sã intervin în cazul incendiului de la Brates. Dacã masina ar fi fost disponibilã sînt convins cã am fi putut ajunge în timp util pentru a salva viata tînãrului student care s-a stins ca urmare a rãnilor suferite. Le-am mai cerut celor de la asigurãri sã-si cearã scuze pentru cele întîmplate si sã acorde drept bonus o asigurare pentru un an la autoturismul care a stat în garaj din cauza lor. Vreau sã multumesc presei care a mediatizat acest caz. Sînt convins cã fãrã ajutorul dumneavoastrã nu am fi reusit sã recuperãm autoturismul atît de repede“, a conchis Iulian Gãinã.
Accidentul care a dus la avarierea autoturismului Primãriei Tarcãu, a avut loc în ziua de 18 octombrie 2009, între Lacu Rosu si Gheorgheni. Nissan-ul condus de primar a fost lovit în plin de un autoturism scãpat de sub control. Soferul vinovat si-a recunoscut culpa, însã asiguratorul a fost de altã pãrere si de aici toate problemele care au urmat.

Articol afisat de 1887 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective