Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2010
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Aprilie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Soferi, astãzi vã filmeazã noile radare!

• cele 10 radare noi încep astãzi activitatea în fortã • toate aparatele vor participa la o actiune de monitorizare a trecerilor de pietoni din Piatra Neamt • soferii contravenienti vor fi sanctionati prin oprirea în trafic sau prin corespondentã •

Perioada de probã si acomodare pentru cele zece aparate radar ultra performante, s-a terminat si, începînd de astãzi, politistii care le deservesc vor sanctiona orice abatare. Prima prezentã pe arterele rutiere ale noii aparaturi, va fi resimtitã de participantii la trafic din orasul Piatra Neamt. Astfel, în cursul zilei de astãzi, cele 10 radare noi vor participa la o actiune de prevenire a accidentelor rutiere în zona trecerilor pentru pietoni. „Zebrele“ vor fi monitorizate, iar soferii care nu vor acorda prirotate de trecere pietonilor vor fi sanctionati. Nu vor scãpa nici pietonii indisciplinati care vor traversa prin loc nepermis. „Din data de 14 aprilie, autospecialele cu echipamente radar de tip Autovision, din dotarea Politiei Neamt, vor fi folosite pe drumurile din judet, în activitatea de supraveghere a traficului rutier si de constatare a abaterilor de la legislatia rutierã. Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Politie Neamt i-au fost repartizate 10 autospeciale marca Dacia Logan, dotate cu echipamente de supraveghere a traficului rutier si mãsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor de tip Autovision. Acest echipament are douã functii, de supraveghere trafic rutier si de mãsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Functioneazã în sistem „stand by”, ceea ce înseamnã cã înregistreazã audio-video, fãrã a emite unda radar cãtre autovehiculele vizate. Aparatele radar vor functiona cu respectarea unui program si vor fi amplasate în acele zone în care s-au înregistrat multe evenimente rutiere, datorate vitezei excesive“, a declarat comisarul sef Aurelian Vasea Soric, seful Politiei Neamt.

Aparaturã modernã

Noua aparaturã este de ultimã generatie si poate mãsura viteza de deplasare a autovehiculelor prin separarea sensurilor de mers, porneste automat înregistrarea audio-video atunci cînd detecteazã un autovehicul care circulã cu o vitezã mai mare decît limita maximã setatã de cãtre operator. De asemenea, noua aparaturã înregistreazã automat audio-video imaginile captate în intervalul de 30 de secunde înainte de pornirea efectivã a înregistrãrii de cãtre operator si 60 de secunde dupã ce operatorul a oprit înregistrarea. „Sistemul poate fi detectat de cãtre detectoarele radar, însã modul de functionare nu oferã conducãtorului auto timpul practic necesar pentru reducerea, instant, a vitezei de deplasare. Receptionarea semnalului detectorului si timpul de reactie al soferului depãsesc timpul cît sistemul radar înregistreazã si marcheazã viteza excesivã“, a completat comisarul sef Soric. Echipamentul radar se poate „lãuda“ cu un suport de memorie-stocare date hard disk cu capacitatea de 80 GB, ceea ce asigurã aproximativ 30 de ore de înregistrare continuã.

Ce nu trebuie sã facã participantii la trafic

Cum toate aparatele sînt omologate, avînd toate autorizatiile necesare functionãrii, politistii le reamintesc conducãtorilor auto faptul cã nu au nici un drept sã solicite agentului constatator sã probeze contraventia. „Toate aparatele sînt omologate si nu existã marjã de eroare. Trebuie precizat cã nu vom avea obligatia de a pune la dispozitia contravenientului imaginile înregistrate de radar. Imaginile sau plansele foto vor fi puse la dispozitia instantelor de judecatã în cazul în care se contestã procesul verbal de constatare. Conducãtorului auto îi este interzis sã se deplaseze la autoturismul de politie. Politistul va fi cel care se va deplasa la masina contravenientului si îi va explica motivul pentru care a fost oprit, dupã care va reveni la autoturism pentru a întocmi procesul verbal. Dacã soferul merge la masina politiei, agentul are obligatia sã-l conducã în afara pãrtii carosabile“, a declarat comisarul Neculai Catanã, seful Politiei Rutiere Neamt. Noile autospeciale au în dotare microfoane performante care vor înregistra orice convorbire din apropierea lor. Seful Politiei Rutiere a mai precizat cã agentii au la dispozitie douã modalitãti de a-i sanctiona pe contravenienti: oprirea în trafic sau sanctionarea prin corespondentã. Aparatele nu vor fi folosite în conditii meteo nefavorabile, gen viscol, ceatã, ploaie torentialã, întrucît în aceste situatii capturile video nu vor fi suficient de clare.

Traficul rutier va fi monitorizat de 16 radare

Cele 10 aparate radar tip Autovision au fost deja repartizate, urmînd ca Biroul Rutier Piatra Neamt, Biroul Rutier Roman si Politia Bicaz, sã aibã în dotare cîte un astfel de echipaj, restul de 7 urmînd sã deserveascã Biroul Drumuri Nationale si Europene din cadrul Serviciului Rutier. Cele 7 radare vor fi folosite astfel: 3 pentru zona Piatra Neamt, douã pentru zona Roman, unul pentru zona Tîrgu Neamt si unul pentru zona Poiana Teiului. Celelalte 6 aparate radar, care s-au aflat în dotarea Serviciului Rutier au fost repartizate Serviciului Ordine Publicã Neamt, urmînd sã ajungã la posturile de politie din comunele Alexandru cel Bun, Dumbrava Rosie, Horia, Sãbãoani, Pipirig si Bodesti. Aparatura va fi folositã de cãtre agentii posturilor de politie pe drumurile nationale tranzitate de aceste localitãti.

Articol afisat de 2257 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective