Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2010
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Alte Titluri 19 Aprilie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Norul vulcanic l-a afectat si pe primarul Stefan

• Gheorghe Stefan a fost nevoit sã se deplaseze în Verbania cu autoturismul, întrucît zborul a fost anulat din cauza norului de cenusã vulcanicã • edilul pietrean era asteptat asearã în orasul italian care se va înfrãti cu Piatra Neamt •

Primarul Gheorghe Stefan a plecat sîmbãtã spre Italia, destinatia finalã fiind Verbania, orasul care se va înfrãti cu Piatra Neamt. Desi avea bilete rezervate la avion, membrii delegatiei pietrene nu au putut sã ajungã în Italia pe calea aerului din cauzã cã zborul a fost anulat. Motivul: norul de cenusã vulcanicã de la eruptia din Islanda, care a dat peste cap tot traficul aerian din Europa. Cum întîlnirea din Peninsulã nu putea fi anulatã, primarul Stefan a plecat spre destinatie cu un autoturism, iar asearã era asteptat sã ajungã în Verbania. Astãzi, oficialul pietrean este asteptat de omologul sãu Marco Zacchera, la Primãria Verbania pentru a semna înfrãtirea dintre cele douã localitãti, dupã care urmeazã întîlniri cu reprezentantii comunitãtii de români din orasul italian. Mîine, delegatia de la Primãria Piatra Neamt va fi primitã de Massimo Nobile, presedintele provinciei Verbania. Discutiile dintre cele douã pãrti se vor axa, în principal, pe atragerea de fonduri europene. Cu aceastã ocazie, Andrian Chifu, consilier local în Verbania, cel care a fãcut toate demersurile pentru ca cele douã localitãti sã se înfrãteascã, va propune realizarea unui punct informativ turistic în ambele orase, pentru o mai bunã informare, dar si promovare a localitãtilor ce se vor înfrãti. Discutiile vor continua la Prefectura din Verbania, unde primarul Gheorghe Stefan se va întîlni cu prefectul Giorgio Zanzi. „Cred cã acest schimb de vizite va aduce pentru Piatra Neamt si pentru comunitatea de români o colaborare fructuoasã. Intentionãm sã derulãm proiecte comune cu bani europeni, iar un pas în acest sens a fost deja fãcut. Este un început si sînt convins cã aceastã înfrãtire va fi beneficã pentru locuitorii ambelor orase. Voi duce o politicã menitã a atrage investitori italieni, care sã facã afaceri în judetul Neamt. Am identificat deja oportunitãti de afaceri si nu mã gîndesc numai la turism“, a declarat Adrian Chifu. ÃŽn urmã cu mai bine de o lunã, primarul Marco Zacchera s-a întîlnit, la Piatra Neamt, cu primarul Gheorghe Stefan, în urma discutiilor ei fiind de acord ca cele douã localitãti sã se înfrãteascã. Consilierii pietreni au analizat si aprobat proiectul de înfrãtire, iar la putin timp acelasi lucru l-au fãcut si alesii orasului italian. „Pentru mine si pentru comunitatea româneasca din Verbania este o mare onoare si sînt foarte mîndru de aceastã initiativã. ÃŽi multumesc primarului Marco Zacchera pentru vizita efectuatã la Piatra Neamt, oras de unde provin majoritatea românilor care locuiesc în Verbania. Sînt convins cã aceastã înfrãtire este doar un prim pas în cadrul viitoarelor relatii pe care administratiile celor doua orase le vor avea“, declara Adrian Chifu, la putin timp dupã ce consilierii italieni îsi dãduserã acceptul pentru înfrãtire.

Articol afisat de 2536 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU; M.VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de vasilica munteanu la data 19.04.2010 05:31
Poate Curtea de Conturi (1)
Gheorghe Stefan, primarul zis Pinalti, este acuzat cã a cheltuit fãrã acoperire banii oamenilor din Piatra Neamt. Potrivit unui raport al Curtii de Conturi, primãria lui Pinalti a investit în lucrãri neexecutate vreodatã sau a dat bani fãrã acoperire legalã. Mai sunt însã, si alti primari în Neamt care i-au copiat modelul. Edilii pusi pe tocat bani au lãsat bugetul de stat fãrã opt milioane si jumãtate de lei, scrie Antena3.

Potrivit unui Raport al Curtii de Conturi din Neamt, numai în 2008, Gheorghe Stefan a adus prejudicii de milioane de lei statului român. Conducerea primãriei orasului Piatra Neamt este acuzatã cã a fãcut plãti fãrã documente justificative. "Pentru reabilitarea termicã a 34 de clãdiri de locuit multietajate, s-au achitat, în 2008, sumele consemnate în facturile contractantului, reprezentând valoarea cumulatã a auditului energetic al clãdirilor, a studiilor de fezabilitate si elaborarea proiectelor tehnice în conditiile în care, în anul anterior, s-au angajat si achitat separat studiile de fezabilitate pentru aceleasi 34 de clãdiri", se aratã în raportul curtii de conturi Neamt.
Ad�ugat de vasilica munteanu la data 19.04.2010 05:31
Poate Curtea de conturi (2)
Asta înseamnã cã Primãria condusã de Gheorghe Stefan a plãtit aceeasi lucrare de douã ori. Primarul însã ridicã din umeri. "Nu am cunostintã de asa ceva. Nu stiu eu de unde le-ati luat",a declarat Gheorghe Stefan, primarul orasului Piatra Neamt.

Gheorghe Stefan mai este acuzat cã a fãcut cheltuieli fãrã sã aibã bazã legalã.

Modelul Pinalti a fost copiat si în Bãltãtesti, comunã condusã de Ioan Gheorghe Mihãilã. Aici, pentru un proiect de reabilitare drumuri comunale si lucrãri la poduri si podete, primãria a plãtit unei firme mai mult decât trebuia.

Firma contractatã nu a creat niciun prejudiciu. Primãria este cea care a plãtit mai mult decât era cazul.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective