Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2010
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Aprilie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Piratilor auto li se pregãtesc vremuri tulburi

• Guvernul a luat mãsuri împotriva transportului ilegal de persoane • cei care vor fi prinsi prestînd transport ilicit de persoane riscã sã piardã dreptul de utilizare a autovehiculului pentru o perioadã de sase luni • de asemenea, amenzile pot ajunge la 15.000 de lei • „Noile prevederi legale vin în sprijinul Politiei Rutiere pentru combaterea acestui fenomen“, este de pãrere inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt •

Guvernul României a pus gînd rãu fenomenului pirateriei în rîndul transportatorilor auto. În acest sens, guvernantii au aprobat, recent, ordonanta privind combaterea transportului ilicit de persoane. Potrivit documentului, persoanele care vor presta servicii de transport rutier fãrã autorizatie vor fi sanctionate drastic. Astfel, cei prinsi în offside vor pierde dreptul de utilizare a autovehiculului timp de sase luni, prin retinerea plãcutelor de înmatriculare si a certificatului de înmatriculare. Actul legislativ face referire si la scolile de soferi si instructorii auto care vor fi sanctionati cu amendã între 10.000 si 15.000 de lei, dacã îsi vor exercita activitatea fãrã autorizatie sau cu autorizatia expiratã. În cazul celor care fac transport ilicit de persoane, în momentul în care sînt prinsi si li se ridicã plãcutele si certificatul de înmatriculare, se întocmeste un proces verbal de contraventie. O copie a acestuia ajunge automat la Inspectoratul Judetean de Politie, care îl anuntã pe proprietarul autovehiculului despre faptul cã suspendarea certificatului de înmatriculare si a plãcutelor de înmatriculare înceteazã la sase luni de la data procesului-verbal. Existã si varianta ca plãcutele de înmatriculare si certificatele de înmatriculare sã fie restituite la cerere, însã acest lucru va fi posibil numai dacã se face dovada achitãrii amenzii. De precizat cã plãcutele nu pot fi restituite înainte de împlinirea unui termen de trei luni de la data procesului verbal de retinere a acestora.

Politistii salutã aparitia actului normativ

Oamenii legii care încearcã de ani buni sã eradicheze acest fenomen al pirateriei auto, salutã initiativa Guvernului. Politistii sînt de pãrere cã noile prevederi îi vor pune serios pe gînduri pe cei care doresc sã eludeze legea. „Noile prevederi legale vin în sprijinul Politiei Rutiere pentru combaterea acestui fenomen, întrucît în vechea legislatie, OUG 195/2005 privind transporturile rutiere, autovehiculele destinate transporturilor de persoane, care prin constructie si echipare sînt destinate sã transporte maxim nouã persoane, inclusiv soferul, nu se supun reglementãrii acesteia, nu se licentiazã si nu pot participa la atribuirea traseelor de transport persoane. Practic conducãtorii acestor autovehicule 8 plus1 nu puteau fi sanctionati contraventional pentru încãlcarea legislatiei transporturilor din România. Soferii acestor autovehicule care au fost verificati au fost sanctionati pentru abateri la Codul Rutier, respectiv vitezã, port centurã etc“, a declarat inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt.
În cursul anului 2009, Serviciul Rutier a organizat, împreunã cu reprezentantii Autoritãtii Rutiere Române si reprezentanti ai administratiei publice locale, 11 actiuni pe linia combaterii transportului ilegal de persoane. Cu ocazia acestor actiuni au fost aplicate 809 sanctiuni contraventionale, valoarea totalã a amenzilor fiind de 71.643 de lei.

Articol afisat de 1844 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective