Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2010
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Eveniment cultural 20 Aprilie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Zilele Bibliotecii G. T. Kirileanu

• timp de douã sãptãmîni, cea mai mare institutie de culturã din Neamt este în sãrbãtoare

Biblioteca Judeteanã G. T. Kirileanu a intrat în sãrbãtoare si pînã la finele lunii în curs sînt programate actiuni pe cele mai diverse teme. Un reper important în aceste zile este comemorarea a 50 de ani de la trecerea în nefiintã a marelui cãrturar Gheorghe Teodorescu Kirileanu, al cãrui nume îl poartã institutia de culturã. „Cãrturarul a fost strîns legat de judetul Neamt, iar din 1936 si pînã în 1960, cînd s-a stins, a locuit pe aceste meleaguri, lîngã mos Ceahlãu si mama Bistrita, ce au fost repere cu tentã spiritualã pentru el. Aceastã editie se va desfãsura sub acest semn mai ales cã pe 23 aprilie este Sfîntul Gheorghe, iar din anul 2005 aceastã zi a devenit Ziua bibliotecarului. ÃŽn perioada manifestãrilor si chiar dacã este austeristate avem programate peste 60 de activitãti ce acoperã o gamã foarte largã, oferta fiind diversificatã si pe gustul tuturor, sperãm noi“, a declarat Constantin Bostan, directorul Bibliotecii Judetene G. T. Kirileanu. O altã mare realizare la nivel de judet este implementarea, de la începutul acestui an, a sistemului informatic Biblionet. ÃŽn aceste zile are loc inaugurarea centrelor de la Moldoveni, Tîrgu Neamt si Roman, iar în judet 20 de biblioteci publice au fost deja informatizate. „Programul Biblionet continuã, am identificat încã 22 de biblioteci pentru posesia de echipament si livrãri de soft. Cu cele 20 de unitãti care au intrat în prima etapã a programului vom avea 42 de unitãti informatizate, plus cele 4 din orase“, a spus Virgil Cojocaru bibliotecar metodist.
Manifestãruile culturale ocazionate de Zilele Bibliotecii Judetene (19-30 aprilie 2010) au debutat încã de ieri. Au fost programate patru actiuni printre care un microrecital vocal-instrumental al elevilor de la Liceul de Artã Victor Brauner Piatra Neamt, cu participarea elevilor de la Scoala nr. 10. La prînz prescolarii de la Grãdinita de pe lîngã Scoala 3 au savurat întîmplãrile hazlii din „Punguta cu doi bani“. Ziua s-a terminat cu douã cursuri de initiere în limba germanã si englezã. Pentru astãzi, 20 aprilie 2010, este programat concursul judetean de reviste scolare si un medalion intitulat „G. T. Kirileanu, editor al scrierilor lui Mihai Eminescu si Ion Creangã“. Sala „Teatrului de Joacã“ va fi gazda pledoariilor pentru lecturã pentru a marca 115 ani de la nasterea lui Lucian Blaga, filosof al poeziei si poet al filosofiei.

Articol afisat de 1450 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective