Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     CĂŁutare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareĂŽnregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2010
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Optiuni PaginĂŁ Optiuni paginĂŁ
AdaugĂŁ in Favorites AdaugĂŁ in Favorites
SeteazĂŁ PaginĂŁ de start SeteazĂŁ PaginĂŁ de start
TipĂŁreste pagina TipĂŁreste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Aprilie 2010
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pază cu profesorul si elevul de serviciu

• 229 de scoli, din totalul de 457 care functionează în Neamt, nu au asigurată paza • asa că autoritătile mizează pe importanta profesorului si a elevilor de serviciu •

Membrii Colegiului prefectural s-au întrunit, joi, 29 aprilie, în sedintă, în cadrul căreia s-a prezentat si aprobat Planul de măsuri cadru de asigurare a protectiei unitătilor scolare, a sigurantei elevilor si a personalului didactic. În cadrul aceleiasi întruniri au fost prezentate rezultatelor verificărilor efectuate privind punerea în aplicare a Programului de salubrizare a localitătilor, cursurilor de apă si a căilor de comunicatii în Neamt. Politia, Jandarmeria, Inspectoratul Scolar si Politia Comunitară din orasele judetului au încheiat un parteneriat în cadrul căruia a fost elaborat un plan de măsuri prin care se asigură un climat de ordine si sigurantă în zona institutiilor de învătămînt, fiind prevăzute actiunile de coordonare, cooperare, instruire precum si logistica necesară. În Neamt sînt 457 de unităti scolare, din care 299 nu au asigurată paza (255 în rural si 44 în urban). Diferenta de 158 de unităti au asigurată supravegherea prin sisteme video (36), sisteme de alarmă (20), firme de pază (5), paznici (26) si comunitatea locală (71). Pentru cele care nu sînt nesupravegheate, autoritătile au pus accent pe importanta profesorului si a elevilor de serviciu. Institutiile care asigură ordinea publică si-au asumat răspunderea de a prelua supravegherea unora dintre institutiile de învătămînt. Sînt si primari care au declarat că mentin, printre prioritătile consiliilor locale, asigurarea pazei scolilor si grădinitelor.
În ceea ce priveste verificările efectuate privind punerea în aplicare a Programului de salubrizare a localitătilor, cursurilor de apă si a căilor de comunicatii, Garda de Mediu a informat că echipele mixte au verificat 27 de localităti si trei firma. În cele 27 de asezări au fost verificate 41 de amplasamente, foste depozite de deseuri menajere care au avut termen de închidere data de 16.07.2009. Din cele 41 de depozite, 37 au fost desfiintate iar patru partial. Toate cele 27 unităti administrative au încheiat sau sînt în curs de încheiere contractele de delegare a serviciului public de salubritate cu firme autorizate. În urma controalelor au fost aplicate două avertismente si o amendă în valoare de 2.000 lei aplicată unei persoane fizice.
„După modelul parteneriatului creat pentru asigurarea unui climat de sigurantă în scoli, am folosit cadrul oferit de Colegiul prefectural pentru a propune realizarea unui alt parteneriat între institutiile cu atributii de prevenire si combatere a consumului de substante halucinogene. Mă refer acum la plantele etnobotanice care par a fi cea mai nouă tentatie nocivă a tinerilor. Încercăm prin diferite actiuni si măsuri să educăm, să prevenim si să eliminăm, dacă se poate, distrugerea unor tineri care în acest moment nu constientizează pericolul teribilismului“, a declarat prefectul Mihai Archip.

Articol afisat de 1274 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra Ă®ntregului continut al acestui site apartin Ă®n totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partialĂŁ a materialelor este permisĂŁ numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective