Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2010
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Mai 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Implicã-te cu... prioritate“ prin... plagiat

• concursul pe teme rutiere, realizat de cãtre Inspectoratul Judetean de Politie Neamt, s-a lãsat cu... scandal • cîstigãtorul este acuzat cã videoclipul pe care l-a prezentat este o copie prea fidelã a unui material postat pe internet •

Concursul de proiecte pe teme preventive, organizat de Politia Neamt si intitulat „Implicã-te cu... prioritate“, s-a terminat cum nu se putea mai prost, cîstigãtorul fiind acuzat de... plagiat. „Cînd a fost prezentat videoclipul nu am stiut cã existã unul asemãnãtor si pe internet. Cînd am verificat pe youtube, mi-am dat seama cã de fapt, videoclipul cîstigãtor a fost efectiv copiat. Numai personajele sînt diferite. Mai mult, din cîte am înteles, filmuletul a fost implementat deja si în alte proiecte de prevenire a consumului de droguri. Este clar, ideea nici pe departe nu e originalã. Ar fi mai multe de spus legate de acest concurs. De exemplu, în regulament era prevãzut ca videoclipul sã nu depãseascã 40-50 de secunde, iar cel declarat cîstigãtor a avut un minut si 30 de secunde“, ne-a declarat, sub protectia anonimatului, un participant la concurs. Nemultumirile contestarilor par a fi întemeiate. Oricine ar vedea filmuletul cîstigãtor si-ar da seama, chiar dacã nu este specialist, cã seamãnã prea tare cu materialul care poate fi vizionat pe youtube. Contactat de reporterii de la „Monitorul“, comisarul sef Aurelian Vasea Soric, seful Politiei Neamt, s-a arãtat surprins de discutiile apãrute. Dupã ce a vizionat filmuletul de pe internet, seful Politiei a declarat: „ÃŽntr-adevãr, filmuletele seamãnã foarte bine, iar ceea ce a fãcut cîstigãtorul nu este corect. Dacã vor exista contestatii, membrii juriului se vor întîlni din nou si vor lua o decizie în acest sens.
Jurizarea concursului pe teme de prevenire a accidentelor rutiere a avut loc în ziua de 8 mai, la sediul Serviciului Rutier. Din juriu au fãcut parte seful Politiei Neamt, comisarul sef Aurelian Vasea Soric, seful Serviciului Rutier Neamt, comisarul Neculai Catanã, city - managerul Primãriei Piatra Neamt, Bogdan Puscasu si reprezentantii partenerilor de campanie, respectiv Automoldova SA, ADF Group si Cocktail Sevice. Îndrãgita actritã Draga Olteanu Matei a fost presedinte de onoare al juriului.
Membrii juriului au analizat 13 proiecte, douã dintre ele neîndeplinind conditiile de participare. Pe primul loc s-a clasat Claudia Zaharia, cu proiectul „Alcoolul si drogurile te fac... victimã“, cîstigãtoarea primind din partea societãtii Automoldova un notebook. Locul II a fost adjudecat de Catrinel Cojocaru care a primit, din partea societãtii ADF Group o camerã video HD, iar locul III si un televizor LCD a revenit Mãdãlinei Staicu cu proiectul „Viata are prioritate“.

Articol afisat de 1879 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Anonim69 la data 10.05.2010 03:29
"Felicitari" doamna Zaharia
E usor cu copy/paste, nu-i asa? HOATO!
Ad�ugat de Anonim69 la data 10.05.2010 03:31
Asta-i filmul
http://www.youtube.com/watch?v=Npwfg-hjCOw
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective