Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2010
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Mai 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Petitie pentru banii de scutece

• zeci de nemtence au semnat plîngerea online cãtre Guvern ca indemnizatia mamelor sã rãmînã 85% din salariu • „Bine cã parlamentarii nu plãtesc impozite si au gascã de viloaice, iar pe noi ne puneti sã ne crestem copii cu 600 de lei pe lunã! Rusine!! Sînteti niste inconstienti si incompetenti!“, le transmite Iulia Murea, din Piatra Neamt, guvernantilor •

„Dragi mãmici, Guvernul doreste sã reducã si indemnizatia de crestere a copilului, de la 85% din salariu, la 600 de lei“. Asa începe o mãmicã apelul sãu, cãruia i-a dat formã de petitie în spatiul virtual al internetului. „Nu este cazul sã îsi batã joc si de copii, este de ajuns cã suferã pensionarii. Haideti sã semnãm aceastã petitie si sã o trimitem la guvern: alocatia si indemnizatia pentru copii sã rãmînã 85% din salariu. Cînd am contribuit a fost bine pentru guvern, acum le iau chiar si copiilor toate drepturile?“, continuã mãmica. Initiativa a prins neasteptat de bine la public. Postatã pe www.petitieonline.ro alaltãieri, pînã ieri în jurul prînzului adunase aproape 11.000 de semnatari din toatã tara. Printre ei si multi nemteni. Cu totii considerã cã revenirea la 600 de lei bani pentru cresterea copilului nu ar aduce nimic bun, ar descuraja natalitatea si ar afecta cresterea copilasilor. „Un copil nu se poate creste cu 600 ron pe lunã! Chiar sînteti inconstienti? Bine cã parlamentarii nu plãtesc impozite si au gascã de viloaice, iar pe noi ne puneti sã ne crestem copii cu 600 de lei pe lunã! Rusine!! Sînteti niste inconstienti si incompetenti!“, le transmite Iulia Murea, din Piatra Neamt, guvernantilor, alãturi de semnãtura ei pe petitie. Luana, de 30 de ani, spune cã nu are altã solutie decît sã se întoarcã la muncã înainte de trecerea celor doi ani: „Mã voi întoarce sigur la serviciu, ca sã nu încerc sã trãiesc cu 600 de lei lunar. ÃŽntrebarea este unde as putea sã gãsesc o cresã (salubrã si cu personal competent) la care mi-as putea lãsa copilul de 6 luni în timpul zilei, fãrã sã-l iau înapoi bolnav sau traumatizat? Sã sper cã vor apãrea peste noapte crese, grãdinite, locuri pentru alãptat în fiecare dintre firmele si institutiile din România?“.

„Taie ca berbecii“

Cristina, de 29 de ani, este la fel de indignatã: „Oare ei chiar nu se gîndesc cã din indemnizatia pentru cresterea copilului trebuie sã trãiascã douã persoane? Pãrintele care renuntã la salariu pentru a creste copilul din ce mai trãieste? Sau el nu conteazã? Si dacã mai existã rate la bãnci? Si dacã celãlalt pãrinte este somer? Asa ceva este cu neputintã! Mai sînt familii în care sotia are salariul mai mare si întretine familia. Ne bazam pe acel 85% pentru un trai modest. Acum ce ar trebui sã fac? Asa se încurajeazã cresterea natalitãtii?“.
Irina, o altã mãmicã, tot de 29 de ani, a fãcut si un calcul pe baza cifrelor oferite de guvernanti: în luna martie erau 193.004 mame aflate în platã, iar plãtile efectuate au fost de 189.883.868 de lei.
„Rezultã un venit mediu de 984 RON. Deci numãrul mamelor care îi încurcã rãu de tot acum si beneficiazã de venituri de peste 2.000 de lei este foarte redus. ÃŽnsã ei nu fac calcule sã vadã dacã obtin vreo economie semnificativã, ci pur si simplu taie ca berbecii, cã oricum nu sînt capabili de vreun plan de redresare pe termen lung“, mai spune femeia în petitia sa. Initiatorii petitiei vor ca aceasta sã ajungã la autoritãti si sã fie luatã în seamã înainte de a fi bãtutã în cuie reducerea indemnizatiei. Guvernul Boc ia în calcul acordarea unor sume mai mici mamelor, fie sumã fixã (600 de lei), fie 70% din venituri, nu 85% cît era pînã acum. Zvonurile spun cã nu se va umbla doar la aceastã indemnizatie ci la toate alocatiile familiale unde sînt incluse cele complementare, cele pentru familile monoparentale, de plasament, ori stimulentele în cazul în care mamele se întorc la muncã înainte ca pruncul sã facã doi ani. La începutul lunii trecute în Neamt erau circa136.000 de beneficiari (din care circa 4.000 erau cu indemnizatii de crestere a copilului) care încasau lunar 120 miliarde lei vechi.

Articol afisat de 1366 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, M. CONSTANTINESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective