Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2010
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Mai 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Potop în  Neamt, avertizare hidro

Potop în Neamt, avertizare hidro

• hidrologii au instituit cod galben de viituri pentru principalele cursuri de apã din judet • atentionarea este valabilã pînã astãzi la ora 16 • toatã sãptãmîna viitoare sînt anuntate precipitatii • în schimb temperaturile urcã pînã la 23 de grade •

Ploaia pare sã se fi mutat în Moldova, iar sansele de a scãpa de ea, mãcar în zona noastrã, sînt extrem de palide. Ba, mai mult decît atît, Institutul National de Hidrologie a emis un mesaj de avertizare, instituind cod galben pentru principalele cursuri de apã din judet.
„Institutul de Hidrologie si Gospodãrire a Apelor a emis un mesaj de avertizare în care se aratã cã, în intervalul 21 mai, ora 16 - 22 mai, ora 16, în judetul Neamt se vor înregistra cresteri de debite si niveluri peste cotele de atentie pe cursurile superioare si mijlocii ale Moldovei si Bistritei. Aceste fenomene se pot produce si pe afluentii de grad inferior ai rîurilor mentionate. Atentionarea meteorologicã a fost transmisã la toate comitetele locale pentru situatii de urgentã pentru a se dispune mãsurile care se impun în astfel de situatii“, a declarat cãpitanul Iulian Jugan, purtãtorul de cuvînt al ISU Neamt.
Conform Agentiei Nationale de Meteorologie nu avem sanse sã se opreascã precipitatiile în viitorul apropiat, iar pentru un interval de 10 zile, norii rãmîn cantonati la noi. Sporadic vom mai vedea si soarele, si chiar dacã plouã în fiecare zi temperaturile cresc si vor ajunge pînã la maxime de 24 de grade. Pe modelul zilei de ieri va fi si cea de astãzi, sîmbãtã 22 mai 2010, cînd norii nu vor pleca nici mãcar un minut si va fi un soi de ploaie mocãneascã. Maximele vor fi modeste, de 18 grade Celsius. Duminicã sînt anuntate ploi torentiale, cu fulgere si tunete, iar faptul cã temperatura creste la 21 de grade este o compensatie palidã pentru ziua liberã stricatã de precipitatii. Chiar dacã peste noapte cerul se mai degajeazã si devine senin, în zori norii se adunã din nou, si în ziua liberã de dupã Rusaliilor, bugetarii nu vor putea încinge grãtarul din cauza precipitatiilor. Vor fi cantitãti moderate, dar de certitudine este faptul cã nu se va însenina pe tot parcursul zilei. Maxima zilei de luni este prognozatã la 20 de grade. Începînd de marti, 25 mai 2010, vremea se mai îndreaptã, norii se mai risipesc si în episoade sporadice vom avea parte de ceva raze de soare. În termeni meteo, se asteaptã cer variabil cu ploaie si temperaturi de 24 de grade. Aceleasi caracteristici sînt valabile si pentru intervalul miercuri - vineri, 26 - 28 mai, cînd temperaturile se vor încadra în intervalul 21 - 23 de grade. Cum vine weekend-ul cum vin si ploile, si pe 29 si 30 ne mai putem astepta la ceva reprize de ploaie, chiar dacã în general soarele va fi stãpîn. Temperturile rãmîn cantonate la acelasi nivel, de cel mult 23 de grade. Meteorologii spun cã cele mai corecte prognoze sînt cele pe termen scurt, astfel încît rãmînem cu ploile abundente din acest wek-end si cu speranta ca la finele sãptãmînii viitoare sã se mai schimbe ceva si sã nu mai avem parte de precipitatii.

Articol afisat de 2270 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Monica NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective