Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2010
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Mai 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Rusaliile au blocat mortii la morgã

A doua zi a sãrbãtorii Rusaliilor, luni, 24 mai, care a fericit bugetarii cu încã o zi liberã plãtitã, a provocat însã si multe necazuri unor nemteni. Cei care au ales sã moarã la sfîrsitul sãptãmînii trecute s-au dovedit total neinspirati pentru cã astfel au fãcut rost de o „cazare“ de 3 zile prin frigiderele morgii si, în plus, au dat peste cap si planurile neamurilor care se pregãteau pentru a-l conduce pe rãposat pe ultimul drum în termenul regulamentar. Multe înmormîntãri fuseserã programate marti dar, pe motiv de sãrbãtoare legalã, neamurile îndoliate au fost obligate sã contramandeze plecarea pe ultimul drum, alegîndu-se astfel cu vorbe dulci de la preoti si cu colive flescãite. Si toate acestea pentru cã angajatii Serviciului de Medicinã Legalã au avut o zi liberã. ÃŽn aceastã situatie s-a aflat o familie Piatra Neamt care a avut ghinionul sã le moarã o rudã în spital vineri seara. Acestia programaserã crestineasca înmormîntare pentru marti, 25 mai, motiv pentru care la finele sãptãmînii trecute s-au prezentat la poarta morgii pentru a-si lua unchiul. Acolo, stupoare, au aflat cã ruda lor va petrece un sejur mai lung decît se asteptaserã ei, deoarece lucrul va fi reluat abia marti, 25 mai, cînd vor veni la serviciu si medicii legisti ce trebuie musai sã-si punã semnãtura pe certificatul de deces. ÃŽn aceste conditii, înmormîntarea a fost amînatã cu o zi, iar priveghiul va fi scurtat de la cele 2-3 zile traditionale la doar una, cã nu poti sã stai cu mortul pe masã la nesfîrsit. „Noi îi întelegem cã au fost liberi, asta este situatia, dar parcã nici nu mi se pare corect ca unchiul nostru sã stea într-un frigider la morgã de vineri si pînã marti. Numai gîndul cã zace acolo mã deranjeazã foarte tare si mã doare. Nu înteleg de ce nu se asigurã un fel de gardã si la Morgã sau un serviciu de permanentã care sã elibereze cadavrele astfel încît sã putem face si noi înmormîntãrile atunci cînd trebuie, nu dupã cum dicteazã programul bugetarilor“, a declarat supãratã tînãra din Piatra Neamt. Supãrati sau nu, nemtenii nu au altceva de fãcut decît sã se ducã marti la morgã sã-si ridice neamurile decedate în timpul minivacantei bugetarilor. Asta, ca sã le fie învãtãturã de minte si altora care intentioneazã sã treacã în lumea celor drepti atunci cînd au liber legal angajatii de la Medicina Legalã.

Articol afisat de 1563 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 25.05.2010 13:47
Magdooo! Pune mana pe carte tati!
Faci niste dezacorduri si niste repetitii,si n articolul asta si in altul tot de azi,de ne deranjeaza tare,ca noi in ca citim,nu suntem prin frigidere.Nu mai spun ca e unul din cele mai negre si funebre articole di ziarul asta.Dar mi-a placut aia cu bugetarii,sa stii.Ai fost tare! "programul bugetarilor". Stii sa atingi coarda sensibila.Esti si tu sensibila? Asa sunt "coardele".Mai sensibile.Daca bugetarii nu mai cumpara ziarele incepand de maine,tu ai sa ai de suferit? Cred ca da.O sa atinga coarda sensibila.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective