Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2010
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Mai 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Statiunea Bãltãtesti se „mãritã“ cu Armata

• curtatã de mai multã vreme de MApN, statiunea va intra de sîmbãtã în administrarea Armatei pentru patru decenii • fiecare dintre pãrtile contractului de dare în administrare are obligatii foarte clare pentru ca treaba sã meargã bine la Bãltãtesti • CJ si-a rezervat o sutã de paturi pentru tratarea celor din aparatul propriu

Statiunea Bãltãtesti va intra, de la sfîrsitul acestei sãptãmîni, în grija Ministerului Apãrãrii Nationale pentru 40 de ani, dupã alti vreo 15 în care a avut acelasi stãpîn, recunoscut anual. Dupã mai multe discutii, tatonãri si un refuz de dare în administrare a statiunii pentru cã MApN nu a venit la Consiliul Judetean, în calitate de proprietar al bunului, cu un plan clar de reabilitare si relansare, se pare cã de data aceasta totul se va finaliza cu un contract de dare în administare, încheiat între legislativul judetean si minister. Povestea va mai fi supusã o datã analizei consilierilor judeteni, dar se pare cã acum nu vor mai exista oprelisti. Teoretic, darea în administrare s-a fãcut în baza HCJ nr. 65/2010, care prevede ca imobilul sã fie lãsat în grija ministerului pînã la data de 31.03.2050. Statiunea Bãltãtesti este un bun imobil ce apartine domeniului privat al judetului Neamt.

Conditii din protocol

Protocolul ce va fi finalizat la sfîrsitul sãptãmînii, pe 28 mai, va avea ca pãrti Consiliul Judetean, reprezentat prin Vasile Pruteanu - presedinte, si Ministerul Apãrãrii Nationale, reprezentat prin Gabriel Oprea - ministrul apãrãrii. Conform acestui document, imobilele care alcãtuiesc sanatoriul îsi vor pãstra destinatia actualã pe toatã durata protocolului. MApN, prin UM 02275 Bãltãtesti are, pe baza contractului, mai multe responsabilitãti, printre care - sã execute lucrãri de întretinere, reparatii, consolidãri si modernizãri ale imobilelor ce alcãtuiesc sanatoriul; sã nu cedeze sau închirieze total sau partial bunurile, fãrã consimtãmîntul proprietarului; sã permitã reprezentantului proprietarului vizitarea bunurilor în vederea verificãrii modului în care acestea sînt administrate; sã mentinã imobilele în bunã stare, comportîndu-se ca un bun proprietar; sã suporte toate cheltuielile necesare bunei functionãri a imobilelor (întretinere, platã utilitãti etc.), precum si toate taxele si impozitele legale ce cad în sarcina sa; sã obtinã consimtãmîntul CJ Neamt pentru realizarea oricãrei interventii asupra imobilelor, care necesitã eliberarea unei autorizatii de construire; sã înstiinteze CJ cu privire la orice litigiu care are ca obiect dreptul de proprietate sau orice alt drept real asupra bunurilor transmise în administrare; sã transmitã lunar CJ un grafic cu gradul de ocupare al sanatoriului; sã punã la dispozitia CJ o sutã de paturi din structura de cazare a sanatoriului, în vederea utilizãrii acestora prin structurile proprii ale consiliului, potrivit obiectului de activitate al sanatoriului. Conditiile de punere la dispozitie a paturilor vor fi stabilite de comun acord între sanatoriu si CJ Neamt.
La rîndul sãu, CJ Neamt consimte ca imobilele predate cãtre UM 02275 Bãltãtesti sã rãmînã în administrarea sanatoriului conform HCJ nr. 65/2010; sã achite contravaloarea serviciilor oferite de sanatoriu, prin utilizarea celor o sutã de paturi, la nivelul tarifelor aprobate anual, fãrã ca sanatoriul sã realizeze profit din aceastã activitate. Aceastã prevedere este aplicabilã pe durata protocolului doar pentru unitãtile de cazare (paturi) efectiv valorificate de cãtre structura proprie a CJ. Legislativul va analiza si aviza solicitãrile MApN pentru realizarea oricãrei interventii asupra imobilelor, care necesitã eliberarea unei autorizatii de construire. În perioada de administrare, CJ si ministerul vor depune diligentele necesare pentru identificarea si accesarea tuturor surselor eligibile de finantare, astfel încît sã se realizeze programe de parteneriat în domeniul investitional pentru aducerea sanatoriului la cerintele standardelor internationale în domeniu. Din 3 în 3 ani, pãrtile vor analiza modul de îndeplinire a obligatiilor asumate si vor lua mãsuri în consecintã.

Articol afisat de 1391 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective