Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2010
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Iunie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Praf si petice pe drumurile Pietrei

• „Toate strãzile sînt pline de petice si de praf, chiar nu se pot asfalta strãzile principale de la A la Z?“, întreabã un pietrean • „Avînd în vedere criza, nu existã fonduri suficiente pentru turnare de covor asfaltic integral“, rãspunde primãria •

Pietrenilor le e dor de orasul de acum trei ani. Cu gîndul la Piatra Neamtul de atunci si la cel de acum, pe multi îi încearcã nostalgia, opinia generalã fiind cã era mult mai bine înainte. Modernizarea are, deci, costurile ei si nu multumeste pe toatã lumea. Un pietrean s-a adresat primãriei cu nedumeriri legate de starea drumurilor. I se par mult mai proaste ca acum trei ani, mai prãfuite si cîrpite cu neîndemînare. Acesta e costul reabilitãrii retelei de apã si de canalizare, explicã oficialii. Si va trebui ca întreg orasul sã se multumeascã cu asta, datã fiind criza din care nu mai iesim.
„Nu mai e ca altãdatã. Toate strãzile sînt pline de peticiri. Drumurile sînt praf. Chiar nu se pot asfalta strãzile principale de la A la Z? Iarba nu mai este tunsã, si nu mã refer aici la iarba care trebuie tãiatã de cãtre asociatiile de proprietari, ci cele care revin primãriei. ÃŽn general, cele din centru. Pe marginea strãzii încã se poate vedea cu ochiul liber mult praf. Chiar pe nimeni nu intereseazã? Ce mi-e dor de orasul din 2007, 2008, 2009“, le spune Andrei Mãzãreanu celor de la primãrie. Acestia spun cã e din cauza crizei. Si a lipsei de mãturãtoare mecanice. „Municipiul Piatra Neamt a beneficiat de programul cu fonduri europene ISPA, pentru reabilitarea retelelor de apã potabilã si canalizare, la nivelul întregului oras. Avînd în vedere perioada actualã de crizã, nu existã fonduri suficiente pentru turnare de covor asfaltic integral, pe strãzile afectate de aceste lucrãri, ci local. Pe domeniul public se desfãsoarã activitatea de întretinere a spatiilor verzi. De pildã astãzi, 14 iunie 2010, se tunde iarba în Piata Mihail Kogãlniceanu, Piata Stefan cel Mare, Aleea Ulmilor, Calea Romanului si urmeazã, treptat, toate zonele publice din municipiu. Salariatii de la Salubritas mãturã de praf strãzile principale ale orasului si se intentioneazã achizitionarea de masini, prin licitatie publicã, pentru mãturarea mecanicã, anuntul de achizitionare prin licitatie fiind publicat pe site-ul national SEAP“, a precizat Ludmila Armasu, de la Serviciul Comunicare al primãriei.
Pietreanul a adus aminte oficialilor pietreni cã în anii trecuti, nu demult, centrul orasului era plin de flori, inclusiv pe stîlpii ornamentali din scuaruri. „ÃŽncã o propunere pentru primãrie: sînt încã prezente suporturile pentru ghivecele de flori pe stîlpii din centru, de ce nu se pun ghivecele ca în 2007 si 2008?“, întreabã omul. „Amenajãri cu ghivece de flori pe stîlpii din centru nu vor fi efectuate în acest an, avînd în vedere perioada actuala de crizã si costurile de întretinere pe care le presupun respectivele ornamente florale“, rãspund cei de la primãrie.
END

Articol afisat de 1961 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. CONSTANTINESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de das Reich la data 15.06.2010 05:35
Manager de oras....
Mananca kkt! acceseaza fonduri pt parcari peste cuejdi si nu au bani de maturatori. turismul pu.ii in praf si jeg. am trecut pe 21 mai prin oras venind dinspre Bicaz spre centru, pe o ploaie diluviana. telegondolele isi vedeau de treaba lor carand aer de gara spre varful dealului si invers. labagii!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective