Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2010
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Iunie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cãldurã, alcool, agresivitate, bolnavi...

• zeci de nemteni au ajuns la spital în weekend bãtuti mãr • • pacientii care nu tin cont de indicatiile medicale îsi asumã riscuri care i-ar putea costa chiar viata •

Sfîrsitul sãptãmînii trecute a fost unul deosebit de cãlduros si a fost greu de suportat de foarte multã lume dar unii au devenit de-a dreptul agresivi din cauza temperaturilor de cuptor. Ultimele zile, camerele de gardã ale spitalelor dar si Ambulanta au fost asaltate de nemteni care s-au luat la bãtaie, iar medicii pun numãrul mai mare ca de obicei de agresiuni pe seama consuimului de alcool pe timp de caniculã. Astfel, numai la UPU a Spitalului Judetean au ajuns în week-end peste 20 de persoane care fuseserã victime ale unor agresiuni, cele mai multe fiind si bete pulbere. Culmea este cã unele dintre acestea au fost femei. Duminicã, 13 iunie, o femeie în vîrstã de 51 de ani, din comuna Gîrcina, a ajuns la spital cu etilism acut dar si cu un grav traumatism cranio cerebral acut. Femeia a povestit cadrelor medicale cã a fost bãtutã de sot, care s-a supãrat foarte tare atunci cînd a gãsit-o ametitã. Pacienta a fost internatã la neurochirurgie pentru a fi tinutã sub observatie. Un alt pacient care a necesitat îngrijiri medicale fiind bãtut bine a fost un tînãr de 20 de ani, din Roznov. Acesta era în stare de etilism acut si a povestit medicilor cã a fost bãtut de niste tovarãsi de pahar. În urma pumnilor primiti, pacientul avea o arcadã spartã si un traumatism cranio cerebral. Si Serviciul Judetean de Ambulantã a fost sufocat de solicitãri, în ultimele trei zile primind peste 600 de apeluri dintre care aproape jumãtate au fost urgente majore. Sîmbãtã si duminicã 24 de persoane au avut nevoie de ambulantã dupã ce au avut de suferit din cauza cãldurilor foarte mari. Acestea fie au lesinat pe stradã fie erau cardiaci iar canicula le-a agravat boala.
Canicula dar mai ales nerespectarea recomandãrilor fãcute de
medici sînt cauzele adresabilitãtii crescute a pacientilor cu afectiuni
cardiace, în ultima sãptãmînã. Medicul sef al Sectiei cardiologie,
Victor Firãstrãu (foto), a declarat cã afectiunile cardiace nu tin cont de vîrstã, un infarct putîndu-se instala atît la 60 dar si la 28 de ani.
Printre factorii de risc ai afectiunilor cardiace se numãrã fumatul,
hipertensiunea arterialã, diabetul si dislipidemiile. Cardiologul
Firãstrãu a precizat cã, în prezent, sectia este aglomeratã, majoritatea fiind bolnavi cu afectiuni cardiace cronice, cu insuficientã cardiacã si hipertensiune arterialã. Bolnavii cardiaci si mai ales cei care urmeazã tratament trebuie sã respecte cu sfintenie medicatia prescrisã, sã nu se expunã la soare, sã consume o cantitate suficientã de lichide. „Zilele trecute a fost externat un tînãr, de 35 de ani, care s-a prezentat la spital la 24 de ore dupã ce a suferit un infarct de miocard. Pacientul nu este fumãtor dar este diabetic si are un picior amputat, prin urmare, «o stofã» vascularã mai proastã. Un alt caz este cel al unui romascan, de 28 de ani, diagnosticat cu endocarditã si infectie pe valvele aortice, internat sîmbãtã, 12 iunie. Din pãcate, în pofida insistentelor noastre, tînãrul refuzã o interventie pe cord. Cu toate cã i-am explicat faptul cã nu are nevoie de bani, tînãrul nu vrea cu nici un chip. Nici mama sa nu a reusit sã-l convingã de faptul cã operatia este indispensabilã“, a declarat doctorul Victor Firãstrãu.

Articol afisat de 1762 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE, L. BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective