Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2010
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 6 Iulie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Stelian Ghitã - „îmbracã-te, dezbracã-te“

• Colegiul Medicilor s-a rãzgîndit, si nu mai vrea excluderea doctorilor ce au votat motiunea •

Verticalitatea si responsabilitatea nu par a fi însusirile de cãpãtîi ale sefului Colegiului Medicilor din România, medicul Vasile Astãrãstoaie care, dupã ce a anuntat cã va exclude din forul lor profesional medicii parlamentari ce au votat pentru tãierea salariilor, s-a rãzgîndit. Ba, mai mult, a anuntat cã de toate acestea se face vinovatã presa care a rãstãlmãcit o declaratie a sa si el nu a intentionat niciodatã sã-i dea afarã din Colegiul Medicilor pe acesti medici ci sã fie exclusi din functiile de conducere pe care le-ar detine prin colegiile judetene. Schimbarea macazului a fost determinatã se pare de anuntul unui senator-medic care a declarat cã va da în judecatã CMR-ul pe motiv cã decizia de excludere a medicilor este ilegalã. La finele sãptãmînii trecute, la Ploiesti a avut loc o întîlnire a medicilor de familie dar si a reprezentantilor Colegiilor Medicilor din toatã tara. Printre alte probleme luate în discutie a fost si cea a medicilor care sînt si parlamentari si care au votat împotriva motiunii si în favoarea mãsurilor de austeritate care a lovit si lumea medicalã prin diminuarea salariilor cu un sfert. „Decizia de a-i exclude pe colegii nostri care au arãtat clar cã au ales între profesie si politicã a fost luatã în unanimitate. Excluderea din rîndurile Colegiului era foarte gravã pentru medici deoarece acest lucru înseamnã cã ei nu mai au dreptul de a profesa niciodatã. Cred cã hotãrîrea CMR a fost corectã, medicii arãtînd clar cã aleg politica si statutul de parlamentar“, a declarat medicul Mihaela Covrig, vicepresedinte al Colegiului Medicilor Neamt, prezentã la întîlnirea de la Ploiesti. Atunci s-a decis cã vor trebui exclusi 6 medici dintre care doi din judetul Neamt: Stelian Ghitã si Cristian Rãdulescu. Era vorba despre o excludere totalã si nu de una din diverse functii asa cum a declarat luni, 5 iulie, presedintele CMR România. Pînã la urmã, s-ar pãrea cã totul nu a fost decît un balon de sãpun, medicii avînd o rãbufnire de orgoliu dar la cea mai micã amenintare cu tribunalul, orgoliul s-a dezumflat rapid si a mai fãcut si fîs. Presedintele Colegiului Medicilor Neamt, medicul Koszeghi sustinea duminicã faptul cã a primit un fax de la CMR prin care era anuntat cã trebuie sã-i excludã pe medicii Ghitã si Rãdulescu din forul profesional, cu alte cuvinte sã le ia dreptul de a profesa medicina. Acest lucru urma sã aibã loc sãptãmîna aceasta dupã o discutie în prealabil cu cei doi împricinati. Cum initiativa a murit, cei doi doctori nemteni îsi vor putea pãstra dreptul de a profesa si de a se numi medici.

Articol afisat de 2019 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Anonymus la data 06.07.2010 11:08
Dezinformare jurnalistica
Prof. Astarastoaie nu putea face o afirmatie ca cea publicata zilele trecute in presa. El stie ce inseamna legalitatea. Doar agramatismul jurnalistilor si dorinta lor de senzational ieftin sta la baza acelei dezinformari. Pentru stiinta jurnalistilor: ridicarea dreptului de exercitare a profesiei se face doar in cazuri grave de greseli si abateri de la etica profesiunii. Procedutile sunt foarte anevoioase si hotararile nu se iau pompierist-jurnalistic.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective