Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2010
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Iulie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Scandalul continuã în Politia Comunitarã

• „Fiul meu suferã de o boalã rarã si de aceea a ajuns la 180 de zile de concediu medical pe an“, pledeazã mama lui Cosmin Vãideanu, acuzat de comiterea fluturasului denigrator • „Este adevãrat cã am avut unele divergente cu dl Enache, dar nu de naturã sexualã“, precizeazã Liliana Negurã • „Cele precizate de dl director Crãescu în legãturã cu lipsa avizului psihologic sînt partial adevãrate“, spune si Claudia Aanitei • directorul politiei comunitare îi va pune pe cei picati la psihologic si evaluãri la dispozitia primãriei • „Cã vor fi dati afarã, cã vor fi mutati pe alte posturi, cã vor rãmîne unde sînt, asta va decide conducerea primãriei“, zice Dumitru Crãescu •

E clar, politia comunitarã miroase a praf de puscã, cu toatã armonia ce domneste într-însa. De o sãptãmînã, la redactie ne sosesc rînd pe rînd agentii comunitari care au apãrut într-un fluturas infam ca fiind ultragiati, umiliti si hãrtuiti de conducere. Oamenii se scuzã, se acuzã si îsi acuzã colegii. Si vor sã facã precizãri.
Prima venitã si cea mai vehementã a fost Claudia Orendt, mama lui Cosmin Vãideanu, autorul presupus al fituicii denigratoare. Femeia spune cã fiul ei lucreazã de 6 ani în politia comunitarã si n-a avut probleme pînã n-a venit noua conducere la putere. „Fiul meu, de circa patru ani, a fost diagnosticat cu o boalã rarã si a trebuit sã meargã la spitalul din Iasi pentru tratament si operatie, iar cei doi (Gheorghe Enache si Stefan Vornicu - n.r.) i-au spus dlui Crãescu sã-l forteze sã se pensioneze. Fiul meu a încercat în repetate rînduri sã le spunã cã boala poate fi tinutã sub control si nu este cazul de pensionare. Are testul psihologic luat si asa, cu probleme medicale, a absolvit facultatea. Stiti cã fiul meu este pe un pat de spital în Iasi si nu la bãut cu ag. Ursu Aurel, asa cum ati declarat? Cu dl ag. Ursu Aurel a fost acum 5 ani la o bere, dacã vreti sã stiti adevãrul. A venit la dvs., domnule Enache, sã vã roage sã-i permiteti sã nu poarte baston si statie, deoarece este operat în zona abdominalã. Si i-ati fãcut dosar de sanctiune. I-ati fãcut dosar cã ar fi fost în stare de ebrietate, cum afirmati, stiti foarte bine cã dosarul este clasat, deoarece fiul meu era sub tratament cu agenti biologici care dau reactii adverse. Iar referitor la faptul cã nu venea la serviciu pentru cã era în stare de ebrietate, fiul meu a adus scutire medicalã, de aceea a ajuns la cca 180 de zile de concediu medical pe an“, spune mama lui Vãideanu. Agentul Ursu a fost întru totul de acord cu dînsa. De altfel, precizarea cu bãuta de acum cinci ani îi apartine.

Indignare, indignare si iar indignare

Apoi a venit Liliana Negurã. Care a tinut sã precizeze cã „avansurile sexuale asupra mea nu au fost fãcute“. „Este adevãrat cã am avut unele divergente cu dnul Enache, dar nu de naturã sexualã. Mai mentionez cã nu este adevãrat cu privire la functia de secretarã cã ascultam pe la usi si cã toate actele erau varzã, deoarece lucram la acel birou de un an si jumãtate. Iar referitor la testul psihologic este anexat la dosarul de angajare. Nu stiu nimic de nici un fluturas, nu l-am vãzut, nu stiu cine l-a fãcut. Sînt acuze nefondate, iar eu nu am prostul obicei sã mã ocup de manifeste, fluturasi sau alte nimicuri. Nu am avut si nu vreau sã am ceva personal privitor la conducerea directiei, ci doresc sã fiu lãsatã sã-mi fac serviciul fãrã a fi jignitã si acuzatã pe nedrept“, spune femeia.
Cealaltã onorabilã doamnã, Claudia Aanitei ne informeazã: „Cele precizate de dl Crãescu în legãturã cu lipsa avizului psihologic sînt partial adevãrate: în luna ianuarie a acestui an am fost dusi la un anumit doctor psiholog pentru a ni se dovedi incapacitatea psihiatricã (ceea ce se dovedeste de medicul psihiatru) de a purta armã; dupã douã luni mi s-a adus la cunostintã de dl. Enache cã trebuie sã merg sã repet testul (sã merg «la consiliere psihologicã») deoarece s-a observat «un pic de nerv». ÃŽngrijoratã cã nu mi s-a observat întreg sistemul nervos si cã pentru plata consilierii psihologice vor fi folositi bani din bugetul public, am mers la consultatie la alt doctor psiholog autorizat. Avizul psihologic pentru port armã obtinut a fost înaintat conducerii; replica dlui Crãescu a fost «e fals». Recunosc cã mai agresez verbal unii colegi, care au un comportament si limbaj mai putin civilizat. As dori sã precizez cã fituica de la care a pornit totul pare a fi conceputã si scrisã de cei trei care se considerã lezati în onoarea de familisti convinsi“.

Si totusi legea...

Dincolo de inimile palpitînde ale agentilor comunitari despre care conducerea spune cã sînt cu probleme, rãmîn totusi niste fapte. Pe care onor directorul Crãescu nu le neagã, ba chiar le confirmã: comunitarii picã testãrile psihologice si totusi sînt purtãtori de armã; înregistreazã rezultate slabe la evaluãrile semestriale si totusi sînt mentinuti în posturi. Pe motiv cã, din cauza legii functionarului public, atît de protectoare, mai degrabã moare omul de moarte bunã pe functie decît sã poatã fi eliberat din post. „Am întocmit un referat ce va fi înaintat conducerii Primãriei Piatra Neamt pentru a dispune de cei în cauzã conform legii. Cã vor fi dati afarã, cã vor fi mutati pe alte posturi, cã vor rãmîne unde sînt, asta va decide conducerea primãriei. Legea spune destul de clar: cine nu corespunde din punct de vedere psihologic si medical trebuie sã plece. Eu am definitivat problema. Stiu cine e apt, cine e inapt, în urma verificãrii pshologice privind relatiile de muncã si port-armã. Am terminat verificarea semestrialã si urmeazã sã întocmesc dispozitia si referatul ca directie cãtre conducerea primãriei, cu propunere de eliberare din functie, încetarea raporturilor de muncã. Sînt cinci, sase persoane pe listã. Dar vedem dacã o aprobã. Pot fi redistribuiti pe alte pozitii de functionar public. Nu neapãrat în cadrul politiei comunitare, dar la alte compartimente ale primãriei. Eu nu spun sã-i dãm afarã. Conducerea institutiei hotãrãste ce are de fãcut“, spune Dumitru Crãescu.
Avea Caragiale o vorbã: ce babilonie!

Articol afisat de 4375 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. CONSTANTINESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective