Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2010
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Iulie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primãria îsi împarte sãrãcia pe doi ani jumate

• datoriile pe care le are la CEC, Romprest, Luxten si Petrom vor fi esalonate •

Ajunsã la fundul sacului, municipalitatea pietreanã încearcã sã mai scape de povara datoriilor, întinzînd restantele ca pe o gumã de mestecat: pînã la rupere. Cele mai stringente obligatii de platã aveau termen scadent zilele acestea. Sînt de pe la vreo patru institutii, printre care una bancarã si trei societãti care au executat servicii publice pentru primãrie. „Sînt niste datorii mai vechi, neachitate din lipsã de disponbilitãti, pe care le vom achita esalonat. Sînt datorii scadente si, prin esalonare, evitãm penalitãtile. Cea mai scurtã perioadã de achitat se va întinde pe sase luni si este vorba de obligatiile de platã cãtre Compania Romprest Service SA, pentru serviciile de salubritate prestate. Cea mai lungã esalonare se întinde pe doi ani si jumãtate, e vorba de datoria cãtre societatea Luxten Lighting Co., care a executat pentru municipalitate servicii de iluminat public. Celelalte sume reprezintã bani ce trebuie restituiti în urma unor actiuni ale Directiei Taxe si Impozite Piatra Neamt“, a precizat Radu Tudor, purtãtorul de cuvînt al primãriei. Municipalitatea a decis alaltãieri sã stingã datoriile cãtre Luxten, Romprest, plus pe cele cãtre CEC Bank si Petrom, în mai multe transe, de-a lungul unei anumite perioade de timp. Decizia a fost luatã în unanimitate de consilierii locali, urmînd ca reprezentantii primãriei sã acceseze si sã încheie conventiile de platã cu institutiile la care are datorii. Dacã acestea vor fi de acord cu esalonarea sumelor restante. Oficialii pietreni nu au putut spune exact la cît se ridicã datoriile primãriei cãtre fiecare din cei 4 creditori, întrucît, dupã cum a explicat Radu Tudor, socoteala a fost datã peste cap de majorarea taxei pe valoare adãugatã. „Sumele au fost stabilite în baza unei TVA de 19%, acum trebuie recalculate, pentru cã TVA e 24%. Cînd vor fi finalizate calculele, vom anunta cuantumul exact al fiecãrei datorii, întrucît e vorba de sume publice“, a dat asigurãri purtãtorul de cuvînt al institutiei.

Articol afisat de 1624 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. CONSTANTINESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Radu S la data 14.07.2010 16:57
Escrocheria lui Pinalty
Escrocul "Sarmala" ar trebui sa plateasca banii din propriul buzunar!A obligat-o pe fosta directoare de la Taxe si impozite sa puna niste biruri aberante pentru traseele de utilitati si "neutilizarea" cladirilor.Evident ca erau ilegale si acum umflatul portocaliu scoate bani de la pietreni prin majorarea taxelor ca sa plateasca aceste aberatii.Sa plateasca el si Udrea din spagile pe care le iau impreuna!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective