Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2010
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Iulie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Romanul va avea... „flotã“

Romanul va avea... „flotã“

• Primãria Roman a comandat opt bãrci de agrement pentru lacul din Parcul Municipal • modernizarea lacului costã 4,2 miliarde de lei • „Lacul si cele trei insule, sperãm sã transforme Parcul Municipal într-un obiectiv turistic, acesta fiind, de altfel, cel mai mare parc din Moldova“, a declarat Laurentiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman • Primãria Roman trebuie sã se batã si cu tîntarii apãruti dupã ploile din ultima perioadã •

Primãria Roman a fãcut comandã pentru opt bãrci de agrement, ce vor fi „exploatate“ de romascani, posibil, din luna august. Cetãtenii ar putea beneficia de mai mult agrement în Parcul Municipal, inclusiv de plimbare cu barca, dacã vor fi finalizate lucrãrile la lac si la cele trei insule, care vor fi printre principalele puncte de atractie. Aproape cinci miliarde de lei vechi va plãti Primãria Roman, în acest an, din bugetul local, pentru modernizarea lacului de agrement. Lucrãrile au fost cîstigate la licitatie de firma Bacor din Roman si au fost demarate luna trecutã. ÃŽn Parcul Municipal se mai lucreazã si cu echipele de pe Platforma Primãriei pentru finalizarea lucrãrilor la cea de a treia insulã „Cascada“.

Lucrãri ample

Contractul pentru modernizarea lacului a fost încheiat pentru suma de 4,2 miliarde de lei vechi, fãrã TVA. Conform caietului de sarcini, firma romascanã are obligatia de a finaliza lucrãrile pînã pe 1 august, anul curent. „Lucrãri ample se vor efectua în partea de mijloc a lacului, celelalte portiuni necesitînd o interventie mult redusã. Lacul va fi betonat si vopsit. Am comandat pentru început un numãr de opt bãrci, iar dacã activitatea se va dovedi profitabilã vom mai suplimenta numãrul acestora. Lacul si cele trei insule, sperãm sã transforme Parcul Municipal într-un obiectiv turistic, acesta fiind, de altfel, cel mai mare parc din Moldova“, a declarat Laurentiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman. Acesta a mai mentionat cã peisajul parcului va fi completat si de arhitectura si frumusetea Muzeului de Stiinte ale Naturii, ale cãrui lucrãri au fost demarate luna trecutã.

Cu tunurile pe tîntarii Romanului

La sesizarea mai multor locuitori ai Romanului, care se plîng cã ploile si inundatiile au condus la o înmultire îngrijorãtoare a unor insecte, în special tîntarii, primarul Laurentiu Dan Leoreanu a promis cã va face tot ce este posibil pentru a rezolva problema. „Va fi fãcutã o analizã si în functie de fonduri vom vedea ce este de fãcut. Si cetãtenii au dreptate însã, anul trecut, pentru douã «treceri» cu avionul si cu tunurile de la sol, Primãria Roman a scos de la bugetul local 50.000 de lei. Au fost atunci stropite Cimitirul, parcul Municipal si mai multe artere de circulatie. Vrem sã facem ceva în mod profesionist, însã cu bani mai putini“, a declarat primarul Laurentiu Dan Leoreanu.

Articol afisat de 1544 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective