Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2010
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Iulie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Umiditatea ne face sã fierbem de cald

• pentru azi sînt anuntate temperaturi caniculare • abia la finele sãptãmînii viitoare vom avea parte de temperaturi mai blînde, 25 de grade •

Azi va fi o altã zi în care cãldura ne va sufoca la propriu, dupã cea de joi, 22 iulie, care a fost caracterizatã de aceleasi temperaturi caniculare. Dacã ieri, la umbrã, meteorologii au mãsurat 30-31 de grade Celsius în Piatra Neamt si cu putin mai mult în Roman, pentru azi se anuntã cîteva grade în plus. Administratia Nationalã de Meteorologie a emis joi, 22 iulie, o informare meteorologicã potrivit cãreia, azi, 23 iulie a.c., vremea va fi cãlduroasã, în orele dupã-amiezii indicele de confort termic (ITU) va depãsi pragul critic de 80, iar temperatura aerului va avea valori maxime de pînã la 35-36 de grade. Directia de Sãnãtate Publicã a transmis o serie de recomandãri pentru populatie, specifice perioadei de caniculã. Specialistii recomandã populatiei sã evite, pe cît posibil, expunerea prelungitã la soare în intervalul orar 11 - 18, sã consume multe lichide (1,5 - 2 litri), fructe si legume si sã evite consumul de alcool si bãuturi puternic cofeinizate. De asemenea, persoanele cu boli cronice, cardiace si respiratorii, trebuie sã respecte cu strictete tratamentele medicamentoase prescrise de medici. Dacã este absolut necesarã expunerea la soare, între orele amiezii, trebuie folositã o tinutã adecvatã: pãlãrii de soare, haine lejere si ample, din fibre naturale, de culori deschise.
Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Neamt a transmis informarea, împreunã cu mãsurile ce trebuie luate în contextul disconfortului termic prognozat pentru urmãtoarele douã zile, cãtre comitetele locale pentru situatii de urgentã si membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgentã. „Perioada canicularã pe care o traversãm presupune o implicare activã din partea institutiilor si autoritãtilor cu responsabilitãti în gestionarea acestor situatii. ÃŽn primul rînd prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie, împreunã cu recomandãrile specialistilor, trebuie aduse la cunostinta populatiei. Totodatã, institutiile care trebuie sã intervinã în situatia producerii unor evenimente nedorite în rîndul populatiei trebuie sã aibã o capacitate de interventie promptã si eficientã“, a declarat prefectul judetului Neamt, Mihai Archip.
Conform site-ului Agentiei Nationale de Metorologie vom mai transpira abundent un timp, pînã ce temperaturile vor fi ceva mai blînde. Sîmbãtã 24 iulie va fi cer senin, dar specialistii spun cã mercurul din termometre nu va urca mai mult de 27 de grade, dar chiar si asa tot se poate face grãtar si ceva plajã. Momentul nu trebuie ratat pentru cã duminicã, 25 iulie, se pare cã nu vom mai vedea soarele, deoarece sînt anuntate doar 24 de grade Celsius si ploi torentiale. Sãptãmîna viitoare debuteazã cu 28 de grade în termometre, dar sînt posibile si ceva ploi, în timp ce marti va fi din nou caniculã, cu 32 de grade dar sînt anuntate si furtuni. Cam aceleasi conditii meteo sînt valabile pentru miercuri, joi si vineri cu mentiunea cã în ultima zi se rãcoreste pînã la 25 de grade. Ultima zi a lunii iulie, sîmbãtã 31, va fi mohorîtã, fãrã soare, cu multe precipitatii si cel mult 24 de grade.

Articol afisat de 1447 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, G. MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective