Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2010
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Iulie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vicele Pintilie asteaptã sã se facã luminã în cazul Petrariu

• vicepresedintele CJ Neamt, Mircea Pintilie, asteaptã ca organele de anchetã sã identifice persoanele care l-au zdrobit în bãtaie pe viceprimarul tîrgnemtean Iftime Petrariu •

La o sãptãmînã de la producerea incidentului din orasul de sub Cetate, acolo unde viceprimarul Iftime Petrariu a fost lovit cu brutalitate de trei indivizi, Mircea Pintilie, vicepresedinte al Consiliului Judetean Neamt, asteaptã cu nerãbdare ca organele de anchetã sã identifice cine se face vinovat de gestul inuman. Dupã ce a aflat de tragedie, joia trecutã, la prima orã, s-a dus la casa viceprimarului, pe care îl stie foarte bine, fiind colegi de partid si concitadini.
Reporter: Domnule Pintilie, cum se prezenta domnul Petrariu în dimineata cînd l-ati vizitat, dupã incident?
Mircea Pintilie: Am fost printre primele persoane care l-au vãzut pe Iftime Petrariu. Era lovit tare la fatã, în partea stîngã, fiindu-i zdrobitã pielea cu un obiect dur si cu picioarele. Cred cã are si lovituri ascunse, pentru identificarea lor fãcînd acum mai multe investigatii la o clinicã de specialitate. Spre norocul lui, putea fi si mai grav, pentru cã loviturile primite la nivelul fetei sînt foarte aproape de tîmplã si de ochi. Din pãcate, în unele ziare a apãrut informatia cã ar fi fost bãut... Consider cã unii ziaristi, din prea mult exces de zel, scriu mai mult decît li se spune. Eu am fost personal la el si nu am observat asa ceva. În afarã de faptul cã era foarte supãrat, abãtut, cã îl durea tot corpul, altceva n-am sesizat.
Rep.: Dar cum explicati faptul cã domnul Petrariu a mentionat numele domnului Stoica Mihai, ca fiind în spatele acestui gest inuman?
M.P.: Existã o singurã explicatie: consider cã sub imperiul emotiilor trãite într-un astfel de moment dificil, i se poate întîmpla oricui sã spunã unele lucruri care nu sînt tocmai reale. S-a spus cã ar fi putut fi confundat si cã astfel a luat bãtaie «din gresealã». Nu pot sã cred asta. Domnul Petrariu este foarte cunoscut în zonã. Este un om respectat, asemeni sotiei sale si fiului, jurist de profesie ca si tatãl sãu. ÃŽl stiu ca pe un om vesel, agreat în cercurile de prieteni, un om care nu are dusmani. E curios ce s-a întîmplat. Cît despre suspiciunea cu implicarea lui Mihai Stoica, astept ca organele de cercetare sã se pronunte. Eu nu pot sustine afirmatia fãcutã sub imperiul emotiilor, dar nici nu îl consider iresponsabil pe viceprimar, cã ar fi în stare «sã vorbeascã de la el». Dar nu mi se pare normal ca autoritãtile în drept sã nu se implice imediat ce s-a petrecut incidentul. Dacã unul strigã la 10 noaptea pe stradã, este legat si dus la puscãrie, iar dacã o autoritate publicã localã este lovitã cu sãlbãticie, adusã în pragul mortii, fãptasul nu este dat în urmãrire, ci se asteaptã ca victima sã depunã plîngere. Conform Legii administratiei publice locale, la art. 25, «alesii locali (primari, viceprimari, consilieri locali, judeteni, presedinte si vicepresedinte de CJ), în asigurarea liberului exercitiu al mandatului lor îndeplinesc o functie publicã, beneficiind de dispozitiile Legii penale cu privire la persoanele care îndeplinesc o functie publicã si implicã exercitiul autoritãtilor de stat»“. Asta înseamnã cã organele de achetã ar fi trebuit sã se autosesizeze imediat.

Articol afisat de 1892 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(MN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective