Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2010
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Iulie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Apa caldã... rãmîne cum am stabilit

• Locato a cerut reesalonarea datoriei în 4 rate, garantatã de primãrie • E-On Gaz a zis pas, rãmîne esalonarea stabilitã pe 1 iunie • asta înseamnã cã Locato are de dat 2,2 milioane de lei pînã mîine • nu-i are •

Robinetele de apã caldã rãmîn secãtuite în aproape tot orasul. Criza continuã si nu se întrevede nici o scãpare. Locato a apelat sãptãmîna trecutã la primãrie, solicitînd ca municipiul sã fie garantul unei esalonãri de platã a datoriei cãtre E-On Gaz. Oficialii pietreni au acceptat, cu conditia unui aviz al Ministerului de Finante, pentru cã un astfel de angajament se considerã tot datorie publicã. Avizul încã n-a venit, dar cei de la E-On Gaz au fost înstiintati cã se fac eforturi pentru ca Locato sã se tinã de cuvînt si de platã. „Noi am cerut celor de la E-On reesalonarea conventiei de platã, avînd în vedere garantarea de cãtre municipiul Piatra Neamt. Am gîndit 4 transe, 3 a cîte 900.000 de lei si ultima de 1.950.000 de lei. Fatã de solicitarea noastrã, E-On Gaz Tîrgu Mures ne-a transmis pe de o parte cã apreciazã efortul nostru de a obtine garantia municipiului. Pe de altã parte ne anuntã cã, pentru continuarea colaborãrii, ne conditioneazã sã ne încadrãm în conventia semnatã pe 1 iunie 2010. Asta presupune ca, pentru reluarea discutiilor si, implicit, a furnizãrii gazului, noi sã achitãm restanta de 700.000 de lei, plus rata de 1,5 milioane de lei pînã pe 31 iulie 2010“, a declarat Cosmin Grãdinaru, purtãtorul de cuvînt al societãtii Locato. Astea au fost conditiile celor de la gaz. Locato nu are în prezent cele 2,2 milioane de lei si sansele de a-i strînge pînã mîine sînt reduse pînã spre zero. ÃŽn prezent, sînt 159 de centrale oprite si 40 în functiune. 120 de asociatii din 168 nu primesc apã caldã. Asta înseamnã cã mai bine de douã treimi din pietreni se spalã la lighean. Problema, spun cei de la Locato, se poate însã acutiza odatã cu venirea sezonului rece. Pentru cã, în general, unde nu e apã caldã, nu va fi nici cãldurã.

Articol afisat de 1443 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. CONSTANTINESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de yull la data 30.07.2010 05:58
O parere
Se pare ca o fosta tinara speranta a politicii locale (platim tribut numelui de familie)a apucat subiectul asta altfel, in urma cu vreo doua duminici, pe postul tv al lui Frasila. N-am vazut, mi-a zis un camarad care pricepe si se fereste, ca-i amic vechi cu Mazilu de la Locato.
O faza tare de tot ar fi urmatoarea, daca am priceput bine: Locato a pus si centrale-container de scara de bloc, cu gigacalorie compensata. Eu stiu citeva adrese in Piatra, confirmate de camarad, unde gospodarii au pus ei centrala lor de scara de bloc si platesc tot, fara subventie. De ce?
Apoi, pentru ca nenea Constantinescu a scris, dar n-a insistat, n-ar fi corect ca pietreanul restantier sa nu plateasca inaintea Guvernului?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective