Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2010
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Septembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Economia, tema discutiei CA la Spitalul Neamt

Externalizarea anumitor servicii costisitoare, reducerea cheltuielilor de întretinere precum si alocarea mai multor bani pentru achizitiile de medicamente si materiale sanitare au fost principalele teme de discutie de la sedinta de Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean Neamt.
Membrii CA s-au reunit joi, 3 septembrie, într-o nouã întîlnire iar leit-motivul discutiilor a fost economia. Practic, s-a încercat gãsirea unor solutii de a face economii menite sã nu mai subtieze atît de rapid bugetul unitãtii sanitare. De asemenea, membrii CA au discutat despre realizarea unor studii de fezabilitate asupra unor servicii care ar putea fi externalizate. Recent fuseserã luate în calcul serviciile de curãtenie în unitate, cele de contabilitate dar si serviciile tehnice care ar putea fi fãcute de firme specializate pe mai putini bani decît în conditiile actuale, cînd sînt utilizati zeci sau sute de salariati. Toate aceste discutii sînt incipiente, deoarece urmeazã a se lua legãtura cu firme de profil pentru a vedea care sînt costurile serviciilor dacã ar fi externalizate. ÃŽn afara subiectelor abordate despre reducerea cheltuielilor, membrii CA s-au arãtat interesati si de cresterea bugetului pentru medicamente si materiale sanitare destinate tratãrii pacientilor. Desi fondurile existente acum nu pot fi suplimentate în nici un caz din banii CJAS Neamt deoarece existã un contract anual ce nu permite aditionale, totusi, membrii CA s-au gîndit sã atragã fonduri din alte surse pentru a suplimenta bugetul alocat medicamentelor. Cu toate intentiile bune existente, este greu de crezut cã acest lucru va putea fi realizat, toatã lumea zbãtîndu-se într-o acutã crizã financiarã. „Toatã lumea este foarte bine intentionatã si si-ar dori ca pacientilor sã le ajungã medicamentele ca sã nu mai fie nevoiti sã cumpere. Din pãcate, cu toate bunele intentii este greu de gãsit noi fonduri pentru aceste aspecte, mai ales cã peste tot cuvîntul de ordine este economia. Singura solutie este ca spitalul sã gãseascã alte surse externe de finantare care sã mai suplimenteze veniturile, dar va fi dificil. Contractul pe care îl are spitalul încheiat cu Casa nu permite în nici un caz suplimentãri si nici acte aditionale, el urmînd a fi modificat abia anul viitor“, a precizat Valericã Frãtilã, presedintele CJAS Neamt.

Articol afisat de 1429 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective