Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2010
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Octombrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Firmele din top au fãcut performatã, în conditii dure“

Si în acest an Camera de Comert si Industrie Neamt premiazã excelenta în afaceri în cadrul Topului firmelor 2009, manifestare care va avea loc astãzi, de la ora 18. De noutate fatã de editiile precedente este schimbarea locatiei unde va avea loc evenimentul, organizatorul preferînd o institutie de culturã - Teatrul Tineretului. Sînt modificãri si în ce priveste premiantii, acestea fiind dictate strict de indicatorii din bilanturile contabile ale firmelor, dupã un calcul matematic, care nu are nici un fel de legãturã cu alte criterii, bazîndu-se exclusiv pe cifre.

Reporter: Care sînt noutãtile editiei din acest an al Topului firmelor?
Mihai Apopii: În primul rînd trebuie spus cã organizarea clasamentului este atributul exclusiv al camerelor de comert, atribut obtinut prin lege. Este o obligatie legalã ca reperezentantul mediului de afaceri, Camera de Comert, sã stabileascã clasificarea dupã criterii nationale, în functie de evolutia fatã de anul precedent. Se folosesc date din bilanturile contabile ale firmelor, iar topul nu se face nici statistic, nici aleatoriu, ierarhia se stabileste dupã un punctaj al datelor economice. Acest lucru trebuie mentionat pentru a elimina eventualele nemultumiri, pentru cã apar schimbãri de la an la an, pot apãrea firme care în anii trecuti nu au fost prezente în top si acum ocupã locuri fruntase. Este un calcul matematic, o analizã economicã valoroasã a datelor firmelor si nu pãreri persoanele. Este ceea ce se gãseste la începutul catalogului, evolutia pe anumite segmente, sau rezultate mai mici pe altele, sînt date clare care pot da solutii pentru anumite probleme cu care se confruntã mediul de afaceri.
Rep: Sînt scãderi ale indicatorilor economici la nivelul firmelor nemtene pentru anul 2009 comparativ cu 2008?
M.A.: Da, categoric! Criza s-a vãzut si se simte. Concret, din datele prezentate rezultã cã în 2009 au fost evolutii negative atît la cifra de afaceri cît si la profit. La primul indicator se constatã o scãdere cu 17% fatã de anul anterior, în timp ce profitul a scãzut cu 22%. Pentru anul trecut au depus bilantul contabil un numãr de 10.674 de firme nemtene si 2.254 au îndeplinit conditiile de bazã pentru competitie. Asta înseamnã cã acestea sînt firme viabile, pentru cã dacã si-au depus bilantul, si-au îndeplinit obligatiile fatã de bugetul statului si au un comportament fiscal corect. Si trebuie spus cã cele 2.254 de firme care au intrat în top au îndeplinit conditii destul de restrictive, pe baza unui calcul matematic, altfel intervine arbitrariul.
Rep.: Cîte din acestea sînt premiante si au urcat pe podium?
M.A: 329 de firme s-au clasat pe primele trei locuri în domeniul lor de activitate. Aceasta e partea de apreciat avînd în vedere faptul cã au trecut de toate criteriile de selectie si s-au clasat pe primele trei locuri în ramura lor de activitate si în domeniul lor. Firmele din top au fãcut performatã, în conditii dure si prin politici trebuie sprijinite.
Rep.: S-a schimbat locul de desfãsurarea a evenimentului...
M.A: Da, anul acesta Topul firmelor are loc la Teatrul Tineretului, una din institutiile de culturã remarcabile din Neamt. În ultimii cinci ani si TT si noi am întîmpinat destule greutãti, iar apropierea firmelor profitabile de institutiile de culturã s-a fãcut cu sprijin din ambele pãrti. De asemenea, tot cu titlu de noutate, vom oferi premiantilor un spectacol de tinutã, într-o locatie deosebitã reprezentatã de Teatrul Tineretului.
Rep.: Vorbiti de prezenta lui Ioan Gyuri Pascu...
M.A.: Da, dînsul va sustine un spectacol la sfîrsitul festivitãtii de premiere. Ioan Gyuri Pascu este un om de o anumitã tinutã, instruit, un artist care exploateazã perfect realitatea zilelor pe care le trãim. Are o anumitã distinctie care se potriveste cu laureatii mediului de afaceri din Neamt, un premiu pentru acestia. Am considerat cã anul acesta trebuie sã oferim altceva acestor oameni, la Teatrul Tineretului, ceva ce nu este la îndemîna unui afacerist fugãrit zi de zi în diverse directii, cu o grãmadã de probleme pe care le are de rezolvat. Dorim sã fie o searã de exceptie, de relaxare, care sã aducã un zîmbet pe chipurile celor care stiu sã facã performatã. Ne-am strãduit sã iasã ceva deosebit si îi asteptãm pe toti la un eveniment deosebit si un spectacol de zile mari.

Articol afisat de 1694 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 15.10.2010 08:44
Si ale cui sunt firmele alea "de top"?
Nu se spune asta? Va dati seama? In timp ce zeci de mii de firme si-au dat duhul,in Neamt,firmele "de top" fac performanta.Cresc taxe,cresc impozite,somajul rupe normele,dar "firmele de top" sunt pe val.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective